havadurum

Meclis yeni yıla hareketli girdi

İl Genel Meclisi’nin gerçekleştirdiği 2013 yılı ilk toplantısına meclis üyelerinin polemikleri damga vurdu. Yeni yılda ilk kez bir araya gelen meclis üyeleri, tansiyonu yüksek bir toplantıya imza attı. Meclis toplantısında söz alan AKP’li ve CHP’li İl Genel Meclis üyeleri birbirlerine sataşırken, İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin ise ortamı sakinleştirmekte güçlük çekti. Her fırsatta meclis üyelerini uyaran Tekin, sataşmaların önüne geçemeyince “Lütfen meclis toplantısını kahvehaneye çevirmeyelim” diyerek gerilen ortamı güçlükle sakinleştirebildi.

505
İl Genel Meclisi’nin 2013 yılı Ocak ayı ilk oturumunda tansiyon bir an da yükseldi. Toplantıda gündem dışı söz alan CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Ali Akıncı, Ayvacık’ta yaşanan sorunları dile getirirken, AKP’li İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Menteşe ise Akıncı’ya sık sık müdahale ederek ortamın gerilmesine neden oldu. Akıncı ile Menteşe arasında yaşanan polemik toplantıya damgasını vururken, diğer meclis üyelerinin de tartışmalara ortak olmasıyla eleştiriler havada uçuştu.
 
Yeni yılda ilk kez bir araya gelen meclis üyeleri, tansiyonu yüksek bir toplantıya imza attı. Meclis toplantısında söz alan AKP’li ve CHP’li İl Genel Meclis üyeleri birbirlerine sataşırken, İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin ise ortamı sakinleştirmekte güçlük çekti. Toplantı sırasında meclis üyelerini her fırsatta uyaran Tekin, sataşmaların önüne geçemeyince sert bir konuşma yaptı. Tekin; “Lütfen meclis toplantısını kahvehaneye çevirmeyelim” diyerek gerilen ortamı güçlükle sakinleştirebildi. İl Genel Meclisi’nin 2013 yılı Ocak ayı ilk oturumunda tansiyon bir an da yükseldi. Toplantıda gündem dışı söz alan CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Ali Akıncı, Ayvacık’ta yaşanan sorunları dile getirirken, AKP’li İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Menteşe ise Akıncı’ya sık sık müdahale ederek ortamın gerilmesine neden oldu. Akıncı ile Menteşe arasında yaşanan polemik toplantıya damgasını vururken, diğer meclis üyelerinin de tartışmalara ortak olmasıyla eleştiriler havada uçuştu. Gündem dışı söz alarak Ayvacık ilçesine 2012 yılında yapılanları değerlendiren CHP’li İl Genel Meclis üyesi Ali Akıncı, Ayvacık ilçesindeki yola 3 yıldır yama yapıla yapıla bitirilemediğini belirterek; “Su işleri ona keza. 21. Yüzyılda yaşıyoruz ve hala ilçemizde şase yollar var. Bu bizim övünülecek bir yanımızın olmadığını gösteriyor. Biz neden çalışmıyoruz. İlçe olarak alacaklarımızı alamıyoruz. Köy sularımızda hala içilebilirlik oranı çok düşük. Ormanlarımız talan ediliyor. Allah’ın yarattığı ağaçlar ile uğraşmayalım. 3 bin dönümlük bir alan 2/B arazi diye peşkeş çekildi. Bu projeler tamamen ülkeyi bitirme projesidir. İlçede hayvancılık, zeytincilik tamamen bitmiş durumda. İlçemizde gerçekten işler hiç iç açıcı değil. Allah her zaman faturayı hep yanlış yapanlara kesmiştir. Buna da kesmeye devam edecektir” dedi.
 
Menteşe “Çağa ayak uyduramıyorsan gidip mağarada yaşayacaksın”
Ayvacık ilçesinde herhangi bir sorun olmadığını savunan Menteşe; “CHP’liler ya muhalefet yapamıyor ya da biz iktidarlığı yapamıyoruz. Önce onlar kime muhalefet yaptıklarını açıklayacaklar. Biz Ayvacık ilçemizle gurur duyuyoruz. Bu ay içinde 1 milyon 750 bin TL’lik arıtma ihalesini yapacağız. Ağaçlar talan ediliyor diyorlar. Ağaçların yerine rüzgar enerjisi kuruyoruz. Çağa ayak uyduramıyorsan mağarada yaşayacaksın” diye konuştu.
 
Menteşe’ye CHP Grubu’ndan tepki
Eleştirilerin ardından söz alan AKP’li İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Menteşe’nin “Çağa ayak uyduramıyorsan mağarada yaşayacaksın” ifadesi ise CHP Grubu’ndan tepki aldı. Menteşe’nin ifadelerine kızan CHP Grup Başkan Vekili Metin Öztürk, İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin’i uyararak, Menteşe’nin ifadelerine dikkat etmesi gerektiğini dile getirdi.
Paylaş