havadurum

Minik Halil’in canından daha önemli ne olabilir?

Demircioğlu Caddesi`nden, İstiklal İlkokulu ve Cumhuriyet İlkokulu`nun bulunduğu sokağa gitmek üzere yaya geçidi üzerinden karşıdan karşıya geçmeye çalışan küçük Halil Z., karşıdan gelen aracın çarpması sonucu yaralandı. Çarpmanın etkisiyle yere düşen Halil, ambulansın gelmesiyle birlikte hastaneye kaldırıldı.

1489
 
 
Çanakkale`de dün Demircioğlu Caddesi`nde meydana gelen kaza görenleri korkuttu. Halil Z. isimli küçük çocuğu, babası okul geçidinin bulunduğu noktaya kadar getirdi. Okul geçidinin bulunduğu noktadan İstiklal İlkokulu ve Cumhuriyet İlkokulu`nun bulunduğu sokağa geçmek isteyen küçük Halil`e, karşıdan gelmekte olan bir araç çarptı. Çarpmanın etkisiyle yere düşen Halil, uzun süre yerde kaldı. Halil`in babası ise, oğlunu yerde yaralı halde görünce şok geçirdi. Araç sürücüsüne “dikkat okul geçidi” yazan levhayı gösteren baba; “Görmüyor musun trafik levhasını? Bu noktada nasıl bu kadar hızlı kullanıyorsun arabayı” diye tepki gösterdi. Ambulansın gelmesiyle birlikte, sağlık ekipleri yerde yatan Halil Z.` ye ilk müdahaleyi yaparak, daha sonra hastaneye götürdü. Polis ekipleri kaza ile ilgili soruşturma başlattı.
 
 
Levhalar ne işe yarar?
Kazanın meydana geldiği yerin hem yaya geçidi olması hem de okul levhasının olması ise görenlerin tepkisini daha da artırdı. Aracıyla hızlı ilerleyen şoföre tepki gösteren vatandaşlar daha dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulundular.
 
Paylaş