Mesleği kaynakçılık, kendi isteği ile Fen İşleri'nde görevlendirildi"

440
Kepez Belediyesi çalışan Ali Şahin Kepez Belediyesi şantiyesinde yanıcı madde dolu varilin alev alması ile ağır yaralanmış. Şahin, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Şahin`in hayatını kaybetmesinin ardından birçok soruda ardı ardına gelmişti. Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Kepez Belediyesi Şubat ayı olağan Meclisi öncesi yaptığı konuşmada, yaşanan olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Şahin`in vefatının ardından müfettiş görevlendirilmesi için Çanakkale Valiliği`ne dilekçe sunduklarını belirten Arslan, Şahin`in `garson olarak` çalıştığı sorunları ile ilgili konuştu. Şahin`in 07.09.2019 tarihinde Mali Hizmetler Bölümü`nde garson olarak göreve başladığını belirten Arslan, kendisine diğer tüm personellerle birlikte gerekli eğitimlerin verildiğini ifade etti. Şahin`in kovidden dolayı kafelerin kapatılması sonrası kendi talebi ile Fen İşleri Birimine geçtiğini belirten Arslan, ustalık belgesi ve Meslek Lisesi Metal İşleri Bölüm Mezunu Kaynakçı olmasından kaynaklı 28.10. 2020 tarihinden itibaren Mali Hizmetler Müdürlüğü`ndeki görevinin sonlandırılarak, Fen İşleri Müdürlüğü`nde görevlendirildiğini söyledi. 23.01.2021 tarihinde kişisel koruyucu ekipmanlarının teslim edildiğini ifade eden Arslan, yaşanan olaydan dolayı üzüntülerini dile getirdi. Bazı kesimlerin yaşanan olayı fırsata çevirdiği açıklamasını yapan Arslan konuşmasında; "Biz belediyenin psikologları ve sağlık ekibi ile ölüm bildirimi yapılsın istedik. Bunu dahi beklemeden alçakça yazı yazıp saldırıya geçtiler. Bazıları hesap sormaya halktı. Bunlara hesabı veririz..." dedi. 
"Kazanın her yönü ile aydınlatılması için müfettiş istedim"
Şahin`e rahmet sevenlerine başsağlığı dileyen Arslan konuşmasında; "Şahin`in ailesini hep birlikte Kepez Belediyesi kanatları altında desteklemek görevimiz olacak. Kazanın hemen ardında Valiliğimize dilekçe ile müracaat ederek kazanın her yönü ile aydınlatılması için müfettiş istedim. Ailenin tüm fertlerini ziyaret edip belediye olarak yanlarında olduklarımızı bildirdim. Bugüne kadar herhangi bir açıklama yapmadım. Zaten durum adli merciler tarafından da yürütülüyor. En doğru zamanın meclis toplantısı öncesi yapılacak açıklama olacağını düşündük" dedi. 
 
"Personellerimizin eğitim ve teçhizatları tam"
Şahin`in görevlendirmeleri ile ilgili açıklama yapan Arslan; "Ali Şahin kardeşimiz 07.09.2019 tarihinde belediyemizde Mali Hizmetler Bölümü`nde garson olarak göreve başlamış. Belediyemiz tüm personellerine gerekli eğitimler verilmiş. Şahin kardeşime de teknik konular eğitimi, genel konular ve sağlık eğitimi olmak üzere üç ana başlıkta eğitime girmiş. Teknik konularda kimyasal, fiziksel, ergonomik risk etmenleri ile kaldırma ve taşıma, parlama, patlama, yangından korunma, iş ekipmanları güvenlik kullanımı, ekranlı araçlarla çalışma, elektrik risk ve tehlikeleri... Genel konularda iş kazası, meslek hastalıklarında doğan hukuki sonuçlar.. Ve sağlık eğitimlerinde ilk yardım... gibi üç temel konuda tüm belediye personellerimizle eğitimlerini almışlar. Şahin kardeşimiz ölçme ve değerlendirme sınavında birinden 70, birinden ise 80 puan alarak 19.20.2020 tarihlerinin ardından belge almaya hak kazanmış. Yine tüm personellerimizin sağlıkla ilgili muayeneleri tamdır" dedi. 
 
"Israrla, `benim mesleği kaynakçılık, beni atölyeye alır mısınız?` Dedi"
Şahin`in asıl mesleğinin kaynakçı olduğu ve kendi talebi ile mesleğini icra etmek istediğini belirten Arslan; "Şahin kardeşimiz belediye personeli olmadan önce hem İÇDAŞ`ta, hem de AKÇANSA firmalarında çalışmış. Personelimiz olduktan sonra Kovidle birlikte kafeteryalar kapatıldıktan sonra ısrarla bana `Başkanım ben işimi yama istiyorum, beni mesleği kaynakçılık, beni atölyeye alır mısınız?` dedi. Bunun üzerine bizde kendisinin daha verimli olacağın düşündüğümüz için 27.10.2020 tarihinde görevlendirme yazısı ile 28.10. 2020 tarihinden itibaren Mali Hizmetler Müdürlüğü`ndeki görevini sonlandırarak Fen İşleri Müdürlüğü`nde görevlendirdik" dedi. 
"Personel yetmezliğinden değil, gerçekten mesleği kaynakçı olduğu aldık"
Burada görevlendirilmesinin sebebinin Şahin`in sunmuş olduğu b belgeler olduğunu belirten Arslan; "1- Ustalık belgesi, 2-Meslek Lisesi Metal İşleri Bölüm Mezunu kaynakçı. Yani biz onu personel yetmezliğinden değil, gerçekten mesleği kaynakçı olduğu için almışız. Yine tüm belediye personellerimize iş kıyafetleri dağıtıldı. Ali kardeşimize de 23.01.2021 tarihinde de kişisel koruyucu ekipmanlarını teslim etmişiz. Kendisi de ekipmanlarını aldığını ve eksiksiz bir şekilde kullanacağı konusunda belgeyi kabul ederek malzemelerini almış. İş ayakkabısı, baret, yağmurluk, çizme, yanmaz tulum... yani tüm personel için gerekli olan kıyafetleri kendisine teslim etmişiz" dedi. 
 
"Bazıları hesap sormaya halktı bunlara hesabı veririz"
Arslan, konuşmasında son olarak; "Maalesef bu olay gerçekleştiğinde Ankara`da görüşmedeydim. Kazanın ardında İstanbul`da kartal yanık ünitesine sevk edildiğini öğrenince bizde hemen oraya hareket ettik. Yoğun bakımdaydı maalesef sabah kardeşimizi kaybettik. Bende sabah erkenden Valiliğe müfettiş gönderilmesi ile ilgili dilekçemi verdim. Ortada bir ölüm var. Biz daha hastanedeyiz. Biz belediyenin psikologları ve sağlık ekibi ile ölüm bildirimi yapılsın istedik. Bunu dahi beklemeden alçakça yazı yazıp saldırıya geçtiler. Benden bilgi talep eden herkese bu bilgileri paylaştım. Bundan sonra da siyasi partilerle bu bilgileri paylaşmaya hazırım. Bazıları hesap sormaya halktı bunlara hesabı veririz" dedi.
(Eren Aşnaz)

 

Paylaş