havadurum

Mecliste, sosyal demokrat belediyecilik tartışması

Çanakkale Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısını dün gerçekleştirdi. Toplantının gündem maddeleri diğer aylara göre az olurken, AKP’li meclis üyesi Cumhur Kabasakal, CHP iktidarındaki belediyecilik konusunda “İşinizin çok olduğunu düşünüyorum. Çünkü bir şey yapmamışsınız daha önce” dedi.

Kabasakal`ın eleştirilerine yanıt veren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise “Bu kent halkı mutludur. Bu mutluluğunu da gerek seçimlerde gerekse kamuoyu araştırmalarında görüyoruz. Bu kentin ve bu kent insanlarının mutlu olmaya hakkı vardır ve çok mutlu olacaklardır da” dedi.

637
Çanakkale Belediyesi Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın açılış konuşması ile başladı. Bir aylık süreçte yaşanan gelişmeleri değerlendiren Başkan Gökhan, Voleybol Bayanlar Birinci Ligi’ne yükselen Çanakkale Belediyespor Bayan Voleybol takımını kutladı. Şampiyonluk kupası Belediye Meclis toplantısına getirilirken, Başkan Gökhan, “Kızlarımız, her yıl play-off’lara kalıyorlardı ama birinci lige çıkma başarısını elde edemiyorlardı. Ama bu yıl grupları lider tamamlayarak başarıyla birinci lige çıktılar. Bu sene birinci ligde mücadele edecekler, Çanakkale’nin adını birinci ligde Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi takımlarla aynı ligde duyacağız. Atletizmde de yüzmede de olsun yetişen çocuklarımız var. Ama onların başarılırın çok fazla duyamıyoruz çünkü Fenerbahçe Galatasaray gibi takımlar bu yetenekli gençlerimizi bizden kapıyorlar” dedi.
 
 
Yaşlı bakım projesi
Başkan Gökhan, Yaşlı Bakım Projesi ile ilgili olarak da bilgi vererek, bu projede teknik desteğin Çıraklık Eğitim Merkezi’nden alındığını bildirdi. Başkan Gökhan, “Yaşlı bakım projemiz vardı o başladı. 65 yaş üstü ve evden çıkamayacak durumda olan, kendi bakım hizmetini göremeyen insanlarımıza kişisel bakım hizmeti veriyoruz. Bayanların saç tıraşı, erkeklerin saç ve sakal tıraşları ile ev temizliği hizmeti veriyoruz. Bu konuda Çıraklık Eğitim ile birlikte yapıyoruz. Teknik desteği onlardan alıyoruz” dedi.
 
 
“50 yılda hiçbir şey yapmamışsınız”
Çanakkale Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısında AKP Grubu’ndan Cumhur Kabasakal, “Geçtiğimiz günlerde basından parti üyelerine delegelerinize bir mektup gönderdiğinizi okuduk. Yarım asırda Çanakkale’de yaptığınız projelerinizi anlatmışsınız. Bu dönemde Çanakkale Belediyesi’nde çok ciddi hizmetler üretildi. Tabi yarım asırda hiçbir şey yapılmayınca, işinizin çok olduğunu düşünüyorum. Çünkü bir şey yapmamışsınız daha önce” dedi.
 
“Siz çocuktunuz hatırlamazsınız”
Başkan Gökhan ise, Kabasal’ın sözlerine yönelik olarak yaptığı açıklamasında “Siz 25 yıl önce herhalde biraz çocuk gibiydiniz sanıyorum. Hatırlayamıyorsunuz, rahmetli Reşat Tabak döneminde neler yapıldı bu dönemde, yokluklar içinde. Ankara’ya gitmenin ne kadar sıkıntı olduğu 68’li yıllardan bahsediyorum. Rahmetli Reşat Tabak, Ankara’da kalıp projeleri getirip, bu memleketin içme suyu ve kanalizasyon projelerini bizden önce yapmıştı. Bugünkü Çanakkale kadarını yapmıştı tabi. bu bina 80 senesinde faaliyete geçti. Rahmetli Reşat Tabak zamanında buralar tarlaydı. Çanakkale Kordonboyu’nda Cafe Notte’nin olduğu yer salça fabrikasıydı. Demircioğlu Caddesi yoktu, şu cadde yoktu. Garajı yaptı daha sonra ihtilal oldu ihtilal süreçleri geçti, iktidarın en güçlü olduğu dönemde buralarda neler yapıldığını hepimiz biliyoruz. 13 katlı emlak kredi evlerini de biliyoruz. Ondan sonra sayın İsmail Özay dönemi geldi ve ben de o zaman meclis üyesiydim. İsmail beyde Troia Caddesi’nin açılışı, hatta hatırlarsınız sayın Mesut Yılmaz gelmişti o zaman Tekel Şarap’ın önündeki yol ile ilgili polemikler olmuştu, 100 bin lira vardı. Buna benzer A’dan Z’ye bir dahaki toplantıda neler yapıldığını bilgilendirebiliriz. Ama sonuç itibariyle Çanakkale bir anda patlama yaşadı. Çanakkale nüfusu 70 binlerde geziyordu. Fakat son 5 yıldır çok hızlı bir şekilde yatırımlar yapmak zorunda olundu. Örneğin doğalgaz geldi, alt yapımız miadını doldurmuştu. Altyapı yatırımlarını hızlandırmamız icap etti. Atık su arıtma tesisinde bir gecikme oldu ama onu yapıyoruz. İmar konusunda her taraf bir anda apartman oldu. Mesela Esenler belgesinin imar sorunu sayın İsmail Özay döneminde çözüldü. Yani 25 yıllık sosyal demokrat iktidar bu kentte yatırımları da yapmıştır ama en azından özgürlükçü, barışçı, adaletli bir yönetim tarzını da ortaya koymuştur. Özellikle kadınlara ve çocuklara ve engellilere pozitif ayrımcılık bilinci oluşturmuştur. Bu kentte o bakımdan çok rahatlıkla Memur-Sen miting yaparken bir tarafta 1 Mayıs’ı diğer sol görüşlü insanlar kutlayabilmektedir. Burada Türkiye genelinde yapılan Akil İnsanlar toplantısının en iyisi, en barışçılı yapılmıştır. Dolayısıyla bu kentte 25 yıllık sosyal demokrat iktidar hiçbir şey yapmamış olması söz konusu değildir. Bu kentte cesurca Cem Evi de yapılmıştır, her zaman ileridedir bu kent. Bunun nedeni de 25 yıllık sosyal demokrat iktidardır. Rahmetli Reşat Tabak’tan Sayın İsmail Özay’a ve benimle devam eden bu süreçte bu kent halkı mutludur. Bu mutluluğunu da gerek seçimlerde gerekse kamuoyu araştırmalarında görüyoruz. Bu kentin ve bu kent insanlarının mutlu olmaya hakkı vardır ve çok mutlu olacaklardır da” şeklinde konuştu.
 
Paylaş