havadurum

Muhasebeciler günlerini kutladı

1 Mart Muhasebeciler Günü, tüm yurtta olduğu gibi Çanakkale’de de çeşitli etkinlikler ile kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene katılan Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hakkı Alacaoğlu ve beraberindeki heyet kentte bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

507
 
1 Mart Muhasebeciler Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni düzenleyen Çanakkaleli Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler adına konuşma yapan Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hakkı Alacaoğlu; küresel dünyada yaşanan ekonomik gelişmelerin, muhasebe, finansal raporlama ve denetim gibi konuların önemini arttırdığını belirtti.
 
Alacaoğlu; “Mart tarihi ülkemizde Muhasebe Günü olarak kutlanmaktaydı. Ancak bu kutlamamlar kapsamında odalarımız tarafından gerçekleştirilen eğitim ve sosyal içerikli etkinlikler için bir günlük sürenin 1-7 Mart tarihlerini Muhasebe Haftası olarak kutlanması teamül haline gelmiştir.
 
TÜRMOB çatısı altında örgütlenen, ülke genelindeki 75 Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Odası ile 8 Yeminli Müşavir Odasına kayıtlı 88 bin meslek mensubu,16 bin stajyer ve 150 bin büro çalışanı ile sayısı 250 bini aşan muhasebe camiası bu senede çeşitli etkinliklerle muhasebe haftasını kutlayacak. Yapılacak etkinliklerle Mali Müşavirlik mesleğinin önemi, gelişmesi ve sorunlarının yanı sıra ülkemizdeki genel ekonomik ve sosyal durum değerlendirilip tartışılacaktır. Küresel dünyada yaşanan ekonomik gelişmeler, muhasebe, finansal raporlama, denetim gibi konuların önemini arttırmıştır. Sağlıklı ve güvenilir Finansal Raporlama, sağlıklı bir ekonominin temel taşlarından biri haline gelmiştir.
 
Bunların bir yansıması olarak, ülkemiz ticari hayatı 1 Temmuz 2012 tarihi itibariyle uygulamaya başlanacak yeni Türk Ticaret Kanunu ile yeni baştan dizayn edilmiştir. Bu düzenleme ülkemiz Ticari hayatı, finansal raporlama ve denetim sistemi için önemli bir değişim sürecinin başlangıcını oluşturacaktır. Yeni Türk Ticaret Kanunu ile uluslararası uygulamaların, ülkemizde de uygulanmasının yolu açılmıştır. Uluslararası finansal raporlama standartlarının ve uluslararası denetim standartlarının ülkemizde de uygulanması hem şirketlerimizin hem ulusal göstergelerimizin güvenirliğini arttırarak, uluslararası yeknesaklığını sağlayacak, Türkiye`yi küresel dünya ile daha da yakınlaştıracaktır.
 
Çanakkale Serbest Muhasebeci Mali müşavirler odası olarak bu yeni döneme ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımızla dayanışma içerisinde birlikte hareket ederek girmek istiyoruz. Yeni Türk Ticaret Kanunun`dan beklentilerin hayata geçebilmesi için bu süreci önemsedik ve gereği gibi hazırlandık. Camiamız Yeni Türk Ticaret Kanunun gereklerini yerine getirecek bilgi ve deneyime sahiptir ve bu sürece hazırdır. Muhasebe meslek camiası 2012 yılında Muhasebe Haftasını, meslek faaliyet ve sosyal etkinliklerin yanı sıra yoğun bir eğitim faaliyeti içerisinde geçirmektedir. Muhasebe ve denetim alanında çalışan meslektaşlarımızın yaşadıkları sorunların ortadan kaldırılacağı kurum ve kuruluşlarımızın camiamızın sorunlarına daha da duyarlı olacağı bir yıl olması dileğiyle, meslektaşlarımızın Muhasebe Haftasını kutlarım” dedi.
 
 
Müşavirlerden Tuna’ya ziyaret
1 Mart Muhasebeciler Günü etkinlikleri kapsamında Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna’yı ziyaret eden Çanakkaleli Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler, düzenledikleri etkinlikler hakkında Tuna’ya bilgiler verdi. İş dünyasıyla vergi dairesi arasında bir köprü vazifesi gördüklerini belirten Hakkı Alacaoğlu, muhasebecilere düşen sorumluluklara değindi. Yeni Ticaret Kanunu’na göre yeni bir döneme girildiğini belirten Vali Güngör Azim Tuna, muhasebecilere önemli görevler düştüğünü belirtti.  Çanakkale’de iş dünyasının çok canlı olduğunu belirten Vali Güngör Azim Tuna, muhasebeciler gününü kutladı.
 
 
Muhasebeciler işadamlarıyla görüştü
Çanakkale Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hakkı Alacaoğlu ve beraberindeki heyet, 1 Mart Muhasebeciler Günü nedeniyle ÇTSO’yu ziyaret etti.
Muhasebeciler ile işadamlarının yer aldığı ziyarette Temmuz ayında yürürlüğe girecek olan yeni Türk Ticaret Kanunu konusu ele alındı. ÇTSO Başkan Yardımcıları Kemal Karakaş ve Erdal Akarsu ile Yönetim Kurulu Üyesi Can Algönül ile Genel Sekreter Abdurrahim Temiz tarafından karşılanan Başkan Hakkı Alacaoğlu yeni Türk Ticaret Kanunu’nun şeffaflık ve bilançoların Avrupa Birliği normlarıyla uyumlu olması ilkelerini esas aldığını söyledi. ÇTSO Başkan Yardımcısı Kemal Karakaş, yeni kanunun şirketler için bir takım zorluklar içerse de, modern bir mali yaşam getireceğini ifade etti. Kurumsallaşmanın önemine dikkat çeken ÇTSO Başkan Yardımcısı Erdal Akarsu da, “Yeni Türk Ticaret Kanunu köklü bir değişiklik getirdiği için iş dünyasının buna uyması zorlu bir süreç gerektirecek” diye konuştu.
Paylaş