havadurum

Merkez Ortaokulu`nda belirsizlik sürüyor

Kent Konseyi`nin tek gündemli genel kurul toplantısında, okullarını geri isteyen Cevatpaşa Mahallesi sakinlerinin Merkez Ortaokulu ile ilgili talebi masaya yatırıldı.

Toplantıya katılan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Recai Keleş, vatandaşların talebini yetkililere ileteceğini belirterek; "Bu benim tek başıma vereceğim bir karar değil. Bu bir kurum kararıdır" dedi.

672
 
 
Kent Konseyi Genel Kurulu, kentin gündeminde yer alan Merkez Ortaokulu`nu görüşmek üzere olağanüstü toplandı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Başkanı Saim Yavuz; "Cevatpaşa Mahalle Meclisi`nin ve buna bağlı çalışma gurubunun yaklaşık bir aydan beri her gün yürütttüğü `Merkez Ortaokulumu Geri İstiyorum` isimli bir çalışması var. Bu çalışma sadece Cevatpaşa Mahallesi sakinlerini ilgilendiren bir çalışma olmadığı için ve yine bu çalışmaların sonuçlarının kentin bütününü ilgilendirdiği için ve yine Kent Konseyi`nin görevi gereğe bir karar oluşturulabilmesi için bu olağanüstü toplantıyı düzenledik. Kent Konseyi, Merkez Ortaokulu ile ilgili sorunu konuşarak bir öneri ve karar belki de oluşturacak. Bununla ilgili karar verecek olan mekanizmalada konuşulacak. Kent Konseyleri`nin birilerine bağlı, bir grubun, bir partinin ya da bir belediyenin amirliğinde bir yer olmadığını özellikle söylemek istiyorum. Yani bizim yasal bir dayanağımız var. Görevlerimiz ve ilkelerimiz belli" dedi.
 
 

"Okulumuzu geri istiyoruz"
Cevatpaşa Mahalle Meclisi olarak başlattıkları `Merkez Ortaokulu Geri İstiyorum` isimli kampanya ile ilgili bilgiler veren Cevatpaşa Mahalle Meclisi Şevket Ağan; "Merkez Ortaokulumuzu geri istiyoruz. Bu nedenle bir kampanya başlattık. Kampanya kapsamında her gün çeşitli eylemler yaptık. Çanakkalelilerden imza topluyoruz. Şu ana kadar yaklaşık 5000 imza toplanmış durumda. Bu her gün giderek da artıyor. Merkez Ortaokulu`muza kavuşana kadar eylemlerimizi sürdüreceğiz. Biz bir çözüm istiyoruz" diye konuştu.

Keleş; "Sorunları el ele vererek aşacağız"
Daha sonra toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Recai Keleş; "Hepimizin birbirimize öğretecekleri var. Hiç kimse tek başına herşeyi bilen değildir. Eğitimin hiç bir zaman sıkıntısı ve sorunu bitmez. Çünkü dünya gelişiyor. Eğer bu sıkıntı ve sorun biterse, çark durmuş demektir. O zaman hiç bir ilerleme olmaz. 40 yıl önceki sorun ayrıydı, 40 yıl sonraki sorun daha farklı. Bular olacak. Biz bunları nasıl aşacağız? Biz bunları el ele vererek aşacağız. Sizin söyledikleriniz, bizim hoşumuza gitmese dahi,  sonuçta aynı kanaate ulaşmasak dahi bu konuşma, buluşma ve birbirimizi dinleme çok güzel mesafeye getirmiştir bizi" ifadelerini kullandı.

 
"Bu bir kurum kararıdır"
Merkez Ortaokulu ile ilgili konuya İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nün karar verebileceğini kaydeden Keleş şu şekilde konuştu: "Merkez Ortaokulu ile ilgili herkesin arzusu ve isteği doğrudur. Biz bunu eleştiremeyiz. Ama konunun Merkez Ortaokulu olacağını bilmiyordum. İletişimde bir sıkıntı oldu sanırım. Eğer konunun Merkez Ortaokulu olduğunu bilseydim, çok detaylı bir şekilde bu konu ile ilgili bilgi verebilirdik. Sizin istekleriniz bizim için önemlidir. Sizin söylediklerini biz dinlememezlik yapamayız. Konuşuruz ama bu sizin arzunuz ve isteğiniz, benim tek başıma vereceğim bir karar değil. Bu bir kurum kararıdır. Düşüncelerinizi ve isteklerinizi ben bir elçi olarak kuruma ileteceğim. Bunu uygun görürlerse bu konuyu kurumda görüşebiliriz. Eğer arzu ederseniz, bir  daha ki toplantıda niye böyle bir şey yapıldığı ile ilgili detaylı bir şekilde size bilgi sunarız."
Paylaş