Meclis toplantısına İşleyen damgası

CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Bülent İşleyen, bütçe ile ilgili eleştirileriyle İl Genel Meclisi toplantısına damga vurdu. İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Tekin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ayhan Gider, kurum müdürleri ve meclis üyelerinin katıldığı toplantıda yaptığı eleştiriler ile tüm dikkatleri üzerine çeken İşleyen; “Bu bütçede refah yok, hukuk yok, mutluluk yok, demokrasi yok, zeka yok. Bu bütçede kurnazlık var” dedi.

753
 
İl Genel Meclisi’nin Kasım ayı toplantısı meclis üyelerini katılımıyla gerçekleştirildi. İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Tekin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ayhan Gider, kurum müdürleri ve meclis üyelerini katıldığı toplantıda konuşan İşleyen, yaptığı eleştiriler ile tüm dikkatleri üzerine çekti. Gündem maddeleri arasında yer alan 2013 yılı Performans Programı ile 2013 Mali Yılı İl Özel İdaresi Hazırlık Bütçesi görüşmesinde söz alan İşleyen; “Hedefler ile performans birbirini tutmuyor. Bütçede performans programına uygun olan bir tanesini gösterin. Bizim aklımızla dalga geçiyorsunuz. Bu konular ciddi işler. Ben ciddi bakılması taraftarıyım. Ben bu memlekette paranın nereye harcandığına bakarım. Biz parayı yollara mı harcayacağız. Yoksa kültüre mi harcayacağız.” dedi.
 
“Bu bütçede kurnazlık var”
Plan ve Bütçe Karma Komisyonunun hazırladığı 2013 Mali Yılı İl Özel İdaresi Hazırlık Bütçesi ile ilgili raporun görüşülmesinde de söz alan İşleyen; “Elimizde biriktirdiğimiz malları teker teker satıyoruz. Bu uygulamalar bunu gösteriyor. Yetmiyor borçlan, yetişemiyoruz tahsis et, yetmiyor kirala, haklarını arayanlar çoğaldı, taşeronlaşmaya önem ver, itiraz edenler mi var? Çok mu konuşuyorlar? Yeni uygulama yap. O yeni uygulama nedir? Mobing uygulaması yap. Nedir bu mobing? Kelime anlamıyla bezdirme, yıldırma, şiddet, kuşatma, taciz, rahatsız etme. Bu uygulamalar bu konuda yapılmaktadır. Bu bütçede refah yok, hukuk yok, mutluluk yok, demokrasi yok, zeka yok. Bu bütçede kurnazlık var. Korku var” diye konuştu.
 
“Kandırıldık”
“Bu konuyla ilgili borçlanmayalım dedim” diyen İşleyen; “Geleceğimize ipotek koyuyorsunuz dedim. Yanlış yapıyoruz dedim. Bu borçlanma hizmetleri yarın aksatır dedim. Alınan parayla ne yapılacağı belli değil dedim. Ama sakalım yok ki anlatayım. Anlatamadım. İsterseniz tutanaklara bakabilirsiniz. Kandırıldım. Bize ne sordular ne de görüştüler. Bilgi istedim bir tek dayak yemediğim kaldı. En son bulunan kurnazlığın şeklide şu. Yazılı cevap vereceğim. Ben yazılı cevap falan istemiyorum. Burada tartışmak istiyorum” şeklinde konuştu.
 
 
“Projelerin mecliste tartışılmasından yanayım”
Çanakkale’ye yapılması düşünülen ve daha henüz yapılmayan yatırımlara da dikkat çeken İşleyen şu şekilde konuştu: “Havaalanı dedik. Çanakkale gelişecek. Ama ne havaalanı kaldı ne de uçak kaldı. Yat Limanı yapacağız dediler. Sonra da kısa kes aydın havası olsun dediler. Bunun üstünü kapatıverdiler. Ne şirket kuruldu ne de bina yapıldı. Hiçbir şey yapıldığı yok. Sadece hayaller var ortada. Ama inşallah olur Çanakkale için önemli bir yatırım. Yurt yapalım dediler. En sonunda Eceabat’ta bir yer bulundu. Güzelim binaları verdik bir tane arsa aldık. O arsa da öyle duruyor. 2015 yılı Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı. Çanakkale Valiliği bu konuda bir büro kurdu. Kapısı kilitli bir şekilde duruyor. İlimize yakışır bir 100. yıl kutlamaları yapacağız. Edirne ve Keşan Belediye Başkanlığı Saroz’un 10 metre derinliğinde yeraltına yapay resim projesi yaptı. Bu zafer Çanakkale’de kazanıldı. Etkinliklerin Edirne’de olmasından korkuyorum. Bu çalışma nedeniyle Keşan ve Edirne Belediyesi’ni tebrik ediyorum. Valimiz yine bir proje daha ortaya attı. Bu projelerin burada tartışılmasından yanayım. Vakıf Üniversite kurulacak. Bu konuyu meclis olarak tartışmalıyız. Ancak bu konuyu tartışmaya bile açamıyoruz. ÇOMÜ tartışılmalı. Yeni bir üniversite kurulmalı mı? Bunları konuşmalıyız.”
 
“Yuh arkadaş”
GESTAŞ da kaç personelin çalıştığı ile ilgili bilgilendirilmek için meclise önerge verdiğini anımsatan İşleyen; “bu önergeme karşılık cevap verildi. GESTAŞ’ta 235 tane kadrolu 157 tane de taşeron personel çalışıyormuş. Yuh arkadaş. Gerçekten yuh yani. Üye ol işe gir. Oy ver işe gir. Yazık. Ben bunu anlamıyorum. Bu gerçekten üzüntü verici bir şey. GESTAŞ şirketi en yakın zamanda batar diyorlar. Bunu söyleyen AKP’li arkadaşlarım var. CHP’liler değil” dedi.
 
“Gelibolu’daki iskele yılan hikayesine döndü”
Gelibolu’daki iskelenin yapımına engel olunduğunu ileri süren İşleyen; “Gelibolu’da yılan hikayesine dönen bir iskelemiz var. Gerçekten bu konuyla ilgili büyük isyanım var. Ben bu konuda sayın valimize çağrıda bulunuyorum. Buna kim engel oluyorsa, çıksın deşifre etsin bu işi. Ben bu arkadaşı merak ediyorum. Gerçekten ayıp ediliyor. Gelibolu’ya gelin de iskelenin halini bir görün. Kepaze görünümünde” diye konuştu.
 
İşleyen’in eleştirilerinin ardından söz alan İl Genel Meclisi AKP Grup Başkan Vekili Nurkan Şanda ise tepkilere yanıt verdi. Tartışmaların ardından 2013 Mali Yılı İl Özel İdaresi Hazırlık Bütçesi oylamaya sunuldu.
Paylaş