havadurum

Mecliste seçim heyecanı...

Belediye Meclisi Nisan ayı oturumunda seçim heyecanı yaşandı. Başta encümen olmak üzere komisyonlara üyelik seçimi yapıldı. Belediye meclis üyeleri, gündem maddelerini görüşmek üzere dün toplandı. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan yaptığı konuşmada ÇED sürecine dikkat çekerek; “Kirazlıda sürecin tamamlandığı şeklinde duyum aldık. Konunun takipçisi olacağız” dedi.

621
 
Belediye Meclisi Nisan ayı oturumunda seçim heyecanı yaşandı. Meclis oturumunda başta encümen üyeliği olmak üzere, imar, plan bütçe, sosyal işler, şoför seçim, şikayet değerlendirme ve ceza ile ulaşım komisyonlarına üyeler seçildi. Toplantının açılışında konuşma yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan bir aylık süreci değerlendirirken kirazlı da ÇED sürecinin tamamlandığı şeklinde duyum aldıklarını konuyu incelettiklerini ifade ederek; “Takipçisi olacağız, hukuki süreci başlatacağız” dedi.
 
 
Toplantıda denetleme kurulu raporu da görüşüldü. Raporla ilgili bilgileri komisyon başkanı Muzaffer Özgen aktardı. Çanakkale belediyesinin gelirinin 68.605.622.07 TL olduğunu bildiren Özgen, giderin ise 68.508.528.67 TL olduğunu ifade etti. Çanakkale Belediyesinin harcama kaleminde azalma olduğunu ifade eden Özgen; “2009 yılına göre 2011 yılında % 62 oranında evrak sayısında azalma var. Bu hassasiyetin az da olsa var olan özellikle gıda ve giyim eşyası alımında da gösterilmelidir” dedi.
 
“Kültürel faaliyetler bedelli oldu”
 Komisyon raporunun okunmasının ardından söz alan Başkan Gökhan, bu yıl farklı bir uygulamada bulunduklarını ifade ederek; “Özellikle hizmet gurupları şirketi ile ilgili sermaye artırımı yapmak durumunda kalmıştık. Yeni sermaye artırımı ihtiyaçlarının oluşmaması şirketin karlı duruma geçebilmesi ve bu şirket içerisinde daha bağımsız bir gözle acaba kaynak yaratma ya da sermayenin daha özenli kullanılması noktasında bir öneri olabilir mi diye yazı ile denetim komisyonuna şirketin incelemesini istedim. Onlarda bu çalışmayı yaptılar son madde öneriler var” dedi.
 
Başkan Gökhan şunları söyledi; “Bunları zaten konuşmuştuk. Bir kez daha raporun içine girdi. Bizim için olumlu oldu. Şirketin mali zafiyete düşmemesi için çaba gösteriyoruz. Sosyal yönde bir takım faaliyetler yapıyoruz. Mekanlarımız sosyal, kültürel amaçlarla kullanılıyorsa bunun bedelinin kullanan tarafından ödenmesi esasına başlanıldı. Bu şekilde umuyorum alıncı ay sonunda bir değerlendirme yaptığımız da olumlu bir yöne gittiğimi fark edilecektir”.
 
 
Komisyon üyeleri seçildi
Toplantıda encümen üyeliği seçimine geçildi. MHP’lilerin bizden de bir üye komisyona alınsın önerisine Başkan Gökhan; “Siz de İl Genel Meclisinde encümene CHP’li bir üye alın sözleriyle yanıt verdi. Encümen üyeliği seçiminde Cem Belli 18 oy, Kemal Özkan 19 oy, Muzaffer Özgen 13 oy alırken MHP’den aday olan Şahin Başdoğan da 9 oy alabildi. Bu sonuçla Encümen üyeliklerine CHP’den Cem Belli, Kemal Özkan, Muzaffer Özgen seçildi. İmar Komisyonuna AKP’den Cumhur Kabasakal, Ersin Kahraman, CHP’den Çetin Ersan, Oğuz Teoman, Erdinç Akkan seçilirken MHP’den gözlemci üye olarak Şahin Başdoğan görevlendirildi. Plan Bütçe Komisyonu üyeliklerine CHP’den Metin Mutlu, Muharrem Erkek, Celal Karakaş, AKP’den Berna Öz, Tamer Çetin, gözlemci olarak ta MHP’den Burak Ünal görevlendirildi. Sosyal işler komisyonu üyeliklerine CHP’den Mehmet Emin Şevik, Belgin Akpınar,  Kemal Özkan, Yaşar Akkan, AKP’den Ümit Burunlular, Eren Kemerli, MHP’den İsmet Özen, Şoför Seçim Komisyonuna CHP’den Muzaffer Özgen, AKP’den Eren Kemerli, MHP’den İsmet Özen, Şikayet Değerlendirme ve Ceza komisyonuna CHP’den Muharrem Erkek, AKP’den Eren Kemerli, MHP’den Şahin Başdoğan, Ulaşım Komisyonuna CHP’den Oğuz Teoman, Belgin Akpınar, Mehmet Çetin Ersan, AKP’den Eren Kemerli, Ümit Burunlular, MHP’den İsmet Özen oy birliği ile seçildiler.
 
Paylaş