Mısırcı eyleminde mutlu son

Çanakkale`de, zabıta ekiplerinin kendilerine satış yapmak için yer göstermediği iddiasıyla bir süredir eylem yapan seyyar mısır satıcıları dün de Çanakkale Belediyesi önündeydi. Mısır eylemi, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ın devreye girmesi ile çözüldü. Protesto alkışı ile başlayan eylem, en sonunda Başkan Gökhan`a teşekkür alkışı ile son buldu.

1174
 
Çanakkale`de Marina girişi önünden kaldırılması onaylanan mısır seyyar satıcıları bir süredir Truva Atı`nın önünde eylem yapıyordu. Kendilerine yer gösterilmemesini ve seyyar mısır araçlarının Zabıta ekiplerince kaldırılmasını protesto eden mısır satıcıları dün de Çanakkale Belediyesi önünde bir araya gelerek eylem yaptı. Çanakkale Belediyesi önünde toplanan mısır satıcıları, “mısırıma dokunma”, “direne direne kazanacağız” sloganları atarak, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile görüşmek istediler. Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sürücü tarafından yakından takip edilen eylem sırasında eylemcilerin yanına gelen Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, eylemcilere konuşma yaptı.
 
 
Sorun çözüldü
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, mısır satıcılarını dinleyerek, Kordonboyu`nda mısır satışına devam etmeleri talebi üzerine bu yıl için geçici gelecek yıl için ise kalıcı bir çözüm bulanacağını söyledi. Başkan Gökhan, “Yeni Kordon düzenlemesi ile beraber orada size, mevcut arabaların değil, farklı arabalarla satış yapılmasını önerdik, siz kabul etmediniz. Burada insanların bir geçiş düzeni var. Orada kimseye engel olamazsınız. Biz, siz ekmeğinizi kazandığınız için size orada müsaade ediyoruz. Ama belli bir düzen ve nizam olması lazım. Size orada bir yer bulalım, bulduğumuz yerde satışlarınızı yapın. Seneye belli aralıklarla yeni bir düzenleme yapalım. Siz orada yaya geçişine engel olmadan satışlarınızı yapın. Şöyle yapalım; sizin yerlerinizi tespit edelim, orada durun, seneyede orada daha şık bir biçimde ne gerekiyorsa yapalım” dedi.
 
Paylaş