Mecliste hüzünlü veda...

30 Mart tarihinde görevleri sona erecek olan İl Genel Meclisi, dün gerçekleştirdiği son toplantıda veda etti. Meclis toplantısında konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Tekin, 5 yıl boyunca görev yapan meclis üyelerine teşekkür ederken; AKP, CHP ve MHP Grup Başkan Vekilleri ise meclis üyelerinden helallik istedi.

686
 
İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Tekin önderliğinde dün son kez toplanan meclis üyeleri, gündemde yer alan maddeleri görüştü. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından meclis üyelerine seslenen İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin; “30 Mart tarihine kadar İl Genel Meclis üyeliğimiz devam ediyor ama meclis çalışmalarımız sona ermiş bulunuyor. AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi`nden seçilen İl Genel Meclis üyesi arkadaşlarımızla 2009 yılından bu yana görev yaptık. Gerek meclis gerekse komisyon çalışmalarında özveriyle üzerine düşen görevi yapan meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Meclis üyeleri ile beraber çalışan sayın Valimiz Ahmet Çınar`a, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ayhan Gider`e, genel sekreter yardımcılarına, daire müdürlerine de teşekkür ediyorum. Toplantılarımızı takip ederek bizi yanlız bırakmayan basın mensuplarına da çok treşekkür ediyorum” dedi.
 
 
Şanda; “Hakkınızı helal edin”
Daha sonra söz alan İl Genel Meclisi AKP Grup Başkan Vekili Nurkan Şanda ise, İl Genel Meclis üyelerinden helallik istedi. Şanda; “2009 yılından bu güne kadar birlikte hareket ederek Çanakkale`ye hizmet vermeye çalıştık. Bu birliktelik nedeniyle Çanakkale kazanmıştır. AK Parti Grubum adına herkese teşekkür ediyorum. Hakkınızı helal edin. Önümüzdeki süreçte mecliste yer alacak olanlar da bizim bıraktığımız yerden hizmete devam edeceklerdir” diye konuştu.
 
 
Öztürk; “Yapamadıklarımız, yaptıklarımızdan daha fazla”
İl Genel Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Metin Öztürk; “CHP grubu olarak görev süremizi tamamladık. İyi günlerimiz ve kötü günlerimiz oldu. Hep beraber Çanakkale`ye hizmet ettik. Ama tabi gönlümüzde kırgınlıklar da yok değil. Bize göre yapamadıklarımız, yaptıklarımızdan daha fazla. Önümüzdeki dönem görev yapacak olan arkadaşların, bizden daha gayretli olacaklarına inanıyorum. Hakkınızı helal edin demek için söz aldım” şeklinde konuştu.
 
Akgün; “Uyum içerisinde görev yaptık”
İl Genel Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Halil Rüştü Akgün ise; “Her mücadele dönemi bir sonraki döneme tecrübe olarak aktarılır ve daha iyi hizmetler yapmak üzere bir bilgi birikimi olarak depolanır. Dolayısıyla 2009-2014 arası çalışma dönemi İl Genel Meclisi`inde bir tarihi dönem olarak tarihte yer alacaktır diye düşünüyorum. İl Genel Meclisi`nin Çanakkale`de gündem oluşturduğu bir dönemi hep beraber yaşadık. Bu çalışma dönminde meclis üyeleri gayet uyum içerisinde çalıştı. Önümüzdeki dönem mecliste yeni arkadaşlar olacak. Yeni meclise çalışmalarında başarılar diliyorum. Başta kurum amirleri olmak üzere 5 yıldan bu yana görev yapan meclis üyelerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
CHP`li İl Genel Meclis Üyesi Bülent İşleyen, MHP`li İl Genel Meclis Üyesi Halil Turhan, AKP`li İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Babacanoğlu da toplantıda bir veda konuşması gerçekleştirdiler.
Paylaş