havadurum

Mitoloji, doğa, kültür ve tarihiyle...

531
ICA Events tarafından Türkiye Otelciler Federasyonu ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği iş EMITT-Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı 12 Nisan günü törenle açıkdı. 12-15 Nisan 2023 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi`nde gerçekleşecek fuar ICA Events tarafından Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği ( TTYD) iş ortaklığında organize edildi. Geçtiğimiz yıl 110 ülkeden 33 bin 595 ziyaretçiyi ağırlayarak turizm sektöründe önemli bir başarıya imza atan EMITT fuarına bu yıl da rekor düzeyinde katılım bekleniyor. Çanakkale ilçeleri ile Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı`nın stantları büyük ilgi çeken stantlar arasında yerini aldı. EMITT Fuar açılışına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, fuarın turizm sektöründe büyümesine büyük katkı sağladığını söyledi. 
 
"2023 turizm hedeflerimizi 56 milyar dolar gelir olarak ilan ettik"
Ersoy, Türkiye`nin turizmde dünyanın süper ligine yükseldiğini ifade ederek, "Gerçekçi ve iyi hesaplanmış adımlarla hedeflerimize ilerliyoruz. 31 Ocak`ta düzenlediğimiz basın toplantısında, 2023 turizm hedeflerimizi 60 milyon turist ve 56 milyar dolar gelir olarak ilan ettik. Yine aynı toplantıda 2028 hedefimizi de 90 milyon turist ve 100 milyar dolar gelir olarak duyurduk. İnşallah her zaman olduğu gibi siz değerli sektör temsilcilerimizin de özverili çalışmaları ve destekleri ile bu hedefleri birer birer tutturacağız. Bakanlık olarak küresel ve bölgesel krizlere karşı bağışıklığımızı arttırmak, ülkemize nitelikli turisti getirebilmek ve turizm geliri hedeflerini yükseltmek amacıyla pazar çeşitliliğine öncelik veriyoruz. Söz konusu çeşitliliği yaratmak için üç kademeli bir stratejiyle yol alıyoruz. Yeni ürünler geliştirerek ürün çeşitliliğimizi artırıyor, turizmi 12 aya ve Türkiye`nin 81 iline yayıyoruz" dedi.
 
Tarihi Alan Başkanlığı stantları büyük ilgi görüyor
Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, "Boğaz`ın Gazi Muhafızı Seddülbahir Kalesi" teması ile 8 numaralı salonda yerini aldı. Tarihi Alan`ın kültürel, turistik ve tarihi değerlerin tanıtıldığı stand 15 Şubat Cumartesi gününe kadar 8. Salon 8371 numaralı alanda yer alacak.
 
Bayramiç`in doğa ve tarihi fuarda...
EMITT`e ikinci kez katılan Bayramiç Belediyesi, ilçenin doğal, tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmaya devam ediyor. İlçe turizmini geliştirmeye büyük önem veren Bayramiç Belediyesi, fuar için yoğun hazırlık sürecinden geçti. İlçenin doğal, tarihi ve kültürel değerlerini ziyaretçilerine tanıtan belediye yetkilileri, standın gördüğü ilgiden memnun kaldıklarını dile getirdi.
 
"Bayramiç`in ilk güzellik yarışması yönüyle de ön plana çıkarmayı hedefliyoruz"
Konuyla ilgili bilgi veren Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, "Mitolojiye konu olmuş destanlardan günümüze, birçok alanda fark yaratan ilçemizi her yönden tanıtmak istiyoruz. Paris`in altın elmayı Afrodit`e verdiği, ilk güzellik yarışmasının yapıldığı yer olan Bayramiç`i bu özelliğini de ön plana çıkarmayı hedefliyoruz. Standımızda ayrıca Mehmet Akif Ersoy Müze Evi`ni, Kazdağları`nda yetişen endemik bitkilerini, bin pınarlı İda`nın en güzel mesire yeri Ayazma Tabiat Parkı`nı, coğrafi işaret tescili almış ürünlerimiz Bayramiç Beyazı, Bayramiç Zeytinyağı, Bayramiç Elması ve Bayramiç Tahin Helvası`nı tanıtıyoruz. Bizim, Bayramiç`i turizm alanında geliştirme hayalimiz var ve günden güne bu hayal gerçeğe dönüşüyor. Geçtiğimiz yıl katıldığımız fuarlardan önemli dönüşler sağladık. Bu durum bizi, turizm konusunda adım atmaya götürüyor. Bu tür etkinliklerde yer almaya devam ederek Bayramiç`in adını duyuracağız" dedi.
 
Ayvalık ürünleri ikram edildi
Ayvalık Belediyesi, kentin turizm potansiyeli, tarihi ve kültürel mirasını ulusal ve uluslararası platformda en iyi şekilde tanıtmak amacıyla Ayvalık Ticaret Odası ve Turizm Geliştirme Birliği`nin paydaşlarıyla birlikte 26. EMITT fuarında tanıtım standı ile yerini aldı. Dünyanın ve Türkiye`nin farklı noktalarından fuarı gezmek için gelen binlerce ziyaretçinin buluşma noktası olan turizm seyahat fuarında Ayvalık`ın tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra gastronomisinin ve mutfağının da tanıtımı yapılıyor. Fuar kapsamında Ayvalık standını ziyaret eden misafirlere girit leblebisi, peksimet, zeytin reçeli, zeytin ve zeytinyağı ikram edildi. 
 
"Ayvalık tüm misafirlerimiz bekliyoruz"
Ayvalık Belediye Başkanı , "Ayvalık standına gelen misafirlerimize Ayvalık`ımızda yaptığımız turizm faaliyetleri ile ilgili bilgilendirmeler yapıyoruz. Bu faaliyetler içerisinde kültür sanat etkinlikleri ve gastronomi de artık büyük öneme sahip, Emitt İstanbulda`da bunları en iyi şekilde tanıtmanın gayreti içerisindeyiz. Ben herkesi bu güzellikleri görmeye Ayvalık`ımıza davet ediyorum." şeklinde konuştu.
(Damla Yeltekin)
 
Paylaş