Meczubun mumu yatsıya kadar yanmadı!

1156

 ÇOMÜ TV’de katıldığı programda, Cumhuriyet’in ilk dönemlerinde ‘Çanakkale’de camilerin genelev olarak kullanıldığı’ hakaretini yapan, hem kentte, hem de ülke genelinde büyük tepkiler toplayan ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdullah Akın’ın sözleri ‘Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ tarafından yalanlandı. Müdürlük tarafından; “Camilerin genelev olarak kullanıldığına dair bilgi ve belgeye rastlanılmamıştır” dendi.

 
“Bilgi ve belgeye rastlanılmadı”
 CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, Akın’ın sözlerine yönelik ‘Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’ çerçevesinde Bursa Valiliğine yanıtlaması istemi ile sorular yöneltti. İrgil’in “Bursa ilinde geneleve çevrilen cami var mıdır? Varsa hangi cami nerede, ne zaman geneleve çevrilmiştir?” sorularına, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yanıt verildi. Verilen yanıtta; “Camilerin genelev olarak kullanıldığına dair bilgi ve belgeye rastlanılmamıştır” dendi.
 
“Akın, için işlem yapılması düşünülmekte midir?
Milletvekili İrgil, daha önce de Akın hakkında soruşturma başlatılıp başlatılmayacağına yönelik olarak da soru yöneltmişti. İrgil, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a yanıtlaması istemi ile yönelttiği soruda; “Bu öğretim üyesi hakkında Yükseköğretim Kurulu tarafından bir işlem yapılması düşünülmekte midir? Görev süresi sona erdiğinde tekrar ataması yapılacak mıdır? İfadelerine yer vermişti.
(Eren Aşnaz)
Paylaş