havadurum

Muhtaroğlu, sivil toplum örgütlerini eleştirdi

758
Roman Dernekleri Konfederasyonu Genel Başkanı ve Fevzipaşa Muhtarı Hacı Ramazan Muhtaroğlu, sivil toplum örgütlerini ve işleyişini eleştirdi. Muhtaroğlu, "Bazen o masaya toplum için yumruğu vurmak ya da kapıyı çarpıp çıkmak daha değerlidir. Hak mücadelesinde tek ve güçlü bir ses için hangi çizgide, hangi görüşte olursa olsun, Roman Dernekleri Konfederasyonun kapısı herkese açıktır" dedi.
 
"Sivil toplum örgütü lideri olmak gelir kapısı haline gelmeye başladı"
Muhtaroğlu, "Sivil toplum örgütü lideri olmak. Bu terim son dönemde meslekmiş gibi kullanıyor ve maalesef gelir kapısı haline gelmeye de başladı. Örgütlenme hangi kesimde olursa olsun gerek liderinin, gerekse kurumun kendi öz varlığı ile ayakta duracak ekonomik gücü yok ise siyasetin kulu, kölesi ya da emir eri olmaya mahkumdur. Özellikle etnik bir grubu temsil ediyor iseniz, hak mücadelesinde karşınızdaki kim olursa olsun, elinizi o masaya vurabilecek yüreğe ve güce sahip olmanız gerekir. Ekonomik gücünüz veya yüreğiniz yok ise hiç bu işlere soyunmayın, çünkü hem halkınıza ihanet etmiş, hem de tarihe kara bir leke olarak geçmiş olursunuz" dedi.
 
"Roman hakları her türlü bireysel ve siyasi çıkarın üzerinde"
"Her zaman her daim söylediğim gibi Roman hakları her türlü bireysel ve siyasi çıkarın üzerindedir" sözlerine yer veren Başkan Muhtaroğlu, "Bir süre sonra kullanılacak tarafınız kalmadığında, daha doğrusu takke düşüp kel göründüğünde, içinizin aslında ne kadar boş, hacminizin düşük olduğunuzun fark edildiğinde, kulu kölesi olduğunuz erkin dikkatini; ne kadar sadık bir kul olduğunuzu ve onların bir yandaştan duymak istediklerini söyleyerek çekmeye çalışmak, sahibinden kemik bekleyen köpeğin durumuna düşmek ile aynı olduğunu fark edemezsiniz bile. Ayrıca bu tür eylem ve söylemler sizi onların gözünde yüceltmez bilakis küçültür" sözlerine yer verdi.
 
"Bazen, toplum için yumruğu vurmak daha değerlidir"
Muhtaroğlu, hak mücadelesinde herkese kapılarının açık olduğunu vurgulayarak, "Bazen o masaya toplum için yumruğu vurmak ya da kapıyı çarpıp çıkmak daha değerlidir. Ben söyleyeceğimi açık yüreklilikle söyledim. Anlayan arkadaşlarda anladı. Hak mücadelesinde tek ve güçlü bir ses için hangi çizgide, hangi görüşte olursa olsun, Roman Dernekleri Konfederasyonun kapısı herkese açıktır" diye belirtti.
(Nevin Yüksel)
 
 
Paylaş