Mevlid Kandili kutlama mesajları

Mevlid Kandili nedeniyle kentin önde gelen simaları mesaj yayınladı.

1292
AKP Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ile İsmail Kaşdemir, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu, AKP Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü, AKP İl Kadın Kolları Başkanı Jülide İskenderoğlu, AKP İl Gençlik Kolları Başkanı Orçun Oktay Mevlid Kandili nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.
 
AKP’li vekillerin mesajı
AKP Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ile İsmail Kaşdemir, tüm Çanakkalelilerin Mevlid Kandili’ni kutladı. Daniş ile Kaşdemir mesajında; “Peygamber Efendimizin doğumunun müjdecisi olan mevlid kandili gecesine bu sene de ulaşmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Peygamber Efendimizin doğum günü, tüm İslam alemi için çok önemli ve mübarek bir gündür. Çünkü Allah’ın bütün âlemlere rahmet olarak gönderdiği Peygamber Efendimiz o gün dünyaya şeref vermiştir. Yani bu gece Allah`ın rahmet ve bağışlamasının bol olduğu bir gecedir. Bu gece kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla`ya sunacağı ve O`nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesidir. Cenab-ı Hak`ın, kendisine yönelip af dileyen müminleri bağışlayarak kurtuluş beratı verdiği bir gecedir. Bizler de kullar olarak, yaptığımız her bir işi, ibadetlerimizi ve iyiliklerimizi iyi düşünecek ve ona göre hayatımıza çekidüzen vererek samimi bir teslimiyetle nefis muhasebesine gireceğiz. Kardeşliğin daimi olduğu, sevgilerin birleştiği, dostlukların bitmediği, mutlu, umutlu ve sevgi dolu, rahmetlerin yağmur gibi yağdığı bu gecede, yüreklerimizin ibadetle çarpması, gönüllerimizin bir olması dileklerimizle tüm hemşerilerimizin mevlid kandilini kutluyor, Cenab-ı Hak’tan tekrarlarını nasip etmesini temenni ediyoruz” dedi.
 
Gökhan’ın mesajı
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Mevlid Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Gökhan mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bizi bir arada tutan, bağlarımızı güçlendiren kutsal günlerimiz; günlük hayatın telaşından uzaklaşıp paylaşımlarımızı yoğun yaşadığımız, dayanışma ve birlikteliklerimizi daha da arttırdığımız önemli günlerdir. Barış, dostluk, kardeşlik duygularına katkı sunması dileğiyle, Mevlid Kandili`ni kutluyor, saygılar sunuyorum.”
 
Kutlu’nun mesajı
AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu Mevlit Kandili nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Kutlu; "İki cihan güneşi olan Peygamber`imiz Hazreti Muhammed Mustafa, bütün Müslümanların en sevgilisidir. Peygamberler zincirinin son halkası olan Peygamber`imizin doğumu, insanlık tarihinin en önemli olayıdır. Yüce dinimiz tüm insanlara kucak açarak iyi ahlakı, doğruluğu, barışı ve hoşgörüyü esas almıştır. Dinimizin bütün güzelliklerini Peygamberimiz`de görmek mümkündür. Peygamberimiz sadece Müslümanlar için değil, bütün insanlar için model konumundadır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın Mevlit Kandili`ni en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.
 
Öncü’nün mesajı
AKP Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü ise mesajında; “Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.S.) tüm insanlığa fazilet güneşi ve hidayet meşalesi olarak gönderilmiştir. Sevgili Peygamberimiz’in gönderilişi, Yüce Allah’ın bütün insanlara en büyük nimetlerinden birisidir. Bu gecenin sabahı gerçekten de nurlu bir sabahtır. Bu vesile ile; Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı bu anlamlı gecenin ilimizden başlayarak, ülkemize ve tüm İslam coğrafyasına  barış, şefkat, sevgi, huzur, adalet ve hoşgörü ikliminin hakim olmasını temenni ediyor, tüm insanlığın Mevlid Kandili`ni tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
 
İskenderoğlu’nun mesajı
Mevlid Kandili nedeniyle mesaj yayınlayan AKP İl Kadın Kolları Başkanı Jülide İskenderoğlu; “Mevlit kandili, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed`in(s.a.v) doğum günü olan rebiyülevvel ayının on ikinci gecesinde kutlanan kandildir. Bu mübarek zaman dilimini fırsat bilerek, Yüce Dinimizin bizden istediği, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insanî ve ahlâkî meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret göstermeliyiz. Bu vesile ile Sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıldönümü olan Mevlid kandilinin bütün insanlığa rahmet ve huzur getirmesini Yüce Allah’tan niyaz eder Türk Milleti’nin ve bütün İslam âleminin, Mevlid Kandilini tebrik ederim” dedi.
 
Oktay’ın mesajı
AKP İl Gençlik Kolları Başkanı Orçun Oktay mesajında “Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed (SAV)in dünyaya teşrif ettiği bu mübarek gün âlemlerin nurlandığı bir gündür. Bütün âlemlerin yüzü suyu hürmetine yaratıldığı Hz. Muhammed yaratılmışların en şereflisidir. Bu mübarek gece biz kullar için günahlardan arınma, tövbe ve istiğfarlar ile sabaha kadar dualarla geçirme için bir fırsattır. Bu vesileyle Mevlit Kandili, Peygamberimizin bizlere bıraktıklarını anlamak ve yaşamak için çok önemli bir imkândır. Bu mübarek gece vesilesiyle, tüm Türk İslam Âleminin mübarek Mevlit Kandilini tebrik ediyor, Aziz hemşerilerime Yüce Allah`tan, sağlık, huzur ve mutluluk diliyorum” ifadelerini kullandı.
Paylaş