Mutlu, "Çevre katliamlarının sesi olacağız"

311
İYİ Parti, Dünya Çevre Günü nedeniyle İYİ Parti adına konuşan İYİ Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Taner Mutlu, "İktidarın uyguladığı yanlış politikalarla Türkiye`nin dört bir yanında yaşanan çevresel katliamlara hepimiz yakından tanık olmaktayız. Bu bağlamda bugün İYİ Gençlik ailesi olarak ülkemizin farklı illerinde teşkilatlarımızla birlikte, vicdanlarımızı sızlatan ve kayıtsız kalamadığımız çevre katliamlarının sesi olacağız" dedi. Mutlu, "Bugün bizler Çanakkale Teşkilatı olarak içerisinde 32 tane endemik tür bulunduran Çanakkale`nin tek içme su kaynağı Atıkhisar barajı su toplama havzası olan Atamızın kahve içtiği kirazlı bölgesindeki altın madeni alanındayız" dedi.
 
"İlk günden beri altın madeninin karşısında dimdik ayaktayız"
Mutlu sözlerini şu şekilde sürdürdü, "Kutsal olan vatan toprağımız Kanadalı bir altın firmasına 10 yıllığına kiraya verilmiş ve 200 bin ağaç kesilerek siyanürle altın madeni işletilmesine izin vermişlerdir. İYİ Parti Çanakkale teşkilatı ve Çanakkale halkı olarak ilk günden beri altın madeninin karşısında dimdik ayaktaydık kesimlerin başlamasıyla birlikte Su ve Vicdan Nöbeti başladı. Binlerce insan bu nöbetlere katıldı. Bu nöbete katılan tek genel başkan Genel Başkanımız Meral Akşener`dir. Genel Başkanımız 8 Haziran`da bu alana geldiğinde; `Keşke buranın oksijenini solumak için yapılan bir etkinlik, bir aktivite için gelebilseydim. Ama maalesef Türkiye`nin akciğerlerinden biri olan en yüksek oksijene sahip Kaz Dağları`nın talanına karşı sizlerle dayanışma içerisinde olduğumuzu ifade etmek için geldik. Allah hepinizden razı olsun. Bakın en güzel bir söz var burada. Çanakkale geçilmez, Kaz Dağları deşilmez. Ben bir köy kızıyım. Bir ağacın büyüyebilmesi için en az yirmi beş yıl zaman gerekir, bazıları için yüz yıl. Günahtır. Vicdansızlıktır. Kimsenin vicdanı sızlamıyorsa, bizim vicdanımız sızlayacaktır, sızlamaktadır. Başkalarının vicdanını da sızlatacağız inşallah` demiştir."
 
"Çevre katliamlarının karşısında bulunacağız"
Mutlu, çevre talanına tepki göstererek, "Yıllarca bedelini ödeyeceğimiz bu hatadan daha ileri gidilmeden dönülmesine rağmen daha Çanakkale`de daha yüzlerce maden ruhsatı bulunuyor. Bizler dün olduğu gibi yarında çevre katliamlarının karşısında bulunacağız. Az kaldı bizim iktidarımızda toprak namus olacak yabancılara peşkeş çekilmeyecek. Sadece insanların değil hayvanların ağaçların suyunda hakkını koruyacağız" dedi.
(Atilla Akın)
Paylaş