Mutan yine zehir zemberek

Aylık olağan toplantısında basın mensuplarının karşısına geçen Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

851
Tıp Fakültesi’nin ek binası açılışında yaşananlar hakkında ve Kepez Belediyesi’nin İl Genel Meclisi’nde bekleyen yazıları ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, geçici süreyle durdurulan Çanakkale Evi Projesi ile ilgili ilginç bir öneride bulundu. Yalova’dan başlayarak kıyı şeridinde bulunan tüm yapıların yıkılarak Çanakkale’nin önünün açılmasını öneren Başkan Mutan, Vakıf İş Hanı’nda bulunan AKP’ye de bazı göndermelerde bulundu. Eğer kıyı şeridinde bulunan yapıların yıkılmayacak ise, “Bırakın Çanakkale evi de oraya yapılıversin. Gözün çapağı oluversin” diyerek tepkisini dile getiren Başkan Mutan; “Hazır kıyı şeridinde bulunan Vakıf binası var. İşgal altında neredeyse. AKP il, ilçe ve benzeri bütün takım taklavat orada. O işgali de ortadan kaldıralım” dedi. Kepez Belediyesi’nin imar revizyonu ile ilgili yazıların İl Genel Meclisi raflarında 1 yıldır bekletilmesini de sert bir dille eleştiren Mutan; “2011 yılının şubat ayında İl Genel Meclisi’ne yazı yolluyorum. 2012 yılının Mart ayında karar alınıp yazı yollanıyor. İl Genel Meclisi, bu ilin tıkacı ve takozu olmuştur” dedi.
 
“Kepez Belediyesi’nden özür dileyin”
Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Tıp Fakültesi’nin ek bina açılışında Kepez Belediyesi isminin zikredilmemesine tepki gösteren Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan; “Tıp Fakültesi’nin ek bina açılışı yapıldı. Belediyenin kepçeleri ve emekçileri ile katkı sunduğumuz ek bina açılısında özellikle hastane idaresi tarafından devlete yakışmayan bir tutum sergilendi. İlk konuşmayı yapan kişi, şahsım üzerinden Kepez Belediyesi’ni zikretmemesi dahil, koca bir ayıbın kendisiydi. Özellikle bugüne kadar bekledim. Acaba kamuoyu önünde Kepez Belediyesi’nden bir özür dilenir mi? diye bekledim. Ancak maalesef özür dilenmedi.
 
Ben burada babamın koltuğuna oturmuyorum. Ben burada Kepez halkının iradesini temsil ediyorum. Bu irade noktasında bina açılışına davet edildim. Davet edildiğim için açılışa katıldım. Gittiği açılışta şahsımı değil, belediyeyi ve iradeyi küçültücü davranışları yapanlara, o davranışlarını iade ediyorum. Özellikle Tıp Fakültesi Dekanı Hüseyin hocaya teşekkür ediyorum. Yapılan bu koca ayıbı, sanki kendi yapmış gibi bire bir evime gelerek özür diledi. Ancak şahsımdan diledi. Ben kurumumdan özür dilenmesini istiyorum. Yapılan tutum ve davranışın şahımsın ötesinde belediyeme kurumsal anlamda devletin bir organına yapıldığı inancıyla özellikle başhekimi, bu tutum ve davranışından dolayı kamuoyu önünde belediye başkanlığından, personelden ve belediye meclis üyelerinden özür dilemeye davet ediyorum” diye konuştu.
 
“İl Genel Meclisi, bu ilin takozu olmuştur”
Kepez Belediyesi’nin 1 yıldır imar revizyonu ile ilgili dosyasını İl Genel Meclisi’nde bekletenlere seslenen Başkan Mutan, dosyanın 1 yıldır raflarda bekletilmesi nedeniyle İl Genel Meclisi’ni ilin takozu olarak nitelendirdi. Mutan; “9.3.2012 tarihinde İl Genel Meclisi’nde karar altına alınıyor ve ret ediliyor. Ret olması çok önemli değil. Çünkü, biz bu plan revizyonları noktasında Bölge İdare Mahkemesi üzerinden oluşan yargı iştiatı ve sonrasında onca şikayet üzerinden deaatle gitmiş olduğumuz plan tadilatlarından hiçbir sonuç alınmadığını görmelerine rağmen 9.3.2012 tarihinde CHP gurubunun ret ve diğerlerinin de evet oyu ile oyçokluğu ile revizyon planlarımızı ret ediyorlar. 2011 yılının şubat ayında İl Genel Meclisi’ne yazı yolluyorum. Bana 2012 yılının Mart ayında karar alıp yolluyorlar. İl Genel Meclisi, bu ilin tıkacı ve takozu olmuştur. 1 yıl benim dosyalarımı raflarda bekletenlere sesleniyorum. Başka beldelerinkini bekletmeyin.
 
Siyaseten husumet içinde olabilirsiniz. Hasret içinde de olabilirsiniz. Kıskançlığınız da olabilir. Hangi konuda mı? Bizim yönetsel anlayışımız yani şeffaflığımız noktasında hasret içinde olup, böyle sumen altı yapıp, bir yıl sonra İl Genel Meclisi’ne götürüp karar aldırtıyor olabilirsiniz. Bu da sizin ayıbınız olsun” dedi.
 
 
“Yasa dışı bir şekilde devir söz konusu”
Açıklamasının devamında İl Genel Meclisi’ne eleştirilerini devam ettiren Başkan Mutan, 2012 yılının Şubat ayında Atatürk İlköğretim Okulu alanı ile ilgili bir karar alındığını söyledi. Hazineye ait Atatürk ilköğretim Okulu alanının oy çokluğu ile ÇOMÜ Rektörlüğü’nün tahsisine uygun görüldüğünü anımsatan Başkan Mutan, İlköğretim ve Eğitim Kanunu’na göre ilköğretim alanlarının izin alınmadan hiçbir yere devredilemeyeceğini ve yasa dışı bir şekilde buranın devredildiğini ileri sürerek; “İl Genel Meclisi, bu yılın Şubat ayında bir karar daha alıyor. Kararda, hazineye ait Atatürk ilköğretim Okulu alanı var. Bu kararda CHP’li üyelerin tahsisini vermemesine rağmen oy çokluğu ile bir karar alınıyor. Bu kararda ÇOMÜ Rektörlüğü’nün tahsisine uygun olduğu yönünde bir karar çıkıyor. Elinizi vicdanınıza koyun. Kepez Belediyesi olarak, İl Genel Meclisi’nden revizyon noktasında talebimiz oluyor. Bize 13 ay sonra cevap veriyorsunuz. Kepez meydanındaki bir alanın tahsisi ile ilgili bir de imar şartı koyarak tahsis yapıyorsunuz. Yapmış olduğunuz bu tahsis kanunlara aykırıdır. İlköğretim ve Eğitim Kanunu’nda ilköğretim alanları izin alınmadan hiçbir yere devredilmez diyor. Yasa dışı bir şekilde burayı devrediyorlar. Peki neden ediyorlar? İl nüfusu 750 bini geçmiyor ise, Terzioğlu Yerleşkesi’ne yapılmak istenen Tıp Fakültesi’ne devlet planlama teşkilatı onay vermemiştir. Kamuoyu bu konuda bilgi sahibi olsun. Sayın rektör ‘2012 yılında kazma vuracağız’ dedi. Nisan ayına geldik. Hangi kazmayı vuruyoruz? Vuramıyorsunuz. Ama İl Özel İdaresi’yle, arkadan dolanarak garip bir şekilde yayılmayla takiye yapmaya çalışıyorsunuz” şeklinde konuştu.
 
“Amaç bizi rahatsız etmek”
Kepez Belediyesi’ne yazı göndererek, mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait olan alana kurulan bankaların hangi tarihte konulduğu, ilgili bankalar ile belediye arasında bir sözleşme olup olmadığı ve var ise kira dökümleri kayıtlarını isteyen İl Özel İdaresi’ne de tepki gösteren Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan şu şekilde konuştu: “Bu alandaki bankamatikler 15 yıldır burada. 3 tane bankamatik var. Buradaki bankamatiklerden kira mı alıyorsunuz. Orası bize ait diye bir yazı geliyor. Orası sana zaten ait değil. Sen, burayı zaten önceden tahsis etmişsin. Kime etmişsin? Üniversiteye. Ama yetmemiş bana da yazı gönderiyorsun. Neden? Bizi rahatsız etmek.
 
Kendiyle çelişen, takvim ve zaman aralıkları tutmadan sopa gösterip bizi sıkıştırmaya çalışıyorlar. Ama ayıp ediyorlar. Bunlar doğru şeyler değil. Bankalara da bu yazıyı göndermişler. Hiç önemli değil, belediyenin ön tarafında yerimiz var. Bu bankamatikleri oraya taşırız. Bu bankamatikler 5-10 yıl önce buraya konuldu. Peki şimdi mi aklınıza geldi? Kendilerince bizi sıkıştırmaya çalışıyorlar. Kepez halkı ve belediye bu tür oyunlara gelmez. Herkes aklını başına alsın. Özlemle ya da kıskançlıkla bizi takip etsinler. Her şeyde şeffaf olacağız. Bir takım ucuz hesaplarla yol alınmaz.”
 
 
“Çanakkale Belediyesi’nin yerinde olsam binayı oraya dikerim”
Çanakkale’de son günlerde tartışma konusu olan Çarşı Evi Projesi ile ilgili de ilginç bir öneride bulunan Başkan Mutan, kordonboyundaki başarılı çalışmaların bazı kesimleri kıskandırdığını dile getirdi. Mutan; “Kordonboyu düzenlemesiyle birlikte iş iskeleye kadar geldi. 2007 yılından beri Çanakkale Belediyesi, ortak bir proje üzerinden daha modern bir yapı olacağı inancıyla bir zaman kaybı yaşadı. İl Özel İdaresi ile İl Genel Meclisi’nin tutumu nedeniyle Çanakkale Belediyesi bu alan ile ilgili bağımsız bir proje geliştirdi. Bu projeyi de hayata geçirdi. Daha sonra koca bir kıskançlıkla ve olamadık gerekçelerle bazı kesimler bunu gündeme taşıdı. Ancak herkes üniversitenin yanındaki çöplüğü unuttu.
 
Kordonboyu projesi siyaseten nedense birilerini kıskandırdı. Hiçbir şey bulamasalar ‘Bu lambalar sönük yanıyor. Daha fazla aydınlatılamaz mı?’ gibi garip yaklaşımlar sergiliyorlar. Ben Çanakkale Belediyesi’nin yerinde olsam o binayı oraya dikerim. Uzlaşma konusunda zamanında adım atıldı. Ancak siz bu ele el uzatmadınız” dedi.
 
“İşgali ortadan kaldıralım”
Çanakkale’nin önünü açmak için kıyı şeridinde olan bütün yapıları ve Vakıf İş Hanı’nın da yıkılarak oradaki bir işgalin ortadan kaldırılmasını öneren Başkan Mutan; “Yalova’nın oradan başlayalım. Üniversitenin binasına kadar o alanı kamulaştıralım ve açalım. Oradan devam edelim, Çanakkale evi yapılmasın, Anafartalar Oteli’ni yıkalım. Polisevi’ni yıkalım ve Morabbin Parkı’na kadar olan yapıları yıkalım. Geriye doğru gelelim. Sağlık lokalinin olduğu bir tarihi bir bina var. Sadece o kalsın. Oraya kadar komple yıkalım. Hadi gelin bunu yapalım. Çanakkale’ye kocaman bir alan kazandıralım. Kıyıyı rahatlatıp Çanakkale’nin önünü açalım.
 
Herkes taşın altına elini koysun. Büyük düşünelim. Eğer bunlar yıkılmayacaksa, bırakın Çanakkale evi de oraya yapılıversin. Gözün çapağı oluversin. Hazır orada Vakıf binası var. İşgal altında neredeyse. AKP il, ilçe ve benzeri bütün takım taklavat orada. O işgali de ortadan kaldıralım” diye konuştu.
“Daniş, oraya cami yaptıracakmış”
 
Başkan Mutan, kulağına gelen bazı dedikoduları da kamuoyu ile paylaşarak şu şekilde konuştu: “Mehmet Daniş aday olacak diyorlar. Çanakkale evinin olduğu yere de bir camii yapacak diyorlar. Böyle bir dedikodu da var. O yüzden yaptırmamaya çalışıyorlar gibi bir durum var. Buradan da sayın Ülgür Gökhan’ın da kulağına kar suyu kaçırmış olayım. Biz camiye karşı değiliz. Kepez’e camii yaptık. 2. Camiyi de yaptırıyoruz.”
Paylaş