havadurum

Mutan’dan il yönetimine ağır eleştiri

Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale il teşkilatında yaklaşan seçimler öncesi tansiyonda yükseliyor. Merkez İlçe Kongresi öncesi il yönetimini topa tutan Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, açtı ağzını yumdu gözünü. Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı kongresi öncesi yaşananlara dikkat çeken CHP’li Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan; “İl Yönetimi, parti binasına delegeleri çağırarak boş kağıda imza atmalarını istiyor. Topladıkları imzalarla sürecin anti demokratik noktaya taşınmasına hizmet ediyorlar” dedi.

757
“Bu işler el kesesi ile olmaz”
Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan gündeme ilişkin gelişmeleri değerlendirdiği basın toplantısında Kepez halkına sorulmadan İl Genel Meclisi tarafından alınan kararın yanlış olduğunu bildirdi. AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu’ya da yanıt veren Mutan; “İktidarın nimetlerinden faydalanırken biraz da gariban yoksulları düşünün olur mu?” dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale il teşkilatında yaklaşan seçimler öncesi tansiyonda yükseliyor. Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı kongresi öncesi yaşananlara dikkat çeken CHP’li Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan; “İl Yönetimi, parti binasına delegeleri çağırarak boş kağıda imza atmalarını istiyor. Topladıkları imzalarla sürecin anti demokratik noktaya taşınmasına hizmet ediyorlar” diyerek siyasetin ticarete benzemediğini söyledi.
 
Mutan şunları söyledi; “31 Mart’ta kongre var. Ben Cemal Karakaş adlı arkadaşın ilçe başkanlığını destekliyorum, sonuna kadar yanında duracağım. İl başkanlığımız ne hikmetse isim zikretmeden deklarede etmeden maalesef bana garip geliyor ama imza topluyorlar. Kimilerinden üç kimisinden dört imza alıyor. İmza nitelikleri de var. Bunlar 1) divan oluşacak 2) blok liste için imza 3) adayımız belli değil siz verin imzayı ileride açıklayacağız onun için topluyoruz. 4) geçen seçimde imza atmadın şuraya şimdilik imza at diye topluyoruz deniyor.  Yalan, yanlış, açık olmayan bir siyasi parti etiğine yakışmayan şekilde kişiler sekretarya tarafından il binasına çağrılarak tarafsız olması gereken herkese eşit mesafede durması gereken il yönetimi tarafından ne hikmetse bu imzalar toplanıyor.
 
Daha bundan 15 gün önce Ankara da kurultay vardı. Kurultayda en büyük değişikliklerden biri çarşaf listeydi. Oraya giden kurultay delegesi olan ağabeylerimiz siyasi büyükler bugün burada blok liste için imza topluyor. Buradan delege arkadaşlara sesleniyorum, sevgili CHP’liler siz iyiyi kötüyü ayırt edemiyor musunuz? Seçim olacak ve sizin seçim hakkınıza ipotek koyarak bugünlerde adayı açıklayacaklardı ama bu noktada garip bir şekilde topladıkları imzalarla sürecin anti demokratik noktaya taşınmasına hizmet ediyorlar. Bu demokratik sürece demokratik siyasi hayata müdahaledir. Siyaseti ticaret anlayışı ile yapmaya çalışıyorlar. Kimi kastettiğimi onlar anlıyorlar.
 
Bir delege söylemi ile; “Eğer bunlar adaylarını delege seçiminden önce deklare etselerdi görseydim de bu delegenin kaçını alıyorlardı” diye iddiası var. Maalesef o dönem de yapılan pazarlıklar, pazarlıkla adam satmalarla ticaret yapılmaz. CHP delegasyonu Allah için boş kağıda imza atıyorsunuz. Burada Silivri ye selam gönderiyorum. Islak imzayla çete örgütü olduğu iddiasıyla yargılanıyor insanlar. Siz üstü dolu olmayan boş kağıtlara imza atmaktasınız. Koca koca insanlarsınız. Bu ülkeyi yönetmeye talip olan siyasi partinin üyelerisiniz. Attığınız imzaların ne olduğunu olmadığını sorgulayın. Hazirunda imzası olmayanların boş kağıda attığı imzaların hukuksal geçerliliği yok. Herkes kongreye gelsin herkes her rengi görsün günlü hangisine düşerse oy versin bunu da çarşaf liste ile yapalım.”
 
“Öc alma mantığı CHP’liye yakışmaz”
CHP kongresi öncesi birbirinden öç almak isteyenlerin olduğunu ifade eden Başkan Mutan; “Bu süreç birilerinin birilerinden öç alma yerel anlamda öç alma aklıyla örtüşmez. Birilerinden bir şekilde öç alacakları varsa taksın beline silahı gitsin kafasına sıksın. Ama CHP’yi bu anlamda kullanmayın. Siyaset ne ticaret ne de minder anlayışı ile yapılır. Bir çiçek açsın bin düşünce yarışsın.  Boş kağıda imza atanlar lütfen kongrede çarşaf listeye olur verin. İnsanların seçme seçilme hakkı sınırlarını olabildiğince özgürleştirin” dedi.
Paylaş