Meclisin kararını kabul etmiyoruz...

Kent Konseyi Sahiller Hepimizin Çalışma Grubu tarafından yürütülen AKFA dosyası ile ilgili rapor hazırlanırken, bir taraftan da mahalle meclisleri konuyu gündemlerine alarak tartışıyor. Kent Konseyi Esenler Mahalle Meclisi Genel Kurulu`nda görüşülen AKFA dosyası ile ilgili “Belediye meclisinin kararını kabul etmiyor, karara itiraz ediyoruz” denildi.

842
Esenler Mahalle Meclisi toplantı salonunda gerçekleştirilen Esenler Mahalle Meclisi Genel Kurulu toplantısı yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. Esenler Mahalle Meclisi Başkanı İrfan Kütüklü`nün açılış konuşması ile başladı. Genel kurul gündemine katılımcılar tarafından, Belediye Meclisinin 5 Kasım tarihinde AKFA dosyası ile ilgili almış olduğu kararın değerlendirilmesi eklendi.
 
Bu gündem maddesi ile ilgili çok sayıda katılımcı görüş belirtirken, kararın halkın aleyhine olduğu belirtilerek yoğun eleştiriler yapıldı. Bu nedenle genel kurulca bu karara tepki olarak oy birliği ile “Kararı tanımıyoruz” dendi. Karara çekimser ve evet oyu veren meclis üyeleri de kınanırken, kıyıların kapatılarak halkın kullanamaz hala gelmesinin Türkiye Cumhuriyeti Anayasası`na da aykırı olduğuna vurgu yapıldı.
 
Genel kurul sonrası AKFA dosyası ile ilgili olarak “Kıyılarımızın kapatılarak, halkın kullanamaz hale gelmesine yol açacak yapılaşmalara anayasamızda izin vermemektedir. Belediye Meclisinin AKFA fabrikasının yeriyle ilgili almış olduğu plan değiştirme kararını kabul etmiyor, bu karara itiraz ediyoruz. Bu kararda hayır oyu verip halktan yana tavır alan belediye başkanı ve belediye meclis üyelerine teşekkür ediyor, evet ve çekimser oy kullanan belediye meclis üyelerini kınıyoruz” dendi.
Paylaş