Metrekareye 34 kilogram yağmur düştü

Çanakkale`de son bir haftadır aralıklarla devam eden yağış nedeni ile metrekareye 34 kilogram yağış düştüğü öğrenildi. Bu sabah saatlerinden itibaren soğuyacak havalar, yarından itibaren lodosla birlikte bir kaç günlüğüne tekrar ısınacak!

767
 
Çanakkale son bir haftadır aralıklarla devam eden yağışlı havanın etkisi altında. Özellikle İzmir ve İstanbul gibi büyük illerin yağışlara teslim olması, Çanakkale`de de yağışların etkisini artıracağı korkusuna neden oldu. 21 Kasım Perşembe gününden itibaren aralıklarla devam eden yağışlarda metrekaraya 34 kilogram yağış düştü. 21 Kasım Perşembe günü 0.2 kilogram olarak kayıtlara geçen yağış miktarı, 22 Kasım Cuma günü 7.9, 23 Kasım Cumartesi günü 2.4, 24 Kasım Pazar günü 0.1, 25 Kasım Pazartesi günü 7.2, 26 Kasım Salı günü 7.6 ve 27 Kasım Çarşamba günü öğlen saatlerine kadar 8.6 kilogram olarak belirlendi. Bu durumda son bir haftada en az yağış düşen gün 24 Kasım pazar günü olurken, bir haftalık toplam 34 kilogramlık yağışın son üç gündeki miktarı ise 23.4 olarak kayıtlara geçti.
 
İki günlük ara
Çanakkale Meteoloroji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, bu sabah saatlerinde son bulacak yağmur, yarından itibaren yerini lodosa bırakacak. Lodosun hakim olacağı sıcak havanın hafta sonu boyunca etkisini göstermesi bekleniyor. Ardından tekrar havaların soğuyacağı belirtildi. Kar yağışının ise henüz beklenmediğini ifade eden Çanakkale Meteoroloji İşleri Müdürlüğü yetkilileri, önümüzdeki hafta tekrar yağış olabileceğini de ifade ettiler.
Paylaş