havadurum

"Mevcut yönetim bu işi başaramamıştır"

427
Çanakkale Belediye Meclisi Eylül ayı Meclisi önceki gün toplandı. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, değerlendirmelerde bulunduğu açılış konuşmasında, Kent Konseyi istifalarına değindi. Bilindiği gibi Kent Konseyi Başkanı Evren Kızoğlu ve yönetimi, Çanakkale Belediyesi bürokratlarını ve mahalle meclislerini eleştirerek istifa etmişlerdi. Gökhan, "Biliyorsunuz Kent Konseyi istifa etti. Biraz da Belediyeyi suçlar gibi yaptılar. Bu konuda size bilgi vereyim" dedi. 
 
"Anket konusunda belediye 41 bin 300 lira verdi"
Anket konusu üzerinden yapılan eleştirileri kamuoyunu yanıltmak için yapıldığını, eksik bilgilerle açıklamalarda bulunulduğunu dile getiren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Ak Parti`den yapılan açıklamaya; "Çanakkale Belediye Bütçesinden 41 bin 300 TL tutarındaki bedeli, Mayıs 2022`de firmaya yollamış. Zaten anket yapılıp bitmiş, şimdi analizi yapılıyor" diyerek, belediyenin ankete karşı olmak, yaptırmamak gibi bir tutumunun olmadığını açıkladı. 
 
"Mevcut yönetim bu işi başaramamıştır"
"Kent Konseyi`nin bağımsız bir kurum, yapılanma olduğunu artık herkes öğrenmeli" diyen Başkan Gökhan, "Kent Konseyi, belediyeye bağlı değil... Bütçesini belediye veriyor ama, belediyeye bağlı bir yapısı yok. Kendi seçimini kendisi yapıyor. Belediye Başkanı orada bir üye. Hiçbir müdahale yetkim yok. Geçen yıl bütçesini 600 bin lira olarak belirlemişiz. Bu yıl sordum ne kadar harcandı diye, 300 bin lira harcamışlar. Hani 600 bin lira kullanırlar da para yetmez, gelirler destek olmayız eyvallah. Anket demişsin anket parasını da ödemişiz. Son tahlilde, o arkadaşların orada bu işi sağlıklı bir biçimde götüremediklerini anlıyoruz. Belediyeden hiç kimsenin müdahale yetkisi yoktur. Kent Konseyi`ni ilk kuran belediyelerden bir tanesi Çanakkale Belediyesi`dir. Bunu polemik konusu yapmak için kullanıyorlar. İşin aslı mevcut yönetim bu işi başaramamıştır" dedi. 
 
Kızoğlu, "Yapamıyoruz" demiş!
"Önemli işler yapıyorsa neden istifa ediyor" diyen Başkan Gökhan`ın açıklamalarına; Ak Parti Grup Başkanvekili Esra Yüksel, "Ak Parti`nin açıklamaları ile Kent Konseyi`nin istifa eden Başkanının açıklamaları birbirine benzer. Burada suçlu arayacağınıza acaba haklılar mı deyip, özeleştiri yapmalısınız. Belediyenin ilgili birimleri ile yapılan görüşmeler, toplantılardan çalıştırılmayacaklarını anlayınca istifa etmişler" dedi. Gökhan ise, "Araştırma yaptım, sordum. Başkanına sordum, `Ne oldu?` dedim, `Yapamıyoruz` dedi, biraz da kendilerinden şey yaptı; `Meclisleri toplayamıyoruz, mahalle meclisleri ile diyalogumuzu kuramıyoruz` dedi. Benden şikayet etmedi. Açıklamalar aynı ama, ben de diyorum ki, somut bir şey söyleyin. Şöyle oldu, böyle oldu denmesi lazım. Belediyenin hangi biriminden ne tür bir şikayet var" dedi.
(Seçkin Sağlam) 
Paylaş