havadurum

MEM okulları belirlemeye çalışıyor

İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, kentteki sendikaların temsilcileri ile bir araya geldi. Eğitim Sen’in katılmadığı toplantıda 4+4+4 eğitim sisteminin Çanakkale de nasıl uygulanacağı hangi okulların lise hangilerinin ilköğretim olarak belirleneceği görüşüldü.

1014
Dört sendikanın çağrıldığı ancak Eğitim-Sen’in katılmadığı toplantı ile ilgili görüşlerini aldığımız sendika temsilcileri, önümüzdeki hafta ilkokullarda kayıtların başlayacağını ve bu nedenle İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin konuyu bir an önce çözümlemeye çalıştığını dile getirdiler.
 
“Yanlışlığın parçası olmayacağız”
Toplantıya 4+4+4 şeklinde ifade edilen Eğitim de yeni düzenlemenin yerellerde uygulanması ile ilgili  olduğunu bildikleri için katılmadıklarını ifade eden Eğitim-Sen Çanakkale Şube Sekreteri Hülya Okkalı; “İl Milli Eğitim Müdürü’yle  daha önceki görüşmelerimizde eğitimle ilgili  her olumlu işte yanlarında olacağımızı, ancak öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin olumsuz etkileneceğini düşündüğümüz uygulamalarda da tepkimizi göstereceğimizi belirtmiştik” dedi.
 
İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, Eğitim-Bir Sen, Türk Eğitim Sen, Eğitim-İş sendika temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantı da 4+4+4 eğitim sisteminin Çanakkale de nasıl uygulanacağı hangi okulların lise hangilerinin ilköğretim olarak belirleneceği görüşüldü. Toplantıya Eğitim-Sen Şubesi katılmadı.
 
 
“Yanlışlığın parçası olmayacağız”
Toplantıya 4+4+4 şeklinde ifade edilen Eğitim de yeni düzenlemenin yerellerde uygulanması ile ilgili  olduğunu bildikleri için katılmadıklarını ifade eden Eğitim-Sen Ç.kale Şube Sekreteri Hülya Okkalı; “İl Milli Eğitim Müdürü’yle  daha önceki görüşmelerimizde eğitimle ilgili  her olumlu işte yanlarında olacağımızı, ancak öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin olumsuz etkileneceğini düşündüğümüz  uygulamalarda da tepkimizi göstereceğimizi  belirtmiştik” dedi.
 
Okkalı şunları söyledi; “4+4+4 şeklinde bilinen Eğitim ile ilgili düzenlemede de; Bu yasa gündeme geldiğinden itibaren ve yasalaşmadan önce bu düzenlemenin yanlışlarına, grevlerle, basın açıklamalarıyla, eylemlerle karşı çıktık. Çünkü düzenleme akademisyenlerle, öğretmenlerle, sendikalarla yeterince tartıştırılmadan ve görüşleri alınmadan alelacele yasalaştırılmıştır. Ülkemizin ve öğrencilerimizin geleceğini doğrudan ilgilendiren böyle önemli bir konuda asıl muhataplarının ve uygulayıcıların görüşlerinin alınmaması çok büyük bir eksikliktir. “Ben yaptım, oldu” mantığıyla yasalaşan düzenleme şimdi uygulanmaya geçecektir. Yasayı çıkaranlar ne yapacaklarını bilmemektedirler. Yükü İl Milli Eğitim Müdürlüklerine atmaktadırlar. Eğitim-Sen bu yanlışın parçası olmayacaktır. Olmayacağız. Çünkü bu yasa eğitimi paralı hale getirmek  ve gericileştirmek içindir.  Bu yasada Öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin, velilerimizin yaşayacağı sıkıntılar düşünülmemiştir. Bu yasayla 90 yıllık Cumhuriyet okullarının, eğitim sisteminin temeline dinamit konmuştur. Eğitim-Sen olarak yasanın meşrulaştırılmasının, yanlışlığın parçası olmayacağız. Eğitim sisteminin niteliğinin arttırmaya eğitim hizmetini eşitlikçi, parasız, kamusal bilimsel ve özgürlükçü biçimde örgütlemeyen bu modele karşı itirazlarımızı ve mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.”
 
 
“Görüş alış verişinde bulunduk”
Eğitim İş kolundaki sendikalarla görüş alış verişinde bulunduklarını bildiren İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş; “4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili görüşlerini düşüncelerini aldık. Öğretmen ve müdürlerle daha önce toplantı yapmıştık. Diğer işlemlerle ilgili de görüşlerini aldık. Gelecek eğitim dönemiyle ilgili fikirlerini aldık. Dört sendikayı çağırdık.  Eğitim-İş, Türk Eğitim Sen, Eğitim Bir Sen katıldı. Eğitim-Sen teşekkür ederek mazereti sebebiyle katılmadı” dedi.
 
 
“4+4+4 görüşüldü”
Eğitim-Bir Sen Yönetim Kurulu Başkanı Numan Yaşar da toplantıda yeni sisteme geçişin görüşüldüğünü ifade etti. Yaşar şunları söyledi; “Kademeli geçiş mi? Toptan geçiş mi? olacak daha netleşmedi. Bizim görüşlerimiz alındı. Nasıl yapılabilir konusu görüşüldü. Değerlendirme toplantısı yapıldı. Özellikle 4+4+4 konuşuldu. Okulların nasıl olacağı ile ilgili net bir karar yok. Genel müdürlüğün kararı bekleniyor. Hangisi olur hangisi olmaz onlar görüşüldü. Ama net bir şey yok.”
 
 
“Konu bir an önce çözümlenmeli”
İlköğretim Okullarında kayıtların önümüzdeki hafta başlayacağını ifade eden Türk Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı Ülfettin Yalın; “4+4+4 eğitim sistemi konusunda okulların dönüştürülmesi ile ilgili bilgiler aldık. Kendileri kritik yapmış , Vali’ye sunacakları bir taslak var. Vali bey uygun bulursa ilkokul ve ortaokullar belirlenecek. Öğrenci ve öğretmenlerin mağdur olmaması için tedbir aldıklarını ifade ettiler. Okullar üzerine bir çalışma yapılmış. Önümüzdeki hafta ilkokullarda kayıtlarda başlayacak. Konuyu bir an önce çözmek istiyorlar” şeklinde konuştu.
Paylaş