havadurum

Milletvekillerinin yaptığı fırsattan istifade

Gazetecilerle birlikte yıpranma hakkı alan milletvekillerine vatandaş tepki gösterdi...

1006
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde basın emekçilerinin yıpranma paylarının kısmen iadesi ile tasarıya eklenen bir madde ile milletvekillerine de yıpranma hakkının verildiğinin açıklanması kamuoyunda tartışmalara neden oldu. Meclis Genel Kurulu’nda önceki gün SGK yasa tasarısına eklenen düzenlemelerle beş yıl önce hakları ellerinden alınan gazetecilere hakları iade edilirken, milletvekillerinin de gazetecilerle birlikte yıpranma hakkı aldıklarının açıklanması üzerine görüş bildiren Çanakkaleli vatandaşlar milletvekillerinin yıprandığına inanmadıklarını belirterek, yaptıklarının fırsattan istifade etmek olduğunu söyledi.
 
 
Hasan Kartal;
“Milletvekillerinin gazetecilere yıpranma hakkını verirken kendilerini de es geçmemeleri hiçbir fırsatı kaçırmadıklarının ve fırsatta istifade ettiklerinin bir göstergesidir. Bir ülkede ekonomi bu kadar kötüyken ve işsiz sayısı bu kadar çokken, insanlar yoksulluk sınırı altında yaşam mücadelesi verirken milleti temsil edenlerin bunları görmezden gelip bir de kendilerine yontmaları akıl alacak gibi değil.”
 
 
Ahmet Dizer;
“Bence milletvekilleri hiç yıpranmıyor. Son model arabalarla gezmek, lüks uçaklara binmek mi yıpratıyormuş? Asıl yıprananlar garibanlar ve vatandaşlar. Vekiller jet hızıyla işlerine gelen yasayı çıkarıyorlar.”
 
 
Mert Özden;
“Milletvekillerinin gazetecilerin yanında yıpranma hakkı almaları Ahmet’in yanında Mehmet’i de arada geçirmek demek. Son derece bencilce, ama onların bir nevi alışkanlığı bu, gece yarısı bile yasa geçiriyorlar. Aldıkları maaş onlara haram.”
 
 
Ertan Tunca;
“Milletvekillerinin yıprandığına inanmıyorum. Bunun öyle olmadığını biliyoruz. 4 senede bir insan emekli mi olurmuş. İşlerine gelince hepsi ellerini kaldırmayı iyi biliyor.”
 
 
Halil Yıldız;
“Bence gazetecilerin yanında vekillerin yıpranma hakkı almaları çok yanlış. Gazeteciler için bir şey söyleyemem, ama yıpranma hakkı almak istiyorlarsa vekillerin bunu hak etmeleri lazım. Onlar da çalışsın, onlar da yıpransın alsın, o zaman diyecek bir şey yok.”
 
 
Adem Küçük;
“Milletvekillerinin yıprandığını ve üzerlerinde bir yük olduğunu düşünmüyorum. Bence çok büyük bir haksızlık. 40 sene çalışmış, emekli olmayı bekleyen normal vatandaşlar var. Yıpratıcı bir sürü meslek kolu var. Milletvekili belki bazı konularda ayrıcalıklı olur, ama bir dengesi olması lazım. Vatandaş 40 senede emekli oluyorsa mesela milletvekili 20 senede emekli olsun, bari yarı yarıya olsun.”
 
 
Hakan Çelik;
“Milletvekilleri gazetecilerle birlikte kendilerine de yıpranma hakkı çıkarma konusunda eksik kalmamışlar. Yıpranma hakkı herkese verilsin. Bugün fabrikada saatlerce çalışan işçi yıpranmıyor da, vekil mi yıpranıyormuş?”
Paylaş