Nalbant’tan Borazan’a ağaç yanıtı

AKP`li İl Genel Meclis Üyesi Nihat Borazan, İl Genel Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Hicri Nalbant`ın Yalova`da kesilen 180 adet ağaçlarla ilgili neden suskun kaldığını sordu.

735
İl Genel Meclisi Toplantısında gündem dışı söz alan AKP`li İl Genel Meclis Üyesi Nihat Borazan; “Buradan sayın Nalbant`a sormak istiyorum. Yalova`da 180 tane ağaç kesimi var. Bununla ilgili hiç bir şey söylemediniz yada bir düşünceniz yok ya da CHP`li bir belediye olduğu için mi böyle düşündünüz? Ağaç kesimlerinin ardından hep hükümetle bir bağlantı kurdunuz. Yalova`daki ağaç kesiminin ardından kim ile bağlantı kuruyorsunuz? Bunu merak ediyorum” dedi.
 
“Eğer zorunlu değilse ağaç kesilmesin”
Bunun üzerine söz alan İl Genel Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Hicri Nalbant; “Ben hiç bir yerde hiç bir ağaç kesilmesin demedim. Bunu basın ve diğer arkadaşlar bilir. Eğer zorunlu değilse ağaç kesilmesin diyorum. Mesela radar tepesinde ormanın 30 yıllık bir planı gereği ağaç kesiliyor. Herkes buna tepki gösteriyor ve hatta bizi ses çıkartmıyoruz diye suçladılar. Orman İşletme müdürümüz ile görüştük. Ağaç kesilen yerleri de gördük. Ağaç kesilen yerlerde 250 dönümlük bir bölümü ağaçlandırmaya hazır hale getirilmiş. Yani bir taraftan kesiliyor bir taraftan ise daha iyi nitelikte ve daha hızlı gelişen ağaçlarla dikim çalışmaları başladı. Burada problem yok” diye konuştu.
 
“Gerekirse kendi partimi de eleştiririm”
Çevre, zeytin ve ağaç konusunda herkesi eleştirdiklerini kaydeden Nalbant; “Fazladan ağaç kesildiyse ve bunu kim yaptıysa benim partilimmiş değilmiş önemli değil. Yani bu konuda birilerini kayıralım diye düşünmedik. Konu çevre, zeytin ve ağaç ise herkesi eleştirdik. Gerekirse kendi partimi de eleştiririm. Hiçbir art niyet yok. Bunu böyle bilin. Yalova`da kesilen ağaçlarla ilgili bilgi geldi. Karayolları oraya üst geçit yapıyormuş o üst geçit nedeniyle ağaçlar kesilmiş” şeklinde konuştu.
Paylaş