havadurum

Mezuniyet töreni protestolara sahne oldu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi`nden mezun olan 5 bin öğrenci için düzenlenen mezuniyet törenine öğrencilerin yürüyüş sırasında taşıdıkları dövizler damgasını vurdu. Bir öğretim görevlisinin de tören öncesi akademisyenlerin geçiş kortejine katılmayarak protesto ettiği mezuniyet töreninde öğrenciler taşıdığı pankartlarla ÇOMÜ yönetimine de önemli mesajlar verdi.

1752
 
 
 
 
Çanakkale 18 Mart Stadyumu`nda bu yıl düzenlenen mezuniyet törenine öğrenciler tarafından çeşitli mesajların verildiği pankartlar damgasını vurdu. Törende üniversitede görev alan akademisyenler geçiş sırasında protokol üyeleri ile vatandaşları selamladı. Öğrenci ailelerinin tıklım tıklım doldurduğu stadyumdaki tören üniversiteden mezun olan öğrencilerin geçişi ile devam etti. Törene Vali Ahmet Çınar, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal, ÇOMÜ Rektörü Sedat Laçiner, sivil toplum kuruluşları, dernek ve oda temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
 
`Her Yer Taksim Her Yer Direniş`
ÇOMÜ`nün 5 bin öğrenci için düzenlediği mezuniyet töreni `Gezi Parkı` protestosuna sahne oldu. Şeref tribünü önünden geçen bir öğrenci gurubu, Gezi Parkı`nda yaşanan olayları protesto etti. Yürüyüş sırasında pankart açan öğrenciler, `Her Yer Taksim Her Yer Direniş` şeklinde slogan atmaya başladı. Öğrenciler, Gezi Parkı ile ilgili taşıdığı pankart ile halkın direnişine destek verdi. "Her yer Taksim her yer direniş - Diren ÇOMÜ Mezunları!" yazılı pankartı taşıyan öğrenciler stadyumu dolduran kalabalık tarafından yoğun bir şekilde alkışlandı. Gezi Parkı`na destek olmak için "Her yer Taksim her yer direniş - Diren ÇOMÜ Mezunları!" yazılı pankart taşıyan öğrenciler, vatandaşlardan yoğun alkış alırken, Gezi Parkı olayları sırasında sessiz kalan ÇOMÜ yönetimine de pankartlı mesaj yolladı.
 
Geçiş töreninde bazı öğrencilerin ise ağaç resimlerinin olduğu `Kahrolsun Bağzı Şeyler` yazılı pankart taşıması dikkat çekti. Üniversiteden mezun oldukları için öğrenciler gözyaşlarına hakim olamazken, bazı öğrenciler de geçiş sırasında zafer işareti yaptı.
 
 
 
Koç`tan ÇOMÜ yönetimine protesto
ÇOMÜ`de görev alan akademisyenlerin geçişi de protesto edildi. ÇOMÜ Öğretim Görevlisi ve aynı zamanda Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç, akademisyenlerin yürüyüşüne katılmadı. Akademisyenler yürüyüş sırasında halkı selamlarken, Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç tribünde oturmayı tercih etti. Akademisyenlerin geçişine katılmayarak ÇOMÜ Yönetimine tepki gösteren Koç, öğrencilerin Taksim Gezi Parkı`yla ilgili protesto eylemine de destek verdi.
 
5 bin öğrenci kep fırlattı
Resmi geçit töreninin ardından mezuniyet töreni, saygı duruşu, İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başladı. Mehteran bölüğünün gösterisinin ardından törende Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner ve Vali Ahmet Çınar birer konuşma yaptı. Tören, 5 bin öğrencinin keplerini havaya fırlatmasıyla sona erdi.
Paylaş