havadurum

Milli eğitimde kadrolar değişiyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan “Taşra Teşkilatı Yöneticilerinin Yer Değiştirme Suretiyle Atanmaları Hakkında Yönetmelik” ile çok sayıda şube müdürü ve ilçe milli eğitim müdürünün ataması yapılacak. Çanakkale`de de çok sayıda yöneticinin bu yönetmelikten etkilendiği öğrenildi.

995
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 4 Temmuz perşembe günü Resmi Gazete`de yayınlanarak yürürlüğe giren “Taşra Teşkilatı Yöneticilerinin Yer Değiştirme Suretiyle Atanmaları Hakkında Yönetmelik” eğitim camiasında en çok tartışılan konu oldu. Yönetmeliğin amacı, “Bu Yönetmeliğin amacı, Millî Eğitim Bakanlığı taşra teşkilatı yöneticilerinin hizmette etkililik ve verimliliklerini artırmak amacıyla yer değiştirme suretiyle atanmalarına ilişkin usul ve esasları düzenlemektir” şeklinde açıklanırken, kapsamı konusunda ise, “Bu Yönetmelik, Millî Eğitim Bakanlığı taşra teşkilatında il millî eğitim müdür yardımcısı, ilçe millî eğitim müdürü ile il ve ilçe millî eğitim müdürlüğü şube müdürü kadrolarında asaleten görev yapanları kapsar” ifadeleri kullanıldı.
 
Hizmet bölgeleri oluşturuldu
Kalkınma Bakanlığının yayınladığı illerin ve bölgelerin sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralaması araştırması ile ilçelerin sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralaması araştırması verileri esas alınarak, kurumsal kapasite ve hizmet gerekleri bakımından oluşturulan hizmet bölgeleri ve bu bölgeler için öngörülen hizmet puanları ile atamaların yapılacağı öğrenildi.
 
Çanakkale`nin hizmet bölgeleri 2-3-4
Bu kapsam ve verilerle hazırlanan hizmet bölgelerinde Türkiye, 6 bölgeden oluşuyor. Bu 6 bölge içinde Çanakkale merkez, Bayramiç, Biga, Çan ve Gelibolu ikinci bölgede yer alırken, Gökçeada, Ezine, Eceabat, Ayvacık ve Lapseki üçüncü bölgede yer aldı. Bozcaada ve Yenice ise dördüncü bölgede yer aldı. 
 
Çanakkale`de büyük değişim yaşanacak
Resmi Gazete`de yayınlanarak yürürlüğe giren yönetmelikten en fazla etkilenecek illerden biri de Çanakkale. Zira Çanakkale, merkezdeki çok sayıda şube müdürü ile, bazı ilçe milli eğitim müdürü ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine bağlı şube müdürlerinin büyük kısmı bu yönetmelikten etkilenecek. Çanakkale`de kaç kişinin bu yönetmeliklerden etkilenerek tayin olacağı konusunda ise yetkililerin açıklama yapması bekleniyor. Çanakkale milli eğitim camiası deyim yerindeyse kadro değişikliğine gidiyor.
Paylaş