Mesaj yağmuru durmadı

Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle çeşitli kurum ve kuruluşların mesajları durmak bilmedi. Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Vali Güngör Azim Tuna, ÇTSO Başkanı Bülend Engin, Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davud Doğan, Biga TSO Başkanı Tunçay Yaşar, İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin, CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, MHP İl Başkanı Efkan Erkan, ÇTB Başkanı S. Kaya Üzen ve Çanakkale Baro Başkanı Bülent Şarlan kutlama mesajı yayınladılar.

552
Çalışan gazetecilerin içersinde bulundukları gerçeklerin daha iyi kavranılması bu temelde basın özgürlüğünün yaşam bulduğu, basın emekçilerinin daha iyi yaşam koşullarında ve çalışma şartlarında mesleklerini icra edeceği, bağımsız, baskılardan arınmış,güdülmeyen, şantajcı, besleme gazetecilik uygulamalarının yok olduğu günlere ulaşmak için bu mesajların gerçekten destek olması umuduyla...
 
Vali Güngör Azim Tuna’nın mesajı
“Günümüz iletişim çağında, yaşadığımız dünyada meydana gelen gelişmelerden haberdar olabilmemiz ve bu bilginin en hızlı, en güvenli ve en temiz haliyle bizlere ulaşabilmesi için icra edilen gazetecilik mesleği oldukça uzun bir geçmişe sahiptir. Gazetecilerin yaptıkları haber ve değerlendirmeleri ile toplumu doğru bilinçlendirme sorumlulukları da bulunmaktadır. Bundan dolayı gazetecilik, günümüzün en dinamik ve fedakarlık isteyen mesleklerinin başında gelmektedir. Yazılı ve görsel boyutunun yanı sıra, sanal ortamda da ciddi bir ilerleme kaydeden basınımızın, geçmişten günümüze ülkemizin gelişmesinde çok değerli katkıları olmuştur. Son yıllarda her alanda kaydedilen başarıların gerek dünyada ve gerek ülkemizde öğrenilmesi ve duyurulması basının özverili emekleriyle olmuştur, Tarafsız, yüklendiği sorumluluğunun bilincinde, basın yayın ilkelerine sadık bir medya, demokratik bir Türkiye`ye büyük katkı verecektir. Güvenilir kaynaklardan gerçekleri tüm yalınlığıyla aktaran, ilkeli ve tarafsız yayın anlayışıyla mesleğini onurlu bir şekilde yerine getiren, toplumumuzun sesi tüm Gazetecilerimizin bu anlamlı günlerini kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyor, ebediyete intikal edenleri de rahmetle anıyorum.”
 
ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin’in mesajı
“Demokrasinin temel unsurlarından olan basın, demokratik düzenin sağlıklı işlemesi yönünden vazgeçilmez bir işleve sahiptir. Basınımız haber verme, kamuoyunu bilgilendirme, toplumun çıkarlarını koruma ve toplumu eğitme gibi hayati görevlerini yerine getirirken, öğretici, gerçekçi, nesnel, yansız olmalı, farklı düşünce ve görüşlere yer vermelidir. Çanakkale yazılı ve görsel basının değerli üyeleri bu görevlerini başarıyla yerine getirmektedir. Basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, çalışmalarında başarılar ve esenlikler dilerim.”
 
Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davud Doğan’ın mesajı
“Zor şartlar altında görev yapan, çeşitli riskleri göğüslemek durumunda bulunan, hukuk ve demokrasinin gelişmesi, kamuoyu kanaatlerinin özgürce oluşması için hayati önemde fonksiyonları yerine getiren, halkın gözü, kulağı ve gerektiğinde sesi olan değerli gazetecilerin, sizlerin Çalışan Gazeteciler Günü’nü içtenlikle kutlarım.”
 
Biga TSO Başkanı Yaşar : “Özgür ve tarafsız basının varlığı
çağdaş toplumların en önemli unsurlarındandır”
Biga TSO Başkanı Tunçay YAŞAR, gazetecilerin, halk adına çok kutsal bir görev üstlendiklerini ve bu görevi icra ederlerken de çok kez zorluklarla karşılaştıklarını belirterek, "Vatandaşlarımız adına gözlemleyip yaşananları kamuoyuna taşıyan, bunu yaparken de bazen ailesinden bile fedakârlıkta bulunarak kutsal bir görevi yerine getiren toplumun sesi olan basın mensuplarımız, mesleklerinin gereğini yerine getirmek için yeri geldiğinde canlarını ortaya koyarak görev yapmaktadırlar. Basın mensuplarımızın sorunlarına çözüm bulunması, hak ettikleri hayat standartlarına kavuşmaları, görevlerini daha iyi yapmalarını sağlayacak önemli adımlardır. Yerel basınımızı zor şartlarda görevlerini yerine getirdikleri için alkışlamak gerekir. Özgür ve tarafsız bir basının varlığı şeffaf, demokratik, bir toplumu yaşatan en önemli unsurlardan biridir. Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın ve basın çalışanları için yol gösterici değerler olmalıdır. Biga basınının, basın ilkelerini her zaman ön planda tutarak kamuoyunu bilgilendirdiğini; bundan sonra da aynı anlayıştan asla ödün vermeyeceğine inancım sonsuzdur. Bu vesile ile değerli basın çalışanlarımızın bu anlamlı günlerini kutluyor, tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.
 
İl Genel Meclis Başkanı Tekin’den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlama mesajı
Çanakkale İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin, mesajında Basın Ahlak İlkeleri çerçevesinde çalışmalarını özveriyle devam ettiren ve kamu hizmetlerinin yürütülmesinde önemli katkıları olan tüm basın mensuplarının 212 sayılı yasanın kabul yıl dönümü olan “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutladığını kaydederek, “Gazetecilik, kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir meslektir” dedi. Fedakârca çalışan basın mensuplarımızın çalışma şartlarını kolaylaştırmak, onlara gereken desteği sağlamak toplum olarak hepimizin görevidir. Bu vesileyle görevleri başında hayatını kaybeden basın mensuplarımızı rahmetle anıyor; ülkemizde, ilimizde ve ilçelerimizde, ilkeli ve tarafsız yayın anlayışıyla, halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak, önemli bir kamu görevini yerine getiren sahibinden, muhabirine, yazı işleri müdüründen baskı ustasına kadar tüm basın çalışanlarının gazetecilerin Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, başarılı çalışmalar diliyorum” şeklinde konuştu.
 
“Aydınlık günler yakındır”
Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder , “Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında basın ve ifade özgürlüğünün önündeki tüm engellerin kalkacağı aydınlık günler yakındır” diyerek açıklmasında şunları kaydetti: ”Toplumların kalkınması, ilerlemesi için yaşanılanların şeffaflıkla topluma aktarılması gerekmektedir. Bu konuda en büyük sorumluluk basın emekçilerine düşmektedir. Özgür kalemlerin demir parmaklıklara layık görüldüğü, AKP iktidarının baskılarını bu denli artırdığı ortamda dahi gazetecilik vicdanı ile hareket eden ve topluma doğru bilgiyi ulaştırmayı ilke edinen her emekçi arkadaşımızın gününü kutluyoruz.”
 
MHP İl Başkanı Efkan Erkan’ın mesajı
MHP Çanakkale İl Başkanı Efkan ERKAN, gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nü kutladı. Efkan, mesajında, "Gücünü halktan alarak gece-gündüz, hafta sonu demeden çalışan ve halkın sesi olan basın mensuplarının ağır şartlarda çalıştığının farkındayız. Gazetecilik fedakarlık isteyen mesleklerin başında gelmektedir. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününün 51`inci yılını kutladığımız bu günlere gelmemizde en büyük pay, şüphesiz fedakarca çalışan basın mensuplarınındır. Yazılı ve görsel basının yanı sıra sosyal medyada da önemli adımlar atarak ülkemizin ve Çanakkale`nin gelişiminde önemli bir yere sahip olan basının, bilgilendirme ve kamuoyu oluşturma gibi çok önemli görevleri bulunmaktadır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk`ün dediği gibi `Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır`. Bu anlamlı günde basın şehitlerimizi yad ediyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nü gönülden kutluyorum” dedi.
 
Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen’in mesajı
Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen, gazeteciliğin fedakârlık ve sorumluluk isteyen zor şartlarda yapılan önemli bir meslek olduğunu ifade etti. Kamu yararına hizmet yapmakta olan gazetecilerin, kentin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağladığını vurgulayan Üzen, şunları kaydetti: “Ülkemizin geleceği ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda ilkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen basın mensuplarımız bu yönüyle milletin duygularına tercüman, düşüncelerine ses olmaktadırlar. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk de, basının önemini `Gazeteciler, kanunun ve umumun menfaatlerinin aksine muamelelere şahit ve vakıf oldukları takdirde gerekli yayında bulunmalıdır` sözleriyle dile getirmiştir. Çağımızın en dinamik mesleklerinden biri olan gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir görevi yerine getirmektedir. Çanakkale Ticaret Borsası olarak basın çalışanlarımıza prensipli ve tarafsız yayıncılık anlayışı içerisinde yerine getirdikleri bu önemli görevleri için teşekkür eder, ilimizdeki tüm gazete, radyo ve televizyon çalışanlarının, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nü kutlar, selam ve sevgilerimi sunarım" dedi.
 
Çanakkale Baro’sunun mesajı
Çanakkale Baro Başkanı Bülent Şarlan yaınlamış olduğu mesajında şu ifadelere yer verdi: “Her insan, bilgiye ulaşma ve doğruları öğrenebilme özgürlüğüne sahiptir. Bu en gerekli ve temel hak basın ile ve siz değerli gazetecilerimizle mümkün olabilmektedir. Gazeteci, sadece kamuoyunu bilgilendiren değil, onun adına da denetleyen, özel ve önemli bir görevi yerine getiren kişidir. Bu yolda zaman, zemin, durum gibi hallere aldırmadan zorluklar içinde görevini yürüten siz değerli basın mensuplarını içtenlikle kutlarım.
 
“Gazetecilerin yıpranmaları ile ilgili yasal düzenleme yapılmalıdır”
Meslekler içinde gazetecilik ve avukatlık çoğu zaman işleri kesişen iki meslek grubudur. Bu haliyle biz avukatlar, gazetecilerin hallerini en iyi gören ve anlayan meslekler içindeyiz. Basın mensuplarımızın özverilerine tanıklık etmekteyiz. Avukatlık mesleği gibi gazetecilik mesleğinde de yoğun yıpranma yaşadığının farkındayız. Bu vesileyle gerekli yasal düzenlemelerin yapılması dileğimizdir.
 
“Gazetecilerimizin baromuza katkılarına minnettarız”
Bilinmelidir ki gerek Çanakkale’nin, gerekse Çanakkale Barosu’nun vardığı gelişmişlik seviyesinde basın mensuplarının özverili çalışmaları anlamlı bir yer tutmaktadır Yanısıra ilimizde faaliyet gösteren gazetecilerin Çanakkale Barosu’na teveccüh ve katkılarının anlamlı boyutta olması sebebiyle de sizlere ayrıca teşekkürlerimi sunarım.
 
“Vefat eden gazetecilerimizi saygıyla anıyoruz”
Bu önemli gün vesilesiyle basının ilimizde ebediyete intikal eden duayenlerinden Mustafa Sezek, Turhan Narler ve Yaşar Türe başta olmak üzere Alican Altun, Şahin Akbulut, Savaş Yazıcı, Lütfü Acer, Gürsel Yavuz, Tuncay Atalay, Dursun Sakızlı, Hüseyin Oktay, Cem Sarpdağ ve ismini sıralayamadığım ve görevi başında hayatını kaybeden tüm gazetecilerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Bu vesileyle ajanslarımızda, yerel ve ulusal gazetelerimizde ve yayın organlarımızda görev yapan değerli basın mensuplarımızı; 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle bir kez daha kutluyorum.”
Paylaş