havadurum

Meteorolojiden sağanak ve kuvvetli rüzgar uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu havanın hakim olacağı, bazı bölgelerde ise sağanak ve kuvvetli rüzgarın etkili olacağı bildirildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, özellikle Artvin, Hakkari, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı ve ani sel, su baskını, kıyılarda yıldırım ve ulaşımda aksamalara neden olabileceği uyarısında bulundu.

874

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu havanın etkili olacağını, bazı bölgelerde ise sağanak ve kuvvetli rüzgar beklendiğini duyurdu. Özellikle Artvin, Hakkari, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı ve ani sel, su baskını, kıyılarda yıldırım ve ulaşımda aksamalara neden olabileceği uyarısı yapıldı.

Yağışlar karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun doğusu, Trakya ile Çanakkale’nin batısında gece saatlerinden itibaren aralıklı yağışlar bekleniyor. Yağışlar, genellikle sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde gerçekleşecek. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde ve Doğu Anadolu’nun kuzeydoğu kesimlerinin yükseklerinde ise yağışlar karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek.

Hava sıcaklıkları düşecek, rüzgarlar kuvvetlenecek

Hava sıcaklıklarının iç ve doğu kesimlerde azalacağı, ülke genelinde ise mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde Marmara bölgesinde güneyli yönlerden kuvvetli rüzgârlar (40-60 km/saat) esmesi beklenirken, bu duruma karşı dikkatli olunması ve tedbirli davranılması gerektiği uyarısı yapıldı.

Vatandaşlar dikkatli olmalı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışların, Artvin ve Hakkari çevrelerinde, gece saatlerinde ise Edirne ve Kırklareli’de yer yer kuvvetli olabileceğini, bu nedenle ani sel, su baskını, kıyılarda yıldırım ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Ayrıca, yağışların etkili olduğu bölgelerde meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerektiği vurgulandı.

(Esra Güller)

Paylaş