havadurum

Meclise CHP’nin tepkisi damgasını vurdu...

İl Genel Meclisi’nin Ağustos ayı 4. birleşiminde CHP grubu, bürokratların partizancılığından, Saros ve Kavak kumulluğundaki Evreşe Belediyesi eliyle sürdürülen talana kadar bir çok konuda tepkilerini dile getirdiler.AKP’li üyelerin eleştiriler için “bunların yeri burası değil” noktasındaki değerlendirmelerine karşı CHP Grup Başkan Vekili Metin Öztürk’ün tepkisi demokrasi dersi niteliğindeydi...

492
 
CHP grubu ile AKP gurubu arasında tartışmaların yaşandığı İl Genel Meclisi toplantısı protesto olaylarına sahne oldu. Gündem dışı söz alan CHP’lilerin tepkilerine AKP gurubunun cevap vermesiyle mecliste tansiyon bir anda yükseldi. Konuşma yaptığı sırada ayağa kalkıp pankart açan CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Bülent İşleyen, daha önce tartışmalara neden olan Evreşe ve Kavak beldelerinin sınır değişikliğini onaylayan Vali Güngör Azim Tuna’yı kınadı. İşleyen, ayrıca ÇOMÜ Rektörü ve hocaların katıldığı toplantıya da dikkat çekerek; ‘Saros ve Kavak kumulluğundaki talana hayır’ yazılı bir pankart açtı. CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Ünsal Öntürk ise AKP’liler ile birlikte köy köy gezip siyaset yapan Biga İlçe Tarım Müdürü Murat Ceylan’ı istifaya davet etti.
 
“Ya siyaset yapsın, ya da istifa etsin”
Mecliste gündem dışı söz alan CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Ünsal Öntürk, Biga İlçe Tarım Müdürü Murat Ceylan’a yönelik ağır sözler sarfetti. AKP’nin militanı gibi parti yöneticileriyle beraber köyleri gezip siyaset yapan Ceylan’ı istifaya davet eden Öntürk; “Biga Tarım İlçe Müdürü yanındaki AKP’liler ile birlikte çeltik tarlalarını geziyor. İlçe müdürü, son zamanlarda AKP’nin militanı gibi AKP yöneticileriyle beraber köyleri gezip siyaset yapmaktadır. Buradan kendisine seslenmek istiyorum. Ya Tarım ilçe müdürlüğünü layıkıyla yapsın, ya da siyaset yapmak istiyorsa istifa etsin. O zaman siyaset yapabilir. Bir devlet memurunun siyasetçilerle beraber köy köy gezip siyaset yapmasını hiç etik bulmuyorum” dedi.
 
“Böyle bir anlayış olmaz”
CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Ünsal Öntürk’ün açıklamalarının ardından mecliste tansiyon bir an da yükseldi. Öntürk’ün açıklamalarına yanıt veren AKP Grup Başkan Vekili Nurkan Şanda; “Bir sıkıntı varsa ortada çıkarsın basın toplantısı yaparsın. Bu konunun mecliste gündeme getirilmesinin anlamı ne? Böyle bir anlayış olmaz” diye konuştu. Bunun üzerine tekrar söz alan Öntürk; “Tek taraflı iktidar partisinin elemanlarını alıp köylere gitmek, siyaset yapmaktır. Kendi teknik elemanlarını alıp gider çeltik tarlalarını dolaşır ve gerekli müdahaleyi yapar buna söylenecek söz yoktur” dedi.
 
 
“Mecliste ne konuşacağız”
Bu tür konuların konuşulacağı yerin İl Genel Meclisi toplantısının olmadığını savunan AKP’lilere sinirlenen CHP Grup Başkan Vekili Metin Öztürk ise; “Onu konuşmayacağız bunu konuşmayacağız. Burada ne konuşacağız? İnsanlar, köylerde çatır çatır politika yaparken, biz susacak mıyız? Bu konunun burada konuşulmasının ne sıkıntısı var” dedi.
 
“Her tarafı pire sarmış mücadele edemiyoruz”
CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Ali Akıncı ise, son günlerde hayvancılık ile uğraşan vatandaşların bazı konularda sıkıntı yaşadığını söyledi. Akıncı; “Yanlış olan her şey bu mecliste dile getirilmeli. 2 yıldır ülkemizde her taraf ithal hayvan. Fakat, yerli Türk milletinin hayvanı aç kaldı. Samanın kilosu bugün buğdayın üzerinde. Her gün bize hayvan geliyor. Ama biz hayvanları başka yere götüremiyoruz. Türkiye’nin her yerinde ŞAP var. Ancak ŞAP hastalığı ile mücadele yok. Ne yapılmak isteniyor? Hayvanların bulunduğu yerleri pire sarmış. Bununla bile mücadele edemiyoruz. Bu salgın bir hastalıktır” şeklinde konuştu. Akıncı’nın açıklamalarına katılmayan AKP’li İl Genel Meclis üyeleri ile CHP’liler arasındaki tartışmalar bir süre devam etti.
 
 
İşleyen’den Vali Tuna’ya pankartlı protesto
CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Bülent İşleyen, daha önce mecliste gündeme getirdiği iki belde arasındaki sınır anlaşmazlığı konusunu pankartlı eyleme dönüştürdü. Evreşe ve Kavak beldeleri arasındaki sınır anlaşmazlığı ile ilgili aldığı karar gereği Vali Güngör Azım Tuna’yı mecliste açtığı pankart ile protesto eden İşleyen, “Gelibolu’da iki belde arasında bir sınır anlaşmazlığı vardı. Bunu daha önce mecliste dile getirmiştim. Sayın valimiz sınır anlaşmazlığı ile ilgili kararını verdi. Bu anlamda Vali Güngör Azim Tuna’nın vermiş olduğu kararı kınıyorum” dedi.
 
“Talana hayır”
‘Saros ve Kavak kumulluğundaki talana hayır’ pankartı da açarak çevrecilere seslenen İşleyen şu şekilde konuştu: “Ayrıca ÇOMÜ’den gelen rektörümüz ve beraberindekiler, mecliste önemli bilgiler verdi. Mesela ne kadar önemli bölgelerimizin olduğunu söylediler. Dünyada eşi benzeri olmayan bitkilerin bulunduğu yerleri tarif ettiler. Kazdağı, Bozcaada, Saros ve Kavak kumulluğunu örnek gösterdiler. Sınır anlaşmazlığı olan bölge, Saros ve Kavak kumulluğu. Evreşe Belediye Başkanı sınır değişikliği kararını sayın Validen aldıktan sonra orayı ihaleye çıkardı. İhalenin bir maddesinde ihaleyi alan firma Evreşe Belediyesi’ne 100 bin lira bağışlayacak diyor. Buradan bütün çevreci arkadaşlara seslenmek istiyorum. Saros ve Kavak kumulluğundaki talana hayır diyorum. Bu talana hep birlikte hayır diyelim.” Gergin anların yaşanmasının ardından meclis toplantısı sona erdi.
Paylaş