Mutluay; "Özgür ve mutlu Çanakkale için çalışmaya hazırım.."

1890
2019’da yapılacak olan yerel seçimler öncesi Belediye Meclis üyesi aday adaylığı başvurular devam ediyor. Ziraat Mühendisi İrfan Mutluay, Meclis üyesi aday adaylığı dosyasını CHP Merkez İlçe Başkanlığına iletti. CHP Merkez İlçe Başkanlığında düzenlenen basın toplantısına, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, İda Dayanışma Derneği üyeleri, Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Prof. Dr. Türker Savaş, İl Genel Meclis üyesi Hicri Nalbant ve partililer katıldı. Toplantıda konuşma yapan Merkez İlçe Başkanı Uyanık, Mutluay’a Meclis üyesi aday adaylığının hayırlı olmasını diledi. Uyanık; “31 Mart yerel seçimlerinde, geleceğe güvenle, umutla bakmak, kendine sahip çıkmak, insan odaklı yaşamı oluşturan, ranta kurban edilmemiş değerler ile huzur içinde, barış içinde bu sürecin önemli bir paydaşı olması gayretini keyifle karşılıyoruz Öncelikle İrfan Bey`e partimize ‘hoş geldiniz’ diyorum. Buradaki kalabalık, çok ciddi bir duruş, ciddi bir tavırdır ve geleceğe dair umuttur” dedi. 

“Ülgür Gökhan’ın daveti üzerine buradayım”
CHP Belediye Meclis üyesi aday adayı İrfan Mutluay, öz geçmişi hakkında bilgi vererek; “Belediye başkanımız Sayın Ülgür Gökhan`ın daveti üzerine, 1 Aralık 2018 tarihi itibarıyla kamudaki görevimden istifa ettim. 31 Mart 2019 tarihinde yerel seçimlerde Belediye meclis üyeliği aday adaylığı için başvuruda bulunmak üzere buradayım. Ben, ziraat mühendisiyim. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesinden 1987 yılında mezun oldum. 29 yıldır da kamu görevinde bulunuyorum. Ziraat Mühendisi olduğum için tarımsal altyapı, tarımsal iyileştirme ve sulama projelerinde kontrol mühendisi olarak 29 yıldır kırsala hizmet etmekteyim. Kamudaki görevim dışında çok uzun yıllar sivil toplum örgütlerinde, meslek odalarında görev yaptım. Uzun yıllar Ziraat Mühendisleri Odası Şube Yönetim Kurulu üyeliğinde bulundum. Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği İl Koordinasyon Kurulu Sekreterliği yaptım. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonuna (KESK) bağlı sendikalar da yöneticilik ve temsilcilik yaptım. Çevre Platformunun Yürütme Kurulu üyeliğinde bulundum. İda Dayanışma Derneği`nin kurucu üyesiyim. Şu anda TÜMBELSEN üyesiyim. Ülkemizin aydınlanma meşalesini yakan, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyetini kuran Mustafa Kemal Atatürk`ün Partisindeyim” dedi. 
 
“Çevre mücadelenin aktif bir katılımcısı olmak istiyorum”
Çevre konularındaki mücadelelere değinen Mutluay; “Bundan dolayı da heyecanlıyım. Dünya tarihinin en büyük direnişlerinden biri olan Çanakkale’ye yerel hizmet alanında hizmet etme olanağını bulabileceğim için çok mutluyum. Yerelde kalkınmanın, kırsal ile kenti birleştiren bir program çerçevesinde olabileceğine inanan insanlardan biriyim. Bu amaçla üreticiden, tüketiciye kooperatif örgütlerinin desteklenmesini sağlayan bir programın bir parçası olmak istiyorum. Bununla ilgili önümüzdeki dönemde fırsat bulduğum çalışmalar yapmak istiyorum. Temiz, yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak, kendi enerji ihtiyacını kendisi karşılayabilen bir kent düşünüyorum. Önümüzdeki 5 yıllık dönemde, yine fırsat bulmam halinde bu çalışmaları bizzat hayata geçirmek istiyorum. Kentimizin tek içme suyu kaynağı olan Atikhisar Barajı Havzası başta olmak üzere, Kazdağları ve Biga Yarımadası`nda sürdürülen metalik maden işletmeciliği ile termik enerji santrallerinin bölgemize vereceği zararlara karşı kentin dinamikleri ile birlikte sürdürülen bir mücadele var. Bu mücadele hem hukuki zeminde hem de demokratik düzlemde devam ediyor. Belediye Meclis Üyesi olmam halinde, ben de bu mücadelenin aktif bir katılımcısı olmak istiyorum. Demokrasinin katılımcı yönünü çok önemsiyorum. Belediye Meclis Üyesi olmam halinde, belediyemizin sivil toplumla olan iyi ilişkilerini daha üst katlara taşımak istiyorum. 31 Mart 2019’da Çanakkale halkının, özgürlüklerine sahip çıkacağına yürekten inanıyorum. Barış`ın kenti Çanakkale’de ‘özgür ve mutlu Çanakkale’ için çalışmaya hazırım” dedi. 
(Baykal Sağlam)
Paylaş