Merkez İlköğretimin geleceği belirsiz

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılan Merkez İlköğretim Okulu`nun geleceği ile ilgili belirsizlik sürüyor.

478
Vali Güngör Azim Tuna, Okulun bulunduğu arsanın müteahhide verilip elde edilecek gelirle il merkezin de 3 ayrı bölgeye yeni okullar yapılmasının planlandığı ifade etti. Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşlatılan Merkez İlköğretim Okulunun geleceği belirsizliğini koruyor. Okulun yıkılacağı yerine depreme dayanıklı modern bir okul inşaatını yapılacağı ifade edilmişti. Ancak aradan geçen zaman içerisinde projede değişikliğe gidildiğini ifade eden Vali Güngör Azim Tuna; “Okul boşaltıldı. Ancak yerine yenisi mi yapılacak yoksa müteahhide mi verilecek. Bu konu karar aşamasında. Arazi sınırlı. Kat karşılığı vererek. Merkezde başka bölgeler okul yapmak daha mantıklı olur” dedi
 
“Merkez İlköğretim tarihe mi karışıyor?”
Vali Güngör Azim Tuna, depreme dayanıksız oldukları gerekçesiyle boşaltılan Merkez İlköğretim Okulu ile ilgili çalışmanın sürdüğünü belirterek farklı bir proje üzerinde çalışıldığını ifade etti.
 
Vali Tuna şunları söyledi; “Merkez İlköğretim Okulu ile ilgili de neler yapabiliriz bunun araştırmasını yapıyoruz. Bölgede gazi ilköğretim okulu da var. Merkez İlköğretim Okulu`nun bulunduğu alana yeni bir okul mu yapalım, yoksa bu araziyi müteahhide verip farklı mahallere 3 ayrı okul mu yapalım bunu düşünüyoruz. Merkez ilköğretim için yıkılıp yeniden yapılması için ödenekte tahsis edilmiş durumda. Ancak benim şahsi düşüncem bu yeri müteahhide verip il merkezinin 3 farklı yerinde yeni okulların yapılmasından yana. Gazi İlköğretim Okulu’nun da olduğu alana aynı ölçüde bir okulun yeniden yapılması hem çok maliyetli, hem de yetersiz. Ayrıca Merkez İlköğretim okulunun bir bölümü sonradan yapıldı. Gerçekten tamamını yıkmak zorunda mıyız? Bunu araştırıyoruz. Yeniden teknik inceleme yapılacak. Raporların sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Raporu hazırlayanlar risk almak istemiyorlar. Yeniden inceleme yapıp emin olduktan sonra karar vereceğiz.”
Paylaş