MHP Bakü gezisini değerlendirdi

MHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Tayfun Uğur Bakü ile Çanakkale’yi kıyasladı.

423
MHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Tayfun Uğur İlçe Binasında düzenlediği basın açıklamasında teşkilat olarak Bakü’ye gerçekleştirdikleri ziyaret sonrası Bakü’nün şehircilik anlayışı ile Çanakkale’nin şehircilik ve yönetim anlayışını kıyaslama imkanı bulduklarını belirtti. MHP Merkez İlçe Başkanı Uğur Çanakkale’de yerel yönetimin Bakü’deki gibi sorunları çözme konusunda etkin olamadığını dile getirerek Bakü’de petrol üretimi yapıldığı halde koku olmamasını, buna karşılık rüzgarı ile ünlü kent Çanakkale’de ise halen atık su kokusu duyulduğunu ifade ederek: “Artık Özay-Gökhan zihniyetinin bu kente verebileceği bir şey kalmamıştır. Çanakkalelilerin de en az Bakülüler kadar etkin şehircilik hizmeti almaya hakkı bulunmaktadır” dedi.
 
Uğur Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye düzenledikleri gezide kentin doğal dokusu, şehircilik anlayışı ve kültürel birikimini yerinde görmek ve incelemek amacıyla düzenledikleri gezide edindikleri izlenimleri basın mensupları ile paylaştı. Uğur: “Aynı milletin fertleri olan Azerbaycan Türklüğü ile kültürel paralelliğimiz bulunmaktadır. Bilindiği üzere Latin alfabesini ülkemizden önce kabul eden Azerbaycan`da konuşulan Türkçe ülkemiz Türkçesine çok yakındır”dedi.
 
Azerbaycan’ın dilde, fikirde ve işte, birlik ilkesini benimsediklerini ve istediklerini sevinerek müşahede ettiklerini kaydeden Uğur Azerbaycan`da Çanakkale’ye karşı yoğun bir sevgi ve muhabbet bulunduğunu belirtirken, bu sevginin bir göstergesi olarak Bakü`nün en büyük restaurantlarından birisine Çanakkale isminin verildiğini ifade etti.
 
Uğur: “1 .Dünya Savaşında Azerbaycan’ın bağımsızlığını sağlayan ve Azerbaycan Türklüğünü soykırımdan koruyan, Nuri Paşa Komutasındaki Kafkas İslam Ordusuna duyulan minneti de bizzat yerinde gördük. Bu ordu içinde olan ve oralarda şehit olan Çanakkaleli şehitlerimizin de bulunduğunu Azerbaycan`ın bağımsızlığına Çanakkalelilerin de katkıda bulunduğunu belirtmek gerekmektedir. Bu açıdan da Çanakkaleliler için Bakü kenti önem taşımaktadır. Şehircilik açısından yaptığımız incelemelerde tarihi bina ve mekanların bozulmadan korunduğunu ve aynı zamanda gelişmenin de buna uygun olarak halen devam ettiğini gördük. Şehircilik anlayışı açısından, Bakü kentinin yapılanmasının, kendine özgü karakteristik özellikleri bünyesinde barındıran özgün bir anlayışla tasarlandığını ve özgün mimari kimliğinin olduğunu, inşaat sektöründe birçok Türk firmasının kentin şehircilik anlamında gelişmesine katkıda bulunduğunu tespit ettik” dedi.
Paylaş