havadurum

MHP’de istifa depremi Erkan görevden alındı

MHP İl Başkanı Efkan Erkan, MHP Genel Merkez tarafından görevden alındı. Erkan`ın görevden alınmasıyla birlikte 6 ilçe başkanı da istifalarını partiye sundu.

949
MHP İl Başkanı Efkan Erkan`ın MHP Genel Merkezi tarafından görevden alınmasıyla MHP İl Başkanlığı`nda istifa depremi yaşandı. Erkan`ın görevden alınmasına tepki gösteren Biga İlçe Başkanı Atilla Soykan, Gelibolu İlçe Başkanı Kemal Ersöz, Lapseki İlçe Başkanı Hüseyin Doğan, Ayvacık İlçe Başkanı Mehmet Ergan, Bayramiç İlçe Başkanı Ali İhsan İşcen ve Yenice İlçe Başkanı Ali Osman İçen istifa dilekçelerini partiye verdi. MHP Genel Merkezi tarafından gönderilen, yeni yönetimin oluşturuluncaya kadar partiyi kapatma yazısını geçtiğimiz Cumartesi günü alan MHP İl Başkanı Efkan Erkan, görevden alınmasıyla ilgili basın toplantısı düzenleyerek kamuoyunu aydınlattı. Basın toplantısında konuşan MHP İl Başkanı Efkan Erkan; “Genel Merkezden aldığımız bir faks üzerine parti tüzüğümüzün 52. ve 54. maddelerinin tanıdığı yetkiye istinaden Çanakkale İl Teşkilatı, MYK`nın verdiği yetkiye dayanarak Başkanlık Divanı tarafından tüzüğümüzün 34. maddesine göre yeni teşkilat kuruluncaya kadar kapatılmıştır diye bir yazı aldık. Bu faks ile birlikte 2010 yılından bu güne kadar şerefle, onurla sürdürdüğümüz İl Başkanlığı ve İl Yönetim Kurulu üyeliklerimiz düşmüş bulunmaktadır. 2010 yılından bu yana benimle birlikte çalışan ve seçim geçiren, Çanakkale`nin her karış toprağını gece gündüz gezen bütün ilçe teşkilatı başkanlarına, üyelerimize ve partililerimize gönülden teşekkür ediyorum” dedi.
 
“Onurumuzla ve şerefimizle görev yaptık”
“Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar yaptığımız bütün çalışmalarda önceliğimiz hep Çanakkale oldu” diyen Erkan; “Çanakkale için ne yapabilirizin peşinde olduk. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar Çanakkale`de MHP`nin hep gülen yüzü olmaya çalıştık. Kavgadan uzak, gürültüden uzak durarak iş ve icraat yapmaya yönelik çalışmaların içinde olduk. Bu güne kadar ne Genel Merkezimizi ne teşkilat mensuplarımızı ne de dostlarımızı utandıracak hiç bir eylemin içinde olmadık. Onurumuzla, şerefimizle, haysiyetimizle bugüne kadar görevimizi elimizden geldiğince sürdürmeye çalıştık. Bizden öncekilerin yaptığı gibi. Bizler MHP`nin mensuplarıyız. MHP`ye ve yüce Türk milletine hizmet edebilmek için illa ki bir rütbeye gerek yok. İl Başkanı veya yönetici olmaya da gerek yok. MHP mensupları olarak partimize ve milletimize nasıl hizmet ettiysek bundan sonra da birer nefer olarak hizmet etmeye devam edeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Yeni atanan il ve ilçe yönetimlerine canı yürekten başarılar diliyorum. Hiç kimseye kırgın, kızgın ya da dargın değilim” şeklinde konuştu.
 
 
“8 ilçe başkanlığımız boşalmış durumda”
MHP Genel Merkezi`nden gelen yazı ile birlikte MHP Merkez İlçe Başkanlığı`nın da görevden alındığını ve Biga İlçe Başkanı Atilla Soykan, Gelibolu İlçe Başkanı Kemal Ersöz, Lapseki İlçe Başkanı Hüseyin Doğan, Ayvacık İlçe Başkanı Mehmet Ergan, Bayramiç İlçe Başkanı Ali İhsan İşcen ile Yenice İlçe Başkanı Ali Osman İçen`in istifa dilekçelerini partiye sunduğunu ifade eden Erkan; “Bizim görevden alınmamız ile birlikte bazı ilçe başkanlarımızın kendilerinin de istifa edeceğini ifade etmişlerdi. Bizlerde ilçe başkanı arkadaşlarımıza istifaların yanlış olacağının, biz görevden alınsak bile arkadaşlarımızın göreve devam etmesi gerektiğini ve görevlerini layıkıyla yapabileceklerini ifade etmiştim. Yani açıkçası arkadaşlarımızın istifa etmelerini istememiştik. Fakat bir hafta içerisinde ilçe başkanlarıyla birlikte yaptığımız toplantı neticesinde 6 ilçe başkanı arkadaşımız MHP İl Başkanlığı olarak bizlere istifalarını sunmuşlardı. Bozcaada İlçe Başkanlığımız daha önce istifa etmişti. Son gelen faks ile yine Çanakkale Merkez İlçe Başkanlığı da görevinden alındı. Dolayısıyla 8 ilçe başkanlığımız boşalmış durumda. Benim temennim arkadaşlarımızın görevlerine devam etmeleridir. Bu bir bayrak yarışıdır. Siyaset günü birlik değil, uzun soluklu bir maratondur. Asla üzgün değiliz. Bu bir hizmet yarışıdır. İyi hizmet ettiğimize inanıyorum” dedi.
Paylaş