havadurum

Meme kanseri farkındalık yürüyüşü

ÇOMÜ Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Cerrahi Hastalıklar Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanlığı ve Kanserle Savaş Topluluğu tarafından toplumun meme kanserine dikkatini çekmek ve farkındalık yaratmak için yürüyüş düzenlendi.

653
 
Siyasi partilerin, STK temsilcilerinin ve toplumun değişik kesimlerinden kadınların katıldığı meme kanseri farkındalık yürüyüşü yürüyüşte katılımcılar meme kanserini simgeleyen renklerde giysiler giyinerek sloganlar attı. ÇOMÜ Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Cerrahi Hastalıklar Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanlığı ve Kanserle Savaş Topluluğu tarafından organize edilen yürüyüşe katılan 60 kişilik grubun Eski Salı Pazarı Parkı’ndan başlayan yürüyüşleri Cumhuriyet Meydanı’nda yaptıkları basın açıklaması ile son buldu.
 
“Hayata merhaba, kansere elveda. erken tanı hayat kurtarır. Katil kanser ülkemizden defol” şeklinde sloganlar atan grup yürüyüş sonrasında Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan ÇanakkaleÊOnsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr.Arzu Tuna Malak: “Spor yaparak, sigara içmeyerek, doğum yaparak, kilo almayarak, emzirerek ve hormonsuz gıdalar yiyerek kansere yakalanma riskini en aza indirgemeliyiz” dedi.
Paylaş