havadurum

Meclis üyeleri toplandı

İl Genel Meclisi`nde Ağustos ayı toplantıları dün başladı.

565
İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin önderliğinde toplanan meclis üyeleri gündem maddelerinde yer alan konuları görüştü. Yapılan yoklamayla başlayan toplantıda meclis üyelerinin gündem dışı dile getirtdiği konular dikkat çekti.
 
 
“Köylüler mağdur edildi”
AKP`li İl Genel Meclis Üyeleri Hüseyin Babacanoğlu, Bülent Korkmaz ile Hasan Yılmaz tarafından meclise sunulan önergede; Biga ilçesine bağlı Bekirli, Kemer, Değirmencik ve Aksaz Köyleri`nde 2B arazilerinin ilgili kişilere satılması için belirlenen 3 ila 14 bin liralık bedeller nedeniyle köylülerin mağdur edildiği bildirildi. Önerge ile ilgili söz alan AKP`li İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Babacanoğlu, belirlenen yüksek bedeller nedeniyle köylülerin yaşadığı mağduriyetin giderilmesi gerektiğini belirterek; “Orman Köylülerin Kalkınmalarının desteklenmesi, hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan yerlerin değerlendirilmesiyle hazineye ait tarım arazilerinin satışı hakkındaki kanun gereği 2B arazilerinin ilgili kişileri satılması için belirlenen bedeller, ilgili kişilere tebliğ edilmiş ve süreç başlamıştır. Ancak, ilimiz Biga ilçesi Bekirli, Kemer, Değirmencik ve Aksaz Köyleri`nde bu bedeller 3 ila 14 bin lira gibi çok yüksek tespitler yapılarak köylüler mağdur edilmiştir. Bu mağduriyetin giderilmesi için gereğinin yapılmasını arz ediyoruz” dedi. Yapılan açıklamanın ardından 2B arazilerinin satış bedelleri hakkındaki konu ilgili 2 komisyona havale edildi.
 
 
“Yangında ilk müdahale çok önemli”
Gündem dışı söz alan CHP`li İl Genel Meclis Üyesi Halil Duymaz ise, Gelibolu Yarımadası`nda meydana gelen yangının yaşandığı alanda cep telefonlarının çekmediğine dikkat çekti. Duymaz; “Gelibolu Yarımadası`nda önemli bir yangın çıktı. Çok değerlşi bir ormanımız ziyan oldu. Yalova Köyümüz, Eceabat ilçesinin köylerinden biridir. Hiçbir GSM şirketinin kullanmadığı bir bölge burası. İnsan yoğunluğunun olmadığı bir bölge. Bu bölgede hiç bir telefon çekmiyor. Belirli bazı noktalara gidilmesi lazım. Herhangi bir yangın çıktığında ilk müdahale çok önemli. Bunun içinde telefonların çekmesi de önemli. Çünkü, bir ihbar verilmesi için telefon şart bu bölgelerde. GSM şirketlerine defalarca yazı gönderidm. Hep inceleyeceğiz dediler ve lafta kaldı. Çanakkale bölgesinin genelinde nerelerde riskli alanlar varsa tespit edilmesi gerekiyor. Bu konuda GSM şirketlerine talepte bulunulursa iyi olur diye düşünüyorum” diye konuştu. İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Tekin ise gerekli girişimlerin yapılacağını dile getirdi.
 
“30 bin dönüm arazide ekim yapılamayacak”
CHP`li İl Genel Meclis Üyesi Halil Kaymak, il genelinde bulunan bazı derelerin bir an önce islah edilmesi gerektiğini söyledi. Derelerin islah edilmemesi durumunda 30 bin dönüm arazide ekim yapılamayacağını belirten Kaymak; “Dereler islah edilmez ise yaklaşık 30 bin dönüm arazide ekimden vazgeçilecek. Bu konuyu daha önce gündeme getirmiştim. Devlet Su İşleri`nden İl Genel Meclis Başkanlığımıza herhangi bir yazı gelmediyse, gerekli idari yaptırımın uygulanmasını talep ediyorum” diye konuştu.
 
“Gerekli tedbirlerin alınmasını talep ediyorum”
Gelibolu Yarımadası`nda çıkan orman yangınına dikkat çeken CHP`li İl Genel Meclis Üyesi Bülent İşleyen; “Orman yangını Milli Parklar Müdürlüğü`ne kadar dayandı. Bu konuyla ilgili bir köyünde boşaltılması gündeme geldi. Yarımadada ciğerlerimiz yandı. Bunu üzüntü verici olarak karşılıyorum. Herkese geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum ve bu konuda gerekli tedbirlerin alınmasını talep ediyorum” şeklinde konuştu. Yapılan gündem dışı konuşmaların ardından Ağustos ayının ilk toplantısı sona erdi.
Paylaş