havadurum

Meclis gündemi yoğundu

İl Genel Meclisi`nin Kasım ayı toplantılarının 6. birleşimi gerçekleştirildi. Toplantıda söz alan CHP`li İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Öztürk, İl Genel Meclisi olarak Kurşunlu Köyü`ne ne zaman gidileceğini sorarken, CHP`li İl Genel Meclis Üyesi Bülent İşleyen ise Yenice ilçesine bağlı Kızıldam Köyü yolunun bir türlü ulaşıma açılamadığına dikkat çekti.

579
İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin önderliğinde gerçekleşen meclis toplantısında gündem maddeleri görüşüldü. Yoklama ile başlayan toplantıda komisyon raporları da görüşüldü. Komisyon raporları arasında yer alan Plan ve Bütçe ve Kültür ve Sosyal Hizmetler Karma Komsiyonu`nun hazırladığı raporda, Şair Necip Fazıl Kısakürek`in hayatı ve eserlerinin tanıtımı için 17 bin TL`yi aşmaması kaydıyla Çanakkale`de Aralık ayı içerisinde 5 kez oyun ve bir defa ise şiir günü düzenlenmesine karar verildiği bildirildi. Konu ile ilgili söz alan CHP`li İl Genel Meclis Üyesi Ünsal Öntürk, bu tür konulara bir standart getirilmesi gerektiğini söyledi. Yapılan konuşmaların ardından oylamaya sunulan rapor oy çokluğu ile kabul edildi.
 
Öztürk; “Kurşunlu Köyü`ne ne zaman gideceğiz”
Toplantı meclis üyelerinin gündem dışı konuşmalarıyla devam etti. Gündem dışı söz alan CHP`li İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Öztürk, İl Genel Meclisi olarak Kurşunlu Köyü`ne ne zaman gidileceğini sordu. Öztürk; “Daha önceki Kurşunlu Köyü ile ilgili konuşmamda, İl Genel Meclis Başkanlığı`ndan meclis üyelerini Kurşunlu Köyü`ne götürmesini istemiştim. Bu konuda meclis başkanlığı olarak herhangi bir çalışmanız var mı? Ya da yaptınız mı? Önümüzdeki hafta içerisinde Kurşunlu Köyü`ne gidebilir miyiz? Biz CHP Grubu olarak Kurşunlu`ya gitmek istiyoruz. Meclis Başkanı olarak da sizin mutlaka yanımızda olmanızı istiyoruz” dedi. Bunun üzerine bir görüşme yapacağını ifade eden İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin, önümüzdeki hafta konuyu değerlendireceğini sözlerine ekledi.
 
İşleyen; “Kızıldam yolu bir türlü ulaşıma açılamadı”
CHP`li İl Genel Meclis Üyesi Bülent İşleyen de toplantıda gündem dışı söz alarak Yenice ilçesine bağlı Kızıldam Köyü yolunun bir türlü ulaşıma açılamadığına dikkat çekti. Yolun ulaşıma açılamamasındaki nedenin ise bir menfezin olmamasına bağlandığını belirten İşleyen; “Partimizin Yenice ilçesinde bir il genel meclis üyesinin olmamasını önemli bir eksiklik olarak görüyorum. Yenice ilçemizin Kızıldam Köyü için açılmak istenen bir yol var. Bir türlü bu yol açılamadı. Bunun gündeme getirilememesi bu işi çabuklaştırmasını engelliyor diye düşünüyorum. Bu yolun 6 yılda bitirilememesi ve açılamamasının nedeni olarak da bir menfezin yapılamaması gösteriliyor. Menfezin en kısa zamanda yapılıp bu yolun ulaşıma açılmasını temenni ediyorum” dedi.
 
“Yol ulaşıma açık”
İşleyen`in konuşmasının ardından yol ile ilgili bilgi veren AKP`li İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Ali Karaca, yolun ulaşıma açık olduğunu ancak asfaltlanması gerektiğini söyledi. Yenice ilçesine bağlı köylerdeki yollarda çalışmaların devam ettiğini ancak Kızıldam Köyü yoluna sıra gelmediğini kaydeden Karaca, en kısa zamanda bu yolda da çalışmaların yapılacağını sözlerine ekledi. Gündem dışı konuşmaların ardından meclis toplantısı sona erdi.
Paylaş