"Milliyetçiliğin tasfiyesi..."

908
Çanakkale siyasi arenası, Ak Partili Bülent Turan ve İYİ Partili Rıdvan Uz`un karşılıklı eleştirilerine sahne oluyor. Açıklamalardaki doz giderek artarken, Turan`ın son açıklamasında sertlik dozu iyice yükseldi. Turan-Uz arasındaki siyasi kavga, Ak Parti Genel Merkezinin görevlendirmesiyle Almanya`ya giden Turan`a yönelik İyi Partili Rıdvan Uz`un değerlendirmeleri ile başladı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz, Turan`ın Almanya`daki esnaf ziyaretini "İYİ Parti olarak memleketi karış karış gezip esnafımızla buluşurken, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan`ın Almanya`da esnaf ziyareti yaptığını şaşırarak öğrendim. Türkiye`de esnafın suratına bakacak yüz bulamayanların Almanya`da esnaf gezmesi yok olmuşluğun göstergesidir" ifadeleri ile sosyal medyasından eleştirmişti. 
 
Turan`dan "Milliyetçiliğin tasfiyesi" iddiası
Katıldığı bir televizyon programında İYİ Parti Genel Merkezi`nde yaşanan görev değişimlerine değinen Turan, "İYİ Parti`deki istifaların merkezinde, `milliyetçiliğin tasfiyesi` iddiaları var. aynı şekilde hatırlayın, CHP`den tasfiyelerde de aynı şey vardı. Kesinlikle seçime hazırlanan bir yapıdan bahsediyoruz. Yarın İYİ Parti listelerine itiraz edecek kim varsa tasfiye ediliyor. Yarın, ortak aday belirlenme sürecinde kim isyan edecekse, kim ses çıkaracaksa bunlar devre dışı bırakılıyor. Yavuz Bey`in de Koray Aydın`ın da durduğu bir yer var, bir hassasiyet var, bir siyasi kimliği ya da geçmişi var. Onları göndererek partiye bir şey yapmaya çalışıyorsunuz" dedi. 
 
Rıdvan Uz görevlendirmesine Turan`dan tepki; "şaka gibi" 
"Yavuz Bey gitti, kim geldi yerine biliyor musunuz?" diye soran Turan, cevabı da kendisi verdi. Turan, "Ben geçen hafta Almanya`daydım. Genel Merkezimiz bizi Almanya`ya gönderdi. 6-7 şehirde Türk vatandaşlarımızla bir araya geldik. Cami dernekleri, spor kulüpleri vs. vatandaşlarla buluştum. Nerede bir Türk varsa, orada olmayı görev biliyorum. Nereye gitmişsem de Çanakkaleli varsa orada olmayı görev biliyorum. Ama İYİ Parti`nin bir yetkilisi, ben Almanya`dayken, sosyal medyasında (Bülent Turan, Çanakkale`de esnaf ziyareti yapamıyor, Almanya da yapıyor. Ne işi var Almanya`da) dedi. Çok komik. Onu o gün diyen kişi, üç gün sonra Yurtdışı Türklerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı oldu. Şaka gibi. Yavuz Bey gibi siyasi kimliği olan birisi gitti, onun yerine, aynı göreve Almanya`ya giden vekile `ne işin var Almanya`da diyen zavallı bir adam geldi" ifadelerini kullandı.
(Seçkin Sağlam) 
Paylaş