havadurum

Mustafa Kemal Ortaokulu’nun temeli atıldı

Çanakkale Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (ÇASİAD) bir dönem başkanlığını da yapan Çanakkaleli iş adamı İsmail Bayraktar’ın yapımını üstlendiği Mustafa Kemal Ortaokulu’nun temel atma töreninde duygusal anlar yaşandı.

1157
 
Depreme dayanıksız olması nedeniyle bir süre önce yıkılan okul binası, işadamı İsmail Bayraktar’ın katkılarıyla Mustafa Kemal Ortaokulu adıyla yeniden eğitime kazandırılıyor. Bu nedenle düzenlenen temel atma törenine ise, Vali Güngör Azim Tuna, CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mesut Özel, İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş ve AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu başta olmak üzere okul yöneticileri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Halk oyunları gösterileriyle başlayan törende açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, Çanakkale’nin güzel bir kent olmasına rağmen zemin açısından şanssız illerin başında geldiğine vurgu yaparak, bu kapsamda depreme dayanıksız okul binalarına da müdahale ettiklerini söyledi. Merkez ve ilçelerde, depreme karşı dayanıksız okulların gözden geçirildiğini belirten Karataş, yapısı kötü durumda bulunan okulların da hemen yıkıldığını kaydetti. 4+4+4 sistemi ile birlikte yeni okullara da ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Karataş, bu anlamda hayırseverlerden de büyük destek gördüklerini belirtti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 2012-2013 yılı yatırım bütçesinin 78 milyon 800 TL olduğunu da sözlerine ekleyen Karataş, bu rakamın yaklaşık 22 milyon TL’sinin bağışlardan elde edildiğine vurgu yaptı.
 
Bayraktar duygulandı
Ülke geneli ve dışında pek çok başarıya imza atan Figensoft’un yöneticisi işadamı İsmail Bayraktar ise doğup büyüdükleri Çanakkale’ye eğitim alanındaki katkıyla hizmet vermek istediklerini söyledi. 26 Aralık 2011’de okul için protokol imzaladıklarını ifade eden Bayraktar, zemin iyileştirme çalışmalarının ardından temel atma işlemlerini başlattıklarını kaydetti. Okul projesinin kendilerini çok heyecanlandırdığını söyleyen Bayraktar, okul öğrencilerinin yılbaşında hazırladıkları tebrik kartlarını İstanbul, Ankara ve İzmir’deki ofislerinde sakladıklarını belirtirken, göz yaşlarını tutmakta da güçlük çekti. Bayraktar, Eylül ayına yetişmesi beklenen okulun, teknoloji alanında da eksik kalmaması için yetkililerden Fatih Projesi için destek beklediğini sözlerine ekledi.
 
CHP Milletvekili Serdar Soydan da işadamı Bayraktar’ı, okul girişiminden dolayı tebrik ederken, buradan mezun olacak çocukların kindar bir anlayışta değil, Mustafa Kemal’in izinde bireyler olmasını temenni ettiğini kaydetti. Vali Güngör Azim Tuna ise, 4-5 ay gibi bir sürede yapımının tamamlanması beklenen okulun 18 derslik ve yaklaşık 570 öğrenci ile eğitim öğretim hayatına kaldığı yerden devam edeceğini belirtti.
 
Konuşmaların ardından ise Mustafa Kemal Ortaokulu’nun temeli atıldı.
Paylaş