Meme kanserine dikkat çekildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi, Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

163

Ekim ayı Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Hastanesi ekibi, 17 Burda AVM’de halkı bilinçlendirmeye yönelik bir etkinlik düzenledi. Meme kanserinin taranması ve önlenmesine dikkat çekmeyi amaçlayan “Pembe Kurdela” etkinliğinde, erken teşhisin önemine vurgu yapıldı.

Uzman isimler yer aldı

Etkinlikte, ÇOMÜ Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Eren Pek, Başhekim Yardımcıları Doç. Dr. Tuncer Şimşek ve Dr. Öğr. Üyesi Ece Ünal Çetin, Başmüdür Doç. Abdulkadir Atalan, Başhemşire Doç. Dr. Nazan Çalbayram ve Hastane Müdür Yardımcısı Tuğçe Altuntaş yer aldı. Ayrıca, başhemşire yardımcıları Nesrin Aşkı, Ayten Ergin Karakaya, Ayşen Kasapoğlu ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 4. sınıf öğrencileri de etkinliğe katkı sağladı.

Önemli bilgilendirmeler yapıldı

ÇOMÜ Hastanesi ekibi, ziyaretçilere meme kanseri taraması ve erken teşhisin önemini anlatırken, farkındalık oluşturmayı hedefleyen çeşitli tanıtımlar gerçekleştirdi. Halkın sağlığına yönelik bilgilendirici broşürler ve pembe kurdeleler dağıtılan etkinlikte, uzmanlar erken teşhisin hayati önemine dikkat çekerek kansere karşı önlemler hakkında bilgilendirme yaptı.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş