Mecliste hüzünlü veda...

İl Özel İdaresi Genel Sekreter görevinden kendi isteği ile emekliliğe ayrılan Ayhan Gider, İl Genel Meclisi`ne veda etti.

1019
 
 
Aldığı karar ile dün emekli olan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ayhan Gider, İl Genel Meclisi`nin Şubat ayı toplantılarının ikinci birleşimine katılarak veda konuşması yaptı. İl Genel Meclis Başkanı Hasan Hüseyin Aytop önderliğindeki il genel meclis üyeleri ile daire müdürlerinin yer aldığı toplantıya Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ayhan Gider, CHP Çanakkale Milletvekili aday adayı Hakkı Öztürk, eski il genel meclis üyeleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Yapılan yoklama ile başlayan toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından gündem dışı söz alan İl Genel Meclisi AKP Grup Başkan Vekili Ahmet Çiçek, İl Genel Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Hicri Nalbant ve İl Genel Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Cahit Özer, emekliliğe ayrılan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ayhan Gider`e bugüne kadar Çanakkale için yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.
 
 
Gider; “Doğru bildiklerimizi doğru bildiğimiz için yaptık”
Veda konuşması için alkışlar eşliğinde kürsüye çıkan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ayhan Gider; “Devlet memuru olarak bugüne kadar edindiğimiz bilgi ve beceri ile ne gerekiyorsa, sadece sadece doğru bildiklerimizi doğru bildiğimiz için yaptık. Başta her yıl İl Genel Meclisi olmak üzere ilgili makamlara yaptıklarımızın hesabını verdik. Bundan sonra da yaptıklarımız her zaman denetime açıktır. 10 yıldır genel sekreterliğin ötesinde 23 yıldır kamu yöneticiliği ve 27 yıldır kamu memuriyeti görevinde bulundum. Yanlışlarımız olmuş mudur? Olmuştur. Ama yaptığımız bütün yanlış ve doğru işleri, doğru bildiğimiz için yapmışızdır. Bu anlamda, bana destek olan başta İl Genel Meclis üyeleri olmak üzere, siyasi idare sahipleri olmak üzere tüm Çanakkale halkına teşekkür ediyorum” dedi.
 
“Çalışma hayatım olacak”
Normal sıradan emeklilik dilekçesi verdiğini söyleyen Gider, muhakkak çalışma hayatının olacağını ama bu çalışma hayatının kamu ile ilgili olmamasını istediğini ifade ederek; “İnanıyorum ki, devlette devamlılık esasına göre bizden sonra gelenler muhakkak ve muhakkak bizim bıraktığımız yerden çok daha ileriye götürecektir. Götürmek zorundalar. Yoksa hayatın gelişimini inkar etmiş oluruz. Ben bugün itibariyle emekliliğe ayrılıyorum. İstifa etmiyorum ve herhangi bir amaçla özel dilekçe vermiyorum. Normal sıradan emeklilik dilekçesi veriyorum. Bu yaşta emekli olup, oturacak veya sadece sosyal faaliyette bulunacak değiliz. Muhakkak çalışma hayatım olacak ama bu çalışma hayatım kamu ile ilgili olmamasını istiyorum. Bunun içinde radikal bir kararla emeklilik dilekçesi veriyorum” diye konuştu.
 
“Destekler için teşekkür ediyorum”
Gider sözlerini şu şekilde sürdürdü: “10 yıl bir makam için uzun bir yıl. İnsan muhakkak şunu hissediyor. Ben bunu iyi yapıyorum ama bir başkasının yaptığını görmeden bizim ne kadar iyi yaptığımızı bilemeyiz. Dolayısıyla kurumun önünü açmak için kişisel olarak da insanın kendi önünü açması için başladığı ve bitirdiği günü iyi seçmesi lazım. Ben bu tarihin iyi seçilmiş bir tarih olduğunu düşünüyorum. Bugüne kadar verilen destekler için teşekkür ediyorum. Bundan sonra Çanakkale için yapacağınız iyi çalışmalar için bir Çanakkaleli olarak teşekkür ediyorum.” Konuşmasının ardından Gider, il genel meclis üyeleriyle tek tek tokalaşarak vedalaştı. İl Genel Meclis Başkanı Hasan Hüseyin Aytop da İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ayhan Gider`e teşekkür ederek bundan sonraki çalışma hayatında başarılar diledi.
Paylaş