havadurum

Mutan, “CHP’nin Çanakkale adayı belli oldu”

Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, dün gazetemize yaptığı açıklamaları ile İstanbul’da gerçekleşen sosyal demokrat belediyelerin “Kentine güvenen kentler” buluşmasının perde arkasını değerlendirdi. İstanbul izlenimlerinde ilginç bir iddiayı ortaya atan Mutan, “Zannımca orada, sayın genel başkan 2014 adaylarını deklare etti. Bu adayların arasında Ülgür bey de var” dedi.
“Biz de yeni ufuklar kazandık” diyerek İstanbul’daki “Kentine güvenen kentler” buluşmasının değerlendiren Mutan, “Çok ciddi bir ilgi vardı. Stantları gezdik, bizim de ufkumuz açıldı. Yeni akıllar, karşılığı olan çok güzel projeler vardı. Ben faydalı olduğuna da inanıyorum. 61 belediyenin, birbiriden farklı ve güzel projeleri sergilendi” dedi.

1963
Sosyal demokrat belediyelerin hizmet ve projelerinin tanıtıldığı “Kentine Güvenen Kentler Buluşması”nı değerlendiren Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, ilginç bir iddiada bulundu. İstanbul CNR EXPO’da gerçekleştirilen buluşmaya katıldığını ifade eden Mutan, kendisi içinde farklı bir deneyim olduğunu ifade ederek, “Biz de yeni ufuklar kazandık” dedi. Mutan, buluşmanın yararlı olduğunun altını çizerek, “İstanbul’da gerçekleşen ‘Kendine Güvenen kentler buluşması’na katıldık. Çok güzeldi, çok keyifliydi, festival havasındaydı. Çok ciddi bir ilgi vardı. Stantları gezdik, bizim de ufkumuz açıldı. Yeni akıllar, karşılığı olan çok güzel projeler vardı. Ben faydalı olduğuna da inanıyorum. 61 belediyenin, birbiriden farklı ve güzel projeleri sergilendi. Dediğim gibi hem projeler noktasında hem de vatandaşın ilgisi noktasında oldukça güzel ve farklı bir deneyim oldu” dedi.
 
“CHP’nin Çanakkale adayı Ülgür bey”
“Bizler için de farklı bir deneyim oldu. Ancak siyaseten de farklı oldu” diyen Mutan, açıklamasında şu iddialara yer verdi; “Nüfusu 100 binin üzerindeki belediyelerin katılacağı söylenmişti, ancak gördük ki nüfusu 100 bin olmayan belediyeler de katılmıştı. Ben öyle tahmin ediyorum ki orada Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerdeki adaylarını tanıttı. Bu tartışmayı da uzatmak istemiyorum ama zannımca, Sayın Genel Başkanımız, önümüzdeki yerel seçimler öncesi belediye başkan adaylarını orada tanıttı diye düşünüyorum. Bakın zannımca diyorum, arktık ben de Çanakkale’de bu tartışmaya son nokta konulması anlamında net konuşuyorum; o gün orada Sayın Kılıçdaroğlu, Ülgür beyin de aralarında olduğu 15’e yakın isim sayarak dedi ki; ‘Bunların hepsi kahraman.’ Şimdi bunu, ulusal boyutta bir deklarasyon, bir beyan olarak değerlendirmek gerekir. Bundan sonra çıkıp da ‘bu şöyle olacak, şu böyle olacak’ demek de çok doğru olmaz. Bence CHP’nin Çanakkale adayı net bir şekilde deklare edilmiştir” dedi.
Paylaş