havadurum

Mısır üreticisi köyü dolandırdılar

Mısır ektiren ve daha sonra parasını ödemeyen Antalyalı bir firma, Ezineli üreticilerin tepkisine yol açtı. Üreticilerin arazilerinde ektirdiği mısırların parasını ödemeyen firma köylünün ayaklanmasına neden olurken, yaşadıkları olay nedeniyle mağdur olan üreticiler söz konusu firmaya tepki göstermek amacıyla eylem yapmaya hazırlanıyor.

722
Ezine ilçesine bağlı Kızılköy, Pazarköy ve Pıtıreli Köyleri’nde yaklaşık 100 üretici yaşadığı mağduriyet nedeniyle isyan etti. Üreticilerle sözleşme yapıp mısır ekmelerini isteyen Antal-yalı firmanın yetkilileri, ekilen ürünleri toplayıp kayıplara karıştı. Üreticiyi mağdur eden söz konusu firma, ürünleri alıp giderken üstüne üstlük köylüye de borç çıkardı.
 
Üreticiye para şoku
Ektiği üründen para geleceğini ümit eden köylüler, ürünleri toplayıp giden firmanın para vereceği halde borç çıkarmasıyla ikinci bir şok yaşadı. Yaklaşık 100 üreticiden her birine 3 bin TL ile 8 bin 500 TL arasında borçlar çıkaran firmada, görev alan ziraat mühendisinin mağdur olan üreticilerin telefonlarına da cevap vermemesi dikkat çekti. Firmadan para beklerken borçlu çıktıklarını ifade eden köylüler; “Bize sahip çıkacak kimse yok mu?” dediler.
 
Ezine ilçesine bağlı Kızılköy, Pazarköy ve Pıtıreli Köyleri’nde yaklaşık 100 üretici yaşadığı mağduriyet nedeniyle isyan etti. Üreticilerle sözleşme yapıp mısır ekmelerini isteyen bir Antalyalı firmanın yetkilileri, ekilen ürünleri toplayıp kayıplara karıştı. Üreticiyi mağdur eden söz konusu firma ürünleri alıp giderken üstüne üstlük köylüye de borç çıkardı. Üreticiye 3 milyardan 8,5 milyara kadar borç çıkaran firma köylünün tepkisine neden oldu. Antalyalı bir firmanın kendilerine mısır ektirdiğini belirten üreticiler, mısırları alıp giden firma yetkililerinin telefonlara bile cevap vermediğini ifade ettiler.
 
Ürünleri alıp giden firmanın kendilerine üstüne üstlük bir de borç çıkardığını kaydeden köylüler; “Bir firma bizden mısır ekmemizi istedi. Sözleşme yaptık ve mısırları ektik. Mısırları toplayan firma, daha sonra bize para vereceğine borç çıkardı. Çok şaşkınız. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Bizden mısır ekmemizi istiyor malı alıp gittikten sonra da borç çıkarıyor. Telefon açıyoruz ama telefonlarımıza bile cevap verilmiyor. Bize sahip çıkacak kimse yok mu?” dediler. Söz konusu firmaya tepki göstermek amacıyla eylem yapacaklarını da dile getiren köylüler, yaşadıkları olay nedeniyle mağdur olduklarını dile getirdiler.
 
HABER MERKEZİ
Paylaş