havadurum

Meclisin vedası çevreci oldu

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası son meclis toplantısına çevre konusu damga vurdu. Çevre komisyonu oluşturup bölgede inceleme yapalım önerisi yeni oluşacak yönetime bırakıldı.

720
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyeleri seçimlerden önce son kez bir araya geldi. Bozcaada için belirlenen asgari fiyat tarifesi mecliste kabul edildi. Çanakkale de 1TL olan çayın fiyatı Bozcaada içinde aynı oldu. Toplantıda Kaz dağlarında devam eden maden arama çalışmaları da gündeme geldi.
 
 
 
"Turizm ve madencilik yan yana olamaz"
Meclis toplantısında turizmci Mehmet Öngen`in çevre konusunda yaptığı konuşma gündemi hareketlendirdi. Öngen, Kaz Dağlarının önemli bir destinasyon olma yolunda ilerlediğini belirterek bölgede yapılan altın arama çalışmalarına anlam veremediğini bildirdi. Öngen; "Gökçeada sakin ada kapsamında başvuruda bulundu. Ama bakıyorsunuz maden arama çalışmaları başlatılıyor. Kaz Dağları dünya mirası, turizmde destinasyon kabul edildi. Ancak, madencilik faaliyeti var. Yer üstünde heba olacak değerlerimiz var. Yer üstündeki zenginliğimiz yer altından daha fazla. Kaz dağlarında altın madeni ve turizmin yan yana olması akla bilime aykırıdır. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasının bu konuda ortaya koyacağı irade önemlidir" dedi.
 
"Kaz Dağında madencilik planlanmıyor"
Madencilik komite başkanı Berkin Akol, Çanakkale`yi bu konuma getiren madenciliktir. Çanakkale`de bir çok otelin sermaye yapısı madencilikten gelmektedir. Kaz Dağlarında madencilik faaliyeti yoktur. Kaz dağı içerisinde madencilik planlamıyor" dedi.
 
"Komisyon oluşturabilirdik"
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin`de konuşmasında kendilerinin de bu konuda eksikliği olduğunu belirterek; "Mecliste ortak bir çevre komisyonu oluşturmalıydık. Çevre komisyonu olarak bölgede incelemeler yaparak tesisleri inceleyebilirdik" dedi. Yapılan konuşmaların ardından yeni yönetimin komisyon oluşturması fikri öne çıktı. Toplantı son meclis toplantısına katılanların hatıra fotoğrafı çektirmesi ile son buldu.
Paylaş