havadurum

Milli Park`ta temizlik seferberliği

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu, Milli Parklarda Toplum Yararına Program (TYP) çerçevesinde çevre temizliği çalışmaları başlattı.

517
Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park Müdürlüğü`nce Eceabat`ta milli parkların temizliği için 20 Mayıs ile 17 Ağustos tarihleri arasında 21 erkek ve 10 kadından oluşan bir ekiple Toplum Yararına Program (TYP) dahilinde yaklaşık 3 aylık bir program düzenlendi. Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Çalışkan, programda görev alan katılımcıları yerinde ziyaret etti.
 
Çalışkan, asgari ücretle istihdam edilen 31 kişinin 3 ay boyunca bir çalışma sergileyeceğini belirterek, milli parkların temizliğinin ve düzenlemesinin yapılacağını belirtti. Çalışkan; "Toplum Yararına Program (TYP) ile; işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan ya da yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve gelir desteği sağlamak amaçlanmaktadır. Toplum yararına programlar, çevre temizliği, kamusal altyapının yenilenmesi, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda çevre düzenlemesi, bakım onarım ve temizlik işleri yapılması, restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması, ağaçlandırma, park düzenlemeleri, vadi ıslahı, erozyon engelleme çalışmalarının yapılmasını öngörmektedir" dedi.
Paylaş