Mevlevihane’de neler oluyor?...

Gelibolu Mevlevihanesi’nde üstat unvanlı Mustafa Özbağ’ın söylevleri tartışma yarattı. Mevlevi kültürünün barış, hoşgörü ve insan sevgisi duyguları ile dünyada örnek kültür olmasına rağmen üstat unvanlı Özbağ’ın savaş yanlısı ve ötekileştirici ve kendisi gibi düşünmeyenleri deccal ilan edecek kadar ileri gitmesi, gözleri Gelibolu Mevlevihanesi’ne çevirdi.

1021
Gelibolu Mevlevihanesi’de mi siyasi bir odak ve mevzi olarak dönüştürülüyor kaygıları kamu-oyunda rahatsızlık oluşturdu.
 
Gelibolu Mevlevihanesi siyasallaşmasın
Tarikat ve siyasetin iç içe geçtiği günümüzde dünyaya mal olmuş büyük düşünür Mevlana’nın arkasına gizlenerek yapılacak siyasete izin verilmemesi gerektiğini belirten vatandaşlar, aynı zamanda Gelibolu Mevlevihane’sinin de böylesi amaçlar içinde olan kişiler tarafından kullanılmaması konusunda yetkilileri göreve davet ettiler.
 
Mevlevi kültürünün barış ve hoşgörü insan sevgisi duyguları ile dünyada örnek kültür olmasına rağmen üstat unvanlı Özbağ’ın savaş yanlısı ve ötekileştirici ve kendisi gibi düşünmeyenleri deccal ilan edecek kadar ileri gitmesi, gözleri Gelibolu Mevlevihanesi’ne çevirdi. Gelibolu Mevlevihanesi’de, siyasi bir odak ve mevzi olarak mı dönüştürülüyor kaygıları kamuoyunda rahatsızlık oluşturdu. İnsan yaratılmışların en şereflisidir düsturuyla; her dilden, her dinden, her renkten insanı kucaklayan Mevlâna sevginin, barışın, kardeşliğin, hoşgörünün sembolü iken Gelibolu Mevlevihanesi’nde üstat unvanı ile sohbetlere katılan Mustafa Özbağ’ın makalelerindeki görüşleri Gelibolu Mevlevihanesi’nde neler oluyor sorularını gündeme getirdi.
 
12 Eylül Anayasa referandumunu destekleyen Mustafa Özbağ’ın değerlendirmeleri siyaset mekenizmasının tam içinden bir değerlendirme olur iken Mevlevi kültürü açısından da Özbağ’ın konumunu tartışmaya açtı. "ve o gün geldi çattı tahtadan kılıç olan oylarımızla “EVET” diyerek deccala ve deccallaşmış beyinlere kılıcımızı indirdik. Selam ve dua ile kalın.." değerlendirmesi yaparak anayasa oylamasına hayır diyenleri deccallikle suçlayan ve tam boy AKP propagandası yapan üstat Gelibolu Mevlevihanesi’ni siyasete alet etmek mi istemektedir?Yine hepimizin çok yakından bildiği “Gel, Gel, ne olursan ol, gel!İster kâfir, ister mecûsî, ister puta tapan ol, gel! Bizim dergâhımız ümitsizlik dergâhı değildir. Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel!"diyen bir kültürü “savaş farzdır” diyerek “Türkiye ne zaman Ortadoğu ile ilgilense, ne zaman Filistin dese ya darbe girişimlerine ya da pkk terörüne maruz kalmakta, adeta bize deniliyor ki sakın kafanızı kaldırmayın, etrafınızla ilgilenmeyin, yok böyle olmaz. Yeter artık savaşmaksa savaşmak, sonuna kadar." değerlendirmeleri ile ayaklar altına alan Üstad Mustafa Özbağ, adından çok söz ettireceğe benziyor.
 
Gelibolu Mevlevihanesi siyasallaşmasın
Tarikat ve siyasetin iç içe geçtiği günümüzde dünyaya mal olmuş büyük düşünür Mevlana’nın arkasına gizlenerek yapılacak siyasete izin verilmemesi gerektiğini belirten vatandaşlar aynı zamanda Gelibolu Mevlevihane’sinin de böylesi amaçlar içinde olan kişiler tarafından kullanılmaması konusunda yetkilileri göreve davet ettiler.
Paylaş