Mutan`a ağır hakaret!

Lapseki`de görevli bir bürokratın AKP propogandası ve memurlarını fışlediği iddiası gündeme bomba gibi düştü. Bir sosyal paylaşım sitesinden Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan`a “L.vuk” diyerek hakaret eden Lapseki`deki bir kurumda görevli müdür vekili, görevli memurlar başta olmak üzere birbiri ardından tepki almaya başladı. Söz konusu bürokratın, önümüzdeki dönemde AKP`den milletvekili olmayı düşündüğünü de bir sosyal paylaşım sitesinden duyurduğu ileri sürüldü.

1526
 
 
Haber: Seçkin Sağlam
Lapseki`de görevli bir dairede müdür vekilliği yapan C.G isimli müdürün bir sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı iddia edilen AKP propagandası tepki çekmeye başladı. Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan ile ilgili olarak kaleme alınan “Belediye başkanı mı, mahalle kabadayısı mı?” isimli bir köşe yazısını “ikisi de değil, bitişini anlayan bir l.vuk” yorumu ile paylaşan müdürün, sadece Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan`a hareket etmesinin yanında Lapseki Belediyesi faaliyetlerini alaycı bir şekilde değerlendirmesi dikkat çekti. “Aşk dediğin, Lapseki`deki alt yapı çalışması gibi olacak, başlayacak ve asla bitmeyecek” paylaşımı ile Lapseki Belediyesi`ni eleştirdiği görülen söz konusu müdür vekili, “bu aşkın bir sonu olmalı abi” yorumunun altına ise 28 Mart, biraz daha sabır” diyerek yerel seçimleri işaret ediyor.
 
“Ak gençlik” ile yakın ilişkiler!
Aynı sosyal paylaşım sitesinde söz konusu müdürün AKP İlçe Gençlik Kolları üyesi olduğu iddia edilen kişilerle olan yakın ilişkisi de dikkat çeken müdür vekili, paylaştığı bir fotoğrafı “Biri evli 5 bekar ak gençlik, başkanla seçim istişaresi yaparken” anonsu ile duyurması dikkat çekti. Zaman zaman “Ak gençlere hediye alacağım” diye duyuru yapan söz konusu müdür vekilinin, bir siyasi parti gençlik örgütü ile bu kadar yakından ilişki kurması tepki çekmeye başladı. İlgili müdür vekilinin, zaman zaman kuran kursunda dua ezberleyen öğrencilere madalya ve kupa vermek, ilçeye yeni gelen öğrencilere şeftali ikram etmek gibi medyatik çalışmalar içinde bulunduğu da hatırlatılıyor.
 
Vekil adayı imiş!
Söz konusu daire müdür vekilinin sürprizleri bunlarla da sınırlı kalmıyor. Müdür vekili, bir kahvedeki sohbet fotoğrafının altına, “Belediye başkan adayımı oldunuz? Hayırlı olsun” yorumu yapan bir arkadaşına, “değil ama 2015 için vekillik olabilir” cevabını verdiği dikkat çekerken, AKP`den milletvekili adayı olacağı yönünde yorumlar yapılmaya başlandı. İlgili müdür ayrıca AKP`nin Lapseki`de gerçekleştirdiği iftar programı ile ilgili olarak ise “Çok beğeni olduğu için, ve istek üzerine Ak Parti`nun gurur tablosunu tekrar paylaşıyorum” ve “5500 vatandaş tarihinde ilk kez Lapseki Çarşı meydanında” diyerek kalabalık iftar fotoğrafını paylaştığı görüldü.
 
Fişleme iddiası!
Öte yandan söz konusu kişinin, müdür vekilliği yaptığı dairede görevli birisi ile ilgili olarak, AKP`nin eski merkez ilçe başkanlarından birine “Abi” diye hitap ederek, E.T isimli kişi ile ilgili olarak “Hergün faceden başbakan Ak partiye ve müslümanlara çok büyük hakaret ediyor” diyerek, çalıştığı kurumu ve görevini de yazdığı görülen müdüre ise söz konusu eski AKP`li merkez ilçe başkanının “tamam kaydettim” dediği ileri sürülüyor. Söz konusu yazışmayı ele geçiren ve fişlendiğini iddia eden memur ise bunu aynı sosyal paylaşım sitesinde takipçileri ile paylaşırken, yapılan eleştirilere müdür vekilinin, “bir bilen abime” danıştım diyerek savunması dikkat çekti. Ayrıca söz konusu müdürün ilgili memuruna “hayatın kararmasın” şeklindeki üstü kapalı tehdidi ise dikkatlerden kaçmadı.
Paylaş