havadurum

Meka Beton Halka Arz Nasıl Alınır? Meka Beton Hakkında Tüm Detaylar!

Meka Beton, 1987 yılından beri beton santrali ve her türlü makine imalatı yapan bir şirket. Şirket, yurt içi ve yurt dışında birçok prestijli projeye imza attı. Şimdi ise halka arz yoluyla borsaya giriyor. Meka Beton halka arzında hisse fiyatı 25 TL olarak belirlendi. Halka arzda eşit dağıtım yöntemi uygulanacak. Halka arzda talep toplama işlemi 5-6 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek.

3980

Meka Beton Santralleri İmalat Sanayi ve Ticaret A.Ş., 5-6 Ekim 2023 tarihlerinde halka arz yoluyla borsaya açılıyor. Şirket, 50 milyon TL olan mevcut sermayesini 12,5 milyon TL artırarak 62,5 milyon TL’ye çıkaracak. Ayrıca, mevcut ortaklardan Mehmet Kaybal’ın sahip olduğu 4,4 milyon TL nominal değerli paylar da satışa sunulacak. Peki, Meka Beton halka arz nasıl alınır? Hangi bankalarda talep toplanıyor? Halka arz fiyatı ne kadar? İşte Meka Beton halka arzıyla ilgili tüm detaylar…

Meka Beton hakkında bilgiler

Meka Beton, 1987 yılında Ankara’da kuruldu. Şirket, beton santrali ve her türlü makine imalatı yapmakta ve bu tesislerle ilgili montaj, bakım, onarım ve imalat hizmetleri vermektedir. Şirketin üretim tesisleri Ankara’nın Kazan ilçesinde bulunmaktadır. Şirketin ürün portföyünde sabit ve mobil beton santralleri, kırma eleme tesisleri, beton pompaları, silolar ve diğer ekipmanlar yer almaktadır.

Meka Beton, yurt içinde ve yurt dışında birçok önemli projeye katkı sağlamıştır. Şirketin referansları arasında İstanbul Yeni Havalimanı, Kanal İstanbul Projesi, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi, Çanakkale Köprüsü Projesi, Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan Doğalgaz Boru Hattı Projesi gibi projeler bulunmaktadır.

Meka Beton’un 2020 yılında konsolide net satış geliri 1 milyar 22 milyon TL olarak gerçekleşmiştir. Şirketin konsolide net karı ise 2020 yılında 146 milyon TL olmuştur. Şirketin özkaynakları ise 2020 yılı sonu itibarıyla 1 milyar 36 milyon TL’dir.

Meka Beton halka arz detayları

Meka Beton, halka arz yoluyla borsaya açılıyor. Şirket, sermaye artırımı ve mevcut ortak satışı yöntemiyle halka arz edilecek. Şirketin mevcut sermayesi 50 milyon TL iken, sermaye artırımı sonrasında sermayesi 62,5 milyon TL’ye çıkacak. Ayrıca, mevcut ortaklardan Mehmet Kaybal’ın sahip olduğu 4,4 milyon TL nominal değerli paylar da satışa sunulacak.

Meka Beton halka arzında hisse fiyatı 25 TL olarak belirlendi. Halka arzda eşit dağıtım yöntemi uygulanacak. Yani her yatırımcıya aynı miktarda hisse verilecek. Halka arzda talep toplama işlemi 5-6 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek. Halka arzda satılan payların tamamı Borsa İstanbul’da işlem görecek.

Meka Beton halka arzında toplamda 16,9 milyon TL nominal değerli pay satılacak. Bu payların %10’u yurt dışında kurumsal yatırımcılara, %10’u yurt içinde kurumsal yatırımcılara, %80’i ise yurt içinde bireysel yatırımcılara ayrıldı. Halka arzda satılan payların tamamının talep görmesi durumunda, şirketin halka arz büyüklüğü 422,5 milyon TL olacak. Şirketin halka açıklık oranı ise %27,04 olacak.

Meka Beton halka arz nasıl alınır?

Meka Beton halka arzına katılmak isteyen yatırımcılar, 5-6 Ekim tarihlerinde saat 10:30-13:00 arasında borsadan hisse alır gibi işlem yapabilecekler. Yatırımcılar, Meka Beton’un borsadaki kodu olan MEKAG ile taleplerini iletebilecekler. Taleplerin iletilmesi için yatırımcıların bir yatırım hesabına sahip olmaları ve hesaplarında yeterli miktarda para bulundurmaları gerekmektedir.

Meka Beton halka arzına katılım için herhangi bir alt veya üst limit bulunmamaktadır. Yatırımcılar, istedikleri miktarda hisse talebinde bulunabileceklerdir. Ancak, talep toplama sürecinin sonunda eşit dağıtım yöntemi uygulanacağı için, her yatırımcının alacağı hisse miktarı değişebilecektir. Eşit dağıtım yönteminde, talep edilen toplam hisse sayısı ile satışa sunulan toplam hisse sayısı karşılaştırılır ve her yatırımcının alacağı hisse sayısı belirlenir.

Meka Beton halka arzına katılım için bankalar ve aracı kurumlar kullanılabilirler. (Haber Merkezi)

Benzer içerikler için; MEKAG, Katılım Endeksine Uygun Bir Şirket Mi? İşte Cevabı!

Paylaş