havadurum

Meclis üyeleri Uludere faciasını tartıştı

482
 
İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin başkanlığında toplanan meclis üyeleri, 2012 yılının ilk toplantısında gündemde yer alan konuları görüştü. Toplantı öncesi bir konuşma yapan Tekin, 2012 yılının Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi.
 
Meclis üyelerinin tamamının katıldığı toplantı yoklamayla başladı. Yoklamanın ardından meclis üyeleri gündem maddelerine geçti. Kasım toplantısının 8. birleşimine ait tutanak oy birliğiyle kabul edilirken, Bayramiç ilçesine bağlı Çırpılar Köyü’ndeki eski ilköğretim okulu binasının yıkım konusu meclis üyeleri tarafından eğitim komisyonuna havale edildi. İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin, gündem maddelerinin ardından toplantıyı 3 Ocak Salı günü saat 15.00 de yeniden toplanmak üzere sona erdirdi. Öte yandan İl Genel Meclisi tarafından bastırılan 2012 yılı ajandaları da meclis üyelerine dağıtıldı.
 
Turan; “Devlet kaçakçıdan özür diliyor”
Toplantıda gündem dışı söz alan İl Genel Meclis Üyesi MHP’li Halil Turan, Şırnak’ın Uludere ilçesinde 35 köylünün ölümüyle sonuçlanan olaya dikkat çekerek, devletin kaçakçıdan özür dilemesine tepki gösterdi. Uludere’de 35 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayın vahim olduğunu belirten Turan, olaydan sonra devlet tarafından yapılan açıklamaların ise daha vahim olduğunu ifade etti.
 
Turan; “Devlet kaçakçıdan özür diliyor. Kaçakçının sınırda ne işi var? Devletin itibarı zedelendi. Devletin kaymakamı korunamadı. Olaydan sonra yapılan açıklamalar ise daha vahim. Yapılan açıklamaları şiddetle kınıyoruz. Devlete baş kaldıranın başı ezilmesi lazım” dedi.
 
Babacanoğlu; “Devlet özür dilemeli”
MHP’li Halil Turan’ın açıklamalarına katılmadığını kaydeden AKP’li İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Babacanoğlu ise; “Burada vahim bir hata meydana gelmiştir. Bu yüzden Devlet özür dilemelidir. Yanlışlıkla bu vatandaşlar öldürülüyorsa, hükümetin yetkilisi olan biri çıkıp özür dilemeli. Bu olayın ardından gelişen tepkileri de anlayışla karşılamak zorundayız. MHP’li Halil Turan’ın sözlerine katılmadığımı belirtmek için söz aldım” diye konuştu.
 
 
Paylaş