havadurum

Meclis GESTAŞ’ı görüştü

İl Genel Meclisi üyeleri, Şubat ayının 3. birleşimi için bir araya geldi. Meclise GESTAŞ soru önergesi damga vurdu.

817
 
İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantı yapılan yoklamayla başladı. İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin başkanlığında toplanan meclis üyeleri, gündemde yer alan konuları görüştü. Şubat ayı toplantısının 2. birleşimine ait tutanak oy birliğiyle kabul edilldi.
 
Çanakkale gelirinin, halkın yaşam kalitesinin ve refahının artırılması amacıyla CHP’li İl Genel Meclisi üyeleri tarafından yeni gelir kaynakları yaratmak için rüzgar enerjisi alanında İl Özel İdaresi tarafından yatırım yapılması gerektiği yönünde meclise önerge verildi. Mecliste oylanan önerge araştırma komisyonuna havale edildi.
 
 
Daha sonra GESTAŞ’ın bazı gemileri elden çıkartması ve yeni gemiler kiralamasının ne kadar faydalı olduğu ile ilgili verilen soru önergesini cevaplamak üzere meclis toplantısına katılan GESTAŞ Operasyon Koordinatörü Hüseyin Karaytuğ meclis üyelerine konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Özellikle cevaplanması istenen konu GESTAŞ tarafından İDO’ya satılan geminin kullanılabilir olmasına rağmen neden satıldığı ve yerine yeni gemi kiralandığı konusu oldu. Karaytuğ, sattıkları veya hurdaya ayırdıkları gemilerin sık sık arıza yapması, bakımının fazla maliyetli olması ve yolcu güvenliğini tehlikeye atması sebebiyle elden çıkarıldığını ifade etti.
 
Açıklamadan tatmin olmayan CHP’li üyeler, gemilerin ne kadara kiralandığını sorması üzerine “Burada ticari açıklama yapamam, zaten bana ulaştırılan üç soruyu cevaplamaya geldim onun dışında açıklama yapmam mümkün değil” diye cevaplayan Karaytuğ konuşmasını sonlandırdı. GESTAŞ yetkilisinin verdiği cevaplardan tatmin olmayan CHP’li meclis üyeleri incelemek üzere GESTAŞ’ın gemi kiralama sözleşmesini meclis başkanından istedi.
Paylaş