havadurum

"Mutant virüs, yayılımı hızlandırıyor"

960
Geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Çanakkale`nin sarı yüksek riskli bölgeden, kırmızı çok yüksek riskli bölgeye geçtiği açıklanmıştı. Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Güleda Erensoy Çanakkale`deki vakalar dair gazetemiz Çanakkale OLAY`a açıklamada bulundu. Mutantlı virüslerin görülmesinden kaynaklı, yayılım hızının daha fazla olduğunu belirten Dr. Erensoy, vakaların artarken, aynı zamanda hastalık enfeksiyonlarının da daha ağır olduğunu belirtti. Hafta sonu kısıtlamalarının yeniden gelmesini beklediklerini ifade den Dr. Erensoy, esnaf başta olmak üzere vatandaşlara sosyal devlet desteğinin verilmesi gerektiğini söyledi. 
 
"Vaka sayıları ve hasta yatışları çok arttı"
Erensoy açıklamasında; "Vaka sayıları artmaya devam ediyor. Mutant virüsler olduğu için muhtemelen ondan kaynaklı yayılım daha hızlı olmaya başladı. 100 binde 100`lük vaka sayısı arttı. Bu durumu destekleyici şekilde dediğim gibi vaka sayıları ve hasta yatışları çok arttı. Biga`da, Çan`da mutant virüsler görüldü, bizde de yani ÇOMÜ`de de yeni mutant virüslü vakalar var. Mutant virüs de yayılım daha hızlı ve enfeksiyonda daha ağır geçiyor. Atlatılırken hasta daha ağır iyileşiyor" dedi. 
 
"Önümüzdeki hafta tekrar kısıtlama getirileceğini düşünüyoruz"
Hafta sonu kısıtlamalarının yeniden gelmesini beklediklerini ifade eden Dr. Erensoy; "Muhtemelen normalleşme ile başlayan hafta sonu esnetmeleri Çanakkale`de kaldırılacak. Bu hafta normal olarak devam etse dahi önümüzdeki hafta tekrar kısıtlama getirileceğini düşünüyoruz. Cumartesi esnetmeleri muhtemelen devam etmeyecek. Bu vaka sayıları ile kısıtlamalar yeniden gelmek zorunda, sıkıntı şu; `bu kısıtlamalar gelirken biz özellikle esnaf başta olmak üzere vatandaşlara sosyal devlet desteği talep ediyoruz`. Bir taraftan kısıtlama getirilmeli ancak kısıtlamalarda yeni düzenlemeler gerekiyor, bunlar sosyal devlet desteği ile birlikte yapılmalı" dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş