Mustafa Kemal’in askerleri yağmurda yürüdü

Atatürkçü Düşünce Derneği öncülüğünde düzenlenen Cumhuriyetin 89. yılını kutlama etkinliklerinde Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen yaklaşık 3000 kişi yağmura aldırmadan cumhuriyete sahip çıktı.

652
Şiddetli yağmura ve olumsuz hava koşullarına rağmen Cumhuriyet Meydanı’nda meşale yakan binlerce kişi ellerinde bayraklarla “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diyerek slogan atarak Cumhuriyet Meydanı’ndan Kordon Boyu’na kadar yürüdü...
 
Havai fişek gösterileri ile renklenen bayrama CHP Milletvekili Serdar Soydan, CHP İl Başkanı Hamza Karagöz de katıldı. Çanakkale Atatürkçü Düşünce Derneği Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan açıklamada son yıllarda ulusal bayramların kutlanmasının engellenmesi girişimlerine sıkça rastladığı belirterek, yasakların ve engelleme girişimlerinin sonuç vermeyeceği ve bayram kutlamalarını izne bağlamaya çalışarak durduracaklarını sananların büyük yanılgı içinde olduğu ifade edildi.
 
 
 
 
 
Şiddetli yağmura ve olumsuz hava koşullarına rağmen Cumhuriyet Meydanı’nda meşale yakan binlerce kişi ellerinde bayraklarla “ Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diyerek slogan atarak Cumhuriyet Meydanı’ndan Kordon Boyu’na kadar yürüdü. Havai fişek gösterileri ile renklenen bayrama
CHP Milletvekili Serdar Soydan, CHP İl Başkanı Hamza Karagöz de katıldı. Çanakkale Atatürkçü Düşünce Derneği Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan açıklamada son yıllarda ulusal bayramların kutlanmasının engellenmesi girişimlerine sıkça rastladığı belirterek, yasakların ve engelleme girişimlerinin sonuç vermeyeceği ve bayram kutlamalarını izne bağlamaya çalışarak durduracaklarını sananların büyük yanılgı içinde olduğu ifade edildi.
 
“Halk ulusal bayramlarını kutlamak için izin almaz”
Çanakkale Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından yapılan açıklamada : “Biz halkız, halk ulusal bayramlarını kutlamak için izin almaz, yalnızca karar verir, halk da kararını Cumhuriyetten ve Atatürk’ün açtığı aydınlık yolda yürümekten yana vermiştir. Bugün Çanakkale Cumhuriyet Meydanı’ndan tüm dünyaya haykırıyoruz ki, 29 ekim cumhuriyet bayramı, 89 yıl önce küresel çete’ye karşı verilmiş olan Ulusal Bağımsızlık Savaşı’nın Cumhuriyetle taçlandırılmasının kutlanmasıdır ve ulusal bayramlarımızın kutlanmasının önünde hiçbir yasal engel yoktur. Engel gibi gösterilen 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri yasasının 4. maddesinin b bendi “kanunlara uymak, kendi kural ve sınırları içinde kalmak koşuluyla kanun veya gelenek ve göreneklere göre yapılacak toplantı, tören, şenlik, karşılama ve uğurlamalar bu kanun hükümlerine tabi değildir demektedir. Yasanın bu açık hükmü karşısında bugüne kadar yasal zeminde kalmış ve kalmaya devam edecek olan halkımızı, suç işleyecekleri düşüncesine yönlendirmeye çalışmak ve bu konuda yasak getirmek açıkça hukukun ihlali niteliğindedir. Esasen devletin görevi gerekli önlemleri almak, halkın ulusal bayramlarını kutlamasını sağlamak ve kolaylaştırmaktır.Bir hakkın kullanımı olan bayram kutlaması etkinliğimizi, bize bu hakkı tanıyan Mustafa Kemal Atatürk’e duyduğumuz saygıyı ifade ederek gerçekleştirmekteyiz. Bu kararlılıkla, siz cumhuriyet değerlerine inanan, o değerleri savunan tüm yurttaşlarımızı saygıyla selamlıyor ve Cumhuriyet Bayramlarını kutluyoruz” denildi.
Paylaş